Elizabeth-Marbach-810x500.png

Právo na život v Ohiu reaguje po odchode zamestnankyne vyhlásením na podporu jej vyhlásenia o viere

56
Kultúra života

Ohio Right to Life jasne vyjadrila svoju podporu bývalej zamestnankyni Elizabeth Marbachovej’príspevok na sociálnych sieťach, “There’s no hope for any of us outside of having faith in Jesus Christ alone,” vydaný deň predtým, ako sa Marbachová a Ohio Right to Life rozišli.

Po príspevku Marbachovej na X, predtým známom ako Twitter, ju republikánsky židovský kongresman Max Miller verejne obvinil z fanatizmu.

“Toto je jeden z najfanatickejších tweetov, aké som kedy videl,” napísal Miller. “Vymaž to, Lizzie. Náboženská sloboda v Spojených štátoch sa vzťahuje na každé náboženstvo. Zašla si príliš ďaleko.”

Miller sa neskôr v ten deň za svoju kritiku verejne ospravedlnil.

Dráma, ktorá sa odohrala na sociálnych sieťach, pritiahla pozornosť celej krajiny a vyvolala otázky o dôvode prepustenia Marbachovej’na základe jej príspevku na X.

Keď sa výkonný riaditeľ organizácie Ohio Right to Life Peter Range pokúsil vysvetliť, že rozhodnutie vyhodiť Marbachovú “nebolo založené na žiadnej jednotlivej udalosti, ako niektorí na sociálnych sieťach tvrdia,” Matt Walsh odpovedal, “Budeme potrebovať oveľa lepšie vysvetlenie ako toto.

“Bol tweet Lizzie’o jej kresťanskej viere súčasťou dôvodu, prečo bola vyhodená, alebo nie?"” napísal Walsh. “Jednoducho áno alebo nie.”

V pondelok zverejnenom vyhlásení Ohio Right to Life ubezpečila verejnosť, že Marbachovej’vyhlásenie nebolo dôvodom jej odchodu z pro-life organizácie:

Dnes správna rada Ohio Right to Life jednohlasne potvrdila, že nasledujúce kresťanské vyhlásenie viery, ktoré Lizzie pôvodne tweetovala, je hodné toho, aby ho presadzovali všetci kresťania:

“Neexistuje’žiadna nádej pre nikoho z nás mimo viery v samotného Ježiša Krista.” – Lizzie Marbachová.

Odvážne sa postavila “tvárou v tvár kritike ohľadom svojej viery a my obdivujeme jej odhodlanie odvážne túto vieru hlásať,” uvádza sa vo vyhlásení organizácie Ohio Right to Life’“Kongresman Miller mal pravdu, keď Ospravedlňujem sa za kritiku Lizzie’s vyhlásenia viery.”

Sama Marbachová v rozhovore priznala, že jej odchod nebol spôsobený výmenou názorov so zástupcom Millerom.