Screen-Shot-2023-08-23-at-3.42.54-PM-3-810x500.jpg

"Duchovné jedy" synody o synodalite ohrozujú život Cirkvi

104
Kultúra smrti

V súvislosti so synodou o synodalite mnohí veriaci katolíci vyjadrujú obavy z možného vplyvu, ktorý bude mať toto podujatie na Cirkev, pričom LifeSiteNews pozýva čitateľov, aby sa zúčastnili na Rímskom fóre o živote a spolu s katolíckymi predstaviteľmi pripravili stratégiu, ako najlepšie chrániť vieru.

Kardinál Raymond Burke v nedávno publikovanom predslove ku knihe varoval, že “synodalita a jej prídavné meno synodálny sa stali heslami, za ktorými sa skrýva revolúcia, ktorá má radikálne zmeniť sebaporozumenie Cirkvi’.”

Spoluautori tej istej knihy Synodálny proces je Pandorina’skrinka, ktorú napísali JoséAntonio Ureta a Julio Loredo de Izcue, varujú, že “sa pripravuje plán na reformu Svätej Matky Cirkvi, ktorý dovedený do konečných dôsledkov môže rozvrátiť jej samotné základy.” 

“Pripravuje sa manéver, ktorého cieľom je zbúrať Svätú Matku Cirkev vymazaním základných prvkov jej organickej ústavy a doktríny, čím sa stane nepoznateľnou,” napísali v súvislosti so synodou o synodalite. 

Kardinál Gerhard Müller podobne varoval pred prebiehajúcou synodou, keď v októbri 2022 nemecký prelát poskytol výbušnú interview v ktorom označil Františkovu’heterodoxnú synodu za“nepriateľské prevzatie Cirkvi.” “Toto nemá nič spoločné s Ježišom Kristom, s Trojjediným Bohom, a oni si myslia, že doktrína je len ako program politickej strany, ktorá ju môže meniť podľa svojich voličov,” uviedol.

V rozhovore pre LifeSiteNews začiatkom tohto roka biskup Athanasius Schneider varoval, že synoda je “nástrojom, ktorý sa používa na to, aby sa čoraz viac oslabovala jasnosť katolíckej viery, ako to teraz pozorujeme, a vnáša do života Cirkvi čoraz viac zmätku a doktrinálneho chaosu.”

Kým synoda opakovane zdôrazňovala “počúvanie”, Schneider varoval, že tento koncept, tak ako sa praktizuje, je “rozrieďovaním katolíckej viery a nezodpovednosťou, ba dokonca gestom ne-charity zo strany pápeža a biskupov.” Namiesto toho, aby synoda podporovala pravdu a obmedzovala zneužívanie, Schneider tvrdil, že umožňuje “šíriť jed, duchovné jedy”.

Také nebezpečenstvo vnímajú veriaci preláti, ako napríklad biskup Joseph Strickland, že biskup z texaského Tyleru vydal varovanie katolíkom, aby neochabovali ani vtedy, keď by mohli byť nazvaní “schizmatici” za to, že sa držia nemenného učenia Katolíckej cirkvi”. 

LifeSite’John-Henry Westen tvrdil, že “so synodou ideme do herézy”. 

Také tvrdenia nie sú bezdôvodné, pretože wpracovný dokument pre októbrové zasadnutia synody propaguje a spochybňuje mnohé aspekty, ktoré sú v rozpore s katolíckou vierou. Otvára sa téma diakonického “svätenia žien”, ako aj téma ženatých kňazov a potreba “prijatia” rozvedených “znovuzosobášených, ľudí v polygamných manželstvách, LGBTQ+ ľudí.”

Dokument tiež zrejme prezentuje kontroverzný, pápežom Františkom schválený výklad Amoris Laetitia ako pripustenie rozvedených a “znovu zosobášených” k svätému prijímaniu ako už uzavretú záležitosť.

Vzhľadom na to LifeSite pozýva čitateľov a zainteresovaných katolíkov, aby po skončení októbrovej synody prišli do Ríma a zúčastnili sa na dvojdňovej diskusii a tvorbe stratégie. 

Westen, konštatujúc, že katolíci sú dnes “konfrontovaní s niektorými z najvážnejších výziev, akým kedy Cirkev čelila,” zverejnil pozvanie na účasť na Rímskom fóre života s cieľom reagovať na tieto výzvy.

Ak by, ako sa Strickland obáva, boli veriaci katolíci označení za “schizmatikov” pre odmietnutie účasti na synode”v procese “zmien”, tí istí katolíci budú potrebovať vzájomnú podporu a podporu silných prelátov, aby sa mohli pevne držať právd viery.

Účastníci Rímskeho fóra života tak budú mať možnosť aktívne sa zúčastniť všetkých strategických zasadnutí fóra s našimi hosťami. Medzi hosťujúcimi rečníkmi sú okrem iných kardinál Müller, biskup Schneider, aktivista za slobodu Reggie Littlejohn, prezident pro-life organizácie Women’s Rights Without Frontiers a vlastný LifeSite’s John-Henry Westen.

Konferencia sa uskutoční 31. októbra a 1. novembra v štvorhviezdičkovom hoteli A.Roma LifeStyle. Hotel je mimo vychodených ciest, napriek tomu sa nachádza len 30 minút jazdy autobusom od Námestia svätého Petra’. Okrem toho je známe, že október a november sú súčasťou rímskej’mimosezóny”, ktorá poskytuje návštevníkom viac priestoru— a chladnejšie teploty—, v ktorých sa môžu vybrať na púť za duchovnými a kultúrnymi pokladmi mesta’

Vstupeniek je obmedzené na 200 kusov, preto si nezabudnite zabezpečiť svoje vlastné ešte dnes. Aktuálne informácie o tohtoročnom’Rome Life Forum nájdete na RomeLifeForum.com.