Rosemary-22Herb22-810x500.jpg

Pro-life záchranca namieta proti tomu, že prokurátor DC FACE Act nazýva postihnuté nenarodené dieťa "budúcim dieťaťom

52
Kultúra života

WASHINGTON, D.C. (LifeSiteNews) - Prokuratúra v súdnom procese v D.C. FACE Act v stredu nazvala nenarodené dieťa trpiace abnormalitami plodu “budúcim dieťaťom.” 

Akciér Sanjay Patel použil tento výraz v otázke adresovanej pro-life obžalovanej Rosemary “Herb” Geraghtyovej. Geraghtyová sa okamžite ohradila proti urážlivému pokusu o dehumanizáciu postihnutých nenarodených detí. Po tom, ako sudca nariadil Patelovi, aby otázku preformuloval, súd si vypočul, ako použil tú istú frázu v ďalších dvoch pokusoch uraziť svedkyňu a vynútiť si odpoveď, ktorá by pripúšťala jeho formuláciu. 

Patelovo’pokračovanie v používaní tejto frázy prinútilo Geraghtyovú, aby advokáta hlasno pokarhala a povedala: “Namietam proti vašej charakteristike, že ľudská bytosť je rádoby dieťa. To’je iná ľudská bytosť!"” 

Súd mlčal a obžaloba bola nútená pokračovať. 

Prvým pokusom Geraghtyovej’namietať a riešiť otázku abnormalít plodu bolo potvrdenie, že má 30-ročnú kamarátku, ktorá prežila viacero pokusov o potrat po tom, čo jej bola diagnostikovaná.Prokurátor sa ju pokúsil okríknuť a sudkyňa dala porote pokyn, aby ignorovala to, čo označila za “irelevantný” “komentár” s tým, že to nie je to, na čo sa svedkyne pýtali, a nemá to žiaden vplyv na vec súdneho procesu.  

Napätie počas záverečného krížového výsluchu v procese bolo vysoké. Obžaloba vykreslila obžalovaných ako zločincov, ktorí bránia tehotným ženám, ktoré 22. októbra 2020 prišli do Washingtonskej chirurgickej kliniky na neskorý potrat. Pokojní demonštranti však dali jasne najavo, že ich motívom na uskutočnenie záchrannej akcie v ten deň bola skutočne posvätnosť života nenarodených detí. 

Na podporu pro-life záchranárov, ktorým hrozí federálny trest odňatia slobody za ich pokojný zásah na washingtonskej klinike Surgi, pro-life lídri husporiadajú vo štvrtok 24. augusta počas (alebo po) pojednávania poroty tohto súdneho procesu modlitebnú vigíliu a tlačovú konferenciu.  

Udalosť usporiadajú organizácie Citizens for a Pro-life Society a Christian Defense Coalition o&nbsp13:00 v budove federálneho súdu E. Barretta Prettymana, ktorá sa nachádza na 333 Constitution Avenue N.W., Washington, D.C.  

Podľa oznámenia, “Dr. [Monica] Migliorino [Miller] a páter Mahoney budú žiadať zrušenie zákona o slobodnom prístupe na kliniky (Freedom of Access to Clinic Entrances Act - FACE) po zrušení rozsudku Roe v. Wade a modliť sa za spravodlivosť.” 

Doktorka Millerová, riaditeľka organizácie Občania za spoločnosť za život a dlhoročná záchrankyňa Červenej ruže, povedala:  

Hnutie za život nemôže opustiť týchto zástancov života, ktorí bránili nenarodené deti, ktoré boli naplánované na likvidáciu. Sú to hrdinovia, ktorí čelia najdrakonickejším súdnym konaniam—trestom [až] 11 rokov federálneho väzenia. Usporiadaním tejto modlitebnej bohoslužby im verejne vyjadrujeme podporu, ktorú si zaslúžia—a musíme sa za nich modliť—a hlavne sa modliť za to, aby sa spravodlivosti dostalo nevinným nenarodeným deťom—o ktorých dokonca aj sudca v tomto prípade povedal, že ‘sú neľudia!"’” 

Rev. Patrick Mahoney, riaditeľ washingtonskej pobočky so sídlom v Christian Defense Coalition, povedal: “Zhromažďujeme sa, aby sme sa modlili a hovorili o nespravodlivosti federálneho zákona, ktorý by mohol poslať pro-life aktivistov na 11 rokov do federálneho väzenia za ich pokojné úsilie o záchranu nevinných detí pred potratovým násilím.”

Vyzývajúc na zrušenie zákona FACE, Mahoney vyhlásil: “Zákon o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) musí byť okamžite zrušený, pretože zavádza ‘dvojstupňový’ systém spravodlivosti tým, že žiada prísne federálne tresty väzenia proti pro-life komunite na základe ich presvedčenia a nie ich činov. Je nespravodlivé, aby americkí občania boli uväznení na 11 rokov za pokojný zásah s cieľom zachrániť život, zatiaľ čo násilní zločinci dostávajú oveľa miernejšie tresty.” 

PODĽA 

Pro-life leader accuses Biden DOJ-of-weaponizing FACE Act-to-cover-up infanticide  

Advokát obhajoby v procese DC FACE Act podáva oznámenie o rozhodnutí odvolacieho súdu, ktorý podporil pro-lifers  

‘Targeted by the government’:   

: Bývalý záchranár sa obrátil, svedčí proti pro-liferom na súde v DC