GettyImages-1445867382-810x500.jpg

Generálny riaditeľ spoločnosti BlackRock Larry Fink: Pochopenie muža, ktorý vynašiel kapitalizmus v bdelom stave

73
Kultúra smrti

Larry Fink, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti BlackRock, je predmetom “hĺbkového ponoru” v nedávnom videu Patricka Bet-Davida’pre Valuetainment.

Popisuje ho ako “muža, ktorý bol priekopníkom konceptu ESG [environmentálne, sociálne a riadiace],” Bet-David hovorí, že Fink “je dôvodom, prečo Dylan Mulvaney dostal Bud Light.”

Fink stojí na čele investičnej spoločnosti, ktorá celosvetovo spravuje aktíva v hodnote viac ako 10 biliónov dolárov. Spoločnosť BlackRock spravuje viac majetku než ktorýkoľvek národ na svete - okrem USA a Číny.

V roku 2017 oznámil, že má v úmysle využiť obrovskú moc, ktorú má, na zapojenie sa do “vynútenia správania” na podporu rozmanitosti a inklúzie – a na podporu agendy ESG, ktorú schválilo Svetové ekonomické fórum. Fink vtedy dokonca pohrozil všetkým spoločnostiam, ktoré sa odmietnu podriadiť jeho vízii, represívnymi ekonomickými opatreniami.

‘Musíte si vynútiť správanie. Ak si nevynútite správanie, či už ide o’pohlavie alebo rasu, alebo jednoducho akokoľvek chcete povedať zloženie vášho tímu, budete ovplyvnení. To sa netýka len náboru, ale aj rozvoja,’povedal Fink. ‘Budeme si musieť vynútiť zmenu.’

Zmena, ktorú si Fink vynucuje, je zmena, ktorá formuje náš svet na raj pre nepriateľov Boha a ľudstva.

Elon Musk: ‘S’ v ESG znamená satanský

V januári 2023 Elon Musk pomohol vysvetliť význam ESG – environmentálnej, sociálnej a riadiacej schémy, na základe ktorej sa spoločnostiam a organizáciám prideľuje dôležité skóre za dodržiavanie “Net Zero” a “politiky rozmanitosti”.

Ako upozorňuje Bet-David, Finkom’silne propagované ESG je dôvodom, prečo vidíme na významných pozíciách v médiách a korporátnom svete vysokopostavené napodobneniny žien, ako napríklad Dylan Mulvaney.

Satanské sa zdá byť silné slovo, kým si neuvedomíme, že medikalizované obetovanie a sterilizácia detí sú v systéme ESG cnostnými princípmi. Rýchlo sa transformovala kultúra silne ovplyvnená algoritmickým modelovaním – oblasťou, v ktorej bol Fink prvým priekopníkom.

Fink si vybudoval povesť muža, ktorý sa zaoberá “reštrukturalizáciou toxického dlhu.” Dá sa povedať, že toxický dlh je životodarnou silou globálnej ekonomiky. Sila tejto špecializácie v kombinácii s uvedením Finkovho’systému umelej inteligencie na riadenie rizík ALADDIN– v roku 1999 umožnila tomuto mužovi získať značnú moc a vplyv.

Fink’v značnej miere získal vplyv počas bankovej krízy v roku 2008, keď sa americká vláda obrátila na jeho spoločnosť BlackRock so žiadosťou o radu, ako spravovať “toxický dlh” spoločností Lehman Bros, Bear Stearns a Freddie Mac.

BlackRock v tom čase spravoval aktíva v hodnote 1,3 bilióna dolárov.

ESG: Šialenstvo alebo inak

Ciele ESG sú jednoznačne šialené.

Ekologické aspekty zahŕňajú agresívnu podporu deindustrializačných a dekarbonizačných opatrení, ktoré spôsobia kolaps priemyselnej civilizácie.

Sociálne a riadiace aspekty si vyžadujú presadzovanie ľudí do mocenských pozícií z iných dôvodov, než je ich schopnosť vykonávať prácu. Tým sa efektívne diskriminujú schopnosti a namiesto toho sa presadzujú výhody sexuálneho životného štýlu, bizarné správanie a iracionálna rasová nespokojnosť.

Tieto “výhody” “rozmanitosti” sa často oslavujú, ale nikdy nevysvetľujú. Takíto preferovaní ľudia postupujú do vplyvných pozícií v podnikových aj vládnych organizáciách. Tieto opatrenia zaručujú, že všetky naše inštitúcie sa oslabia až ku kolapsu, pretože činnosť štátneho aj súkromného sektora budú riadiť ľudia, ktorí boli povýšení pre svoj vzhľad a sexuálne správanie.

Jednoducho sa tvrdí, že podpora sexuálnych a duševných porúch je nevyhnutnou cnosťou, a vôbec sa nespomína, že takáto politika diskriminuje talentovaných.

Politika ESG destabilizuje každý národ, ktorý ju prijme, ako spoločnosť BlackRock mlčky priznala vo svojom vlastnom “Výhľade na rok 2023.” V skutočnosti už podkopala ekonomiku západného sveta.

Prečo by najmocnejšia korporácia sveta’chcela oslabiť všetkých svojich konkurentov? Pýtať sa znamená odpovedať.

Prečo je ESG taká vplyvná

V roku 2020 americká vláda opäť volá Finkovi. Tentoraz je to Federálny rezervný systém – , ktorý ho požiada, aby v mene Fedu nakúpil dlhopisy a odvrátil tak kolaps celého amerického trhu s dlhopismi.

Dlhopisy sú štátne dlhopisy USA. Ak sa trh s dlhopismi oslabí, americké podniky si nemôžu ľahko požičať peniaze, ktoré potrebujú na udržanie sa nad vodou. Následné účinky kolapsu amerických dlhopisov by boli katastrofálne doma aj v zahraničí.

Bet-David tvrdí, že prostriedkom odmeny pre BlackRock neboli peniaze, ale moc. Tvrdí, že vplyv programu ESG bol vykúpený tým, že spoločnosť BlackRock vstúpila do hry, aby zachránila Federálny rezervný systém pred krachom na trhu s dlhopismi.

‘Zásadná zmena globálneho kapitalizmu’

Pri tomto upevnení moci Fink oznámil akcionárom, že spoločnosť BlackRock bude lídrom – “tým, že uľahčí investovanie do spoločností s priaznivými environmentálnymi a sociálnymi postupmi.”

Bet-David poukazuje na to, že to motivuje ESG, keďže vysoké skóre v týchto ukazovateľoch priťahuje viac investícií a podpory. Poukazuje na to, že tabakový gigant Philip Morris má lepšie skóre v oblasti ESG ako spoločnosť Tesla.

Taký je dosah spoločnosti BlackRock, že investori boli do modelu ESG vtiahnutí nedobrovoľne. Bloomberg zarámcoval obrovský úspech tejto stratégie dominancie ako veľkú príležitosť.

“Ako spoločnosť BlackRock urobila z ESG najhorúcejší lístok na Wall Street,” je Bloomberg’s  titulok, pre ktorý sa podľa Bet-Davida hodí úprimnejší titulok: “Ako spoločnosť BlackRock využila ESG na ovládnutie 88 percent spoločností S&P 500.”

Platforma ESG spojila spoločnosti BlackRock, Vanguard a State Street do takmer úplnej kontroly nad americkými spoločnosťami.

Politický establišment

Bet-David dospel k záveru, že skutočným politickým rozdelením našej doby nie je zdanlivá ľavo-pravá dichotómia spravodajského cyklu, ale opozícia “establišmentu” voči “antiestablišmentovým” prúdom.

Popisujúc BlackRock ako “štvrtú vetvu vlády,” Bet-David poznamenáva, že spoločnosť sa regrutovala z Bushovej aj Obamovej administratívy.

Podľa údajov, ktoré zverejnil vo videu, BlackRock v roku 2022 vynaložil na politický lobing viac peňazí ako v ktoromkoľvek z posledných desiatich rokov. Jeden zo zamestnancov spoločnosti BlackRock sa pochválil nízkou cenou za nákup amerického senátora 10 000 USD.

Bet-David’zhrnutie vzostupu Larryho Finka je dostatočne zaujímavé. Zatieňuje ho však argument, že celá agenda ESG nie je len jeho dielom, ale bola Finkovým’prostriedkom na dosiahnutie takmer úplnej nadvlády nad korporátnou Amerikou.

Pripojenie finančného zisku –alebo bolesti –k výsledkom ESG umožnilo Finkovi upevniť si kontrolu nad takmer 90 percentami spoločností kótovaných na americkom trhu. Bet David hovorí, že to je dôvodom neúnavného presadzovania otázok LGBTQ, “diverzity” a programu Net Zero – a vysvetľuje, prečo sa tvár Dylana Mulvaneyho’objavila na kedysi populárnej značke piva.

Keď v závere apeluje na to, aby ste si “urobili vlastný prieskum”, Bet-David’presvedčivo zhrňuje, do akej miery Larry Fink formuje takzvanú progresívnu agendu, ktorá preniká do súkromnej aj verejnej byrokracie.

Je ťažké ignorovať, akú veľkú časť establishmentu tvorí Larry Fink. Ak’sa čudujete, prečo je v týchto dňoch toľko šialenstva povinné, zapamätajte si jeho meno.