Judge-Christian-Dettmar-810x500.jpg

Nemecký sudca, ktorý zrušil školské povinnosti COVID, bol odsúdený na 2 roky podmienečne

93
Kultúra smrti

Nemecký sudca, ktorý v dvoch školách zrušil povinnosť nosiť masky, dodržiavať odstup a povinné testy COVID, dostal dvojročný podmienečný trest. 

Sudca rodinného súdu Christian Dettmar bude poslaný do väzenia, ak poruší podmienky podmienečného prepustenia.

Nemecké úrady začali Dettmara vyšetrovať v roku 2021 po tom, čo rozhodol, že deti v dvoch školách vo Weimare nesmú byť nútené nosiť masky, dodržiavať odstup od iných ľudí ani absolvovať testy COVID. Dettmar bol kvôli obvineniam voči nemu v januári 2023 suspendovaný. 

Vo svojom rozhodnutí Dettmar argumentoval, že školské povinnosti sú “nebezpečenstvom pre duševnú, fyzickú alebo psychickú pohodu” detí. K rozsudku, ktorý mal viac ako 100 strán, predložil dôkazy a argumenty. 

Krajinský súd v Erfurte teraz odsúdil Dettmara na dva roky podmienečne za marenie spravodlivosti. 

Obžalovaný dosiahol verdikt, “ktorý od začiatku zamýšľal,” argumentoval vo svojom rozhodnutí predseda senátu, uvádza sa v správeodborníka Der Spiegel. Dettmar je obvinený z toho, že aktívne inicioval súdny spor na Miestnom súde vo Weimare, kde rozhodol v rozpore s mandátom školských masiek. 

Dettmarov’právnik, Dr. Gerhard Strate, kritizoval skutočnosť, že súd skúmal len to, či bol Dettmar “nestranný”, ale neskúmal, či jeho rozhodnutie o mandátoch súvisiacich s COVID v školách bolo správne. Zároveň oznámil, že sa proti rozhodnutiu odvolajú. 

Dettmarovo&nbsprozhodnutie, ktorým zrušil mandáty COVID v školách, vyvolalo medzinárodné titulky. Vyšší súd následne jeho rozhodnutie zrušil s odôvodnením, že rodinný súd nie je oprávnený vydávať pokyny verejným inštitúciám; to môžu robiť len správne súdy. Durínsky vyšší krajinský súd a Spolkový súdny dvor potvrdili, že rodinné súdy nemajú právomoc vydávať takéto rozhodnutia. 

Podľa podľa Erika Ruscha z Epoch Times Germany je však tento právny výklad medzi odborníkmi diskutabilný. 

“Ak by sa mal tento výklad zákona dôsledne dodržiavať, sexuálne útoky na deti napríklad v súkromných školách by mohli byť napadnuté a zastavené na základe § 1666 nemeckého občianskeho zákonníka (BGB) pre ohrozenie blaha detí, ale nie v štátnych školách,” vysvetľuje Rusch. “Podľa tejto judikatúry by sa obete sexuálneho násilia v štátnych školách museli zapojiť do zdĺhavých správnych konaní.” 

Prípad proti Dettmarovi je odkazom pre ostatných vo vedúcich funkciách, ktorí bojujú proti opatreniam COVID

Nemecký novinár Boris Reitschuster upozornil, že prípad proti Dettmarovi mal pravdepodobne zničiť jeho profesionálnu kariéru a vyslať odkaz ostatným vo vedúcich funkciách, ktorí bojujú proti opatreniam COVID.

Ak vyššie súdy potvrdia verdikt proti Dettmarovi, nebude môcť ďalej pracovať ako sudca a príde o celý svoj dôchodok.  

“Aj to mohlo byť cieľom celého konania – vyslať jasný signál, že odpor voči absurdným donucovacím opatreniam štátu vám môže zničiť život,” napísal Reitschuster. 

Univerzitný profesor a známy kritik COVID Stefan Homburg zopakoval tento názor, konštatoval, “Rozsudok nad sudcom Dettmarom možno chápať len ako hrozbu voči všetkým, ktorí sa stavajú proti prebudenej vládnucej triede.”Homburg upozornil, že aj nemecký’minister zdravotníctva Karl Lauterbach, priznal, že nevie, či mali mandáty na masky pozitívny účinok. 

“Proces je výbušný aj preto, že súdnictvo doteraz takmer výlučne podnikalo kroky proti kritikom Coronových opatrení, ako aj proti lekárom a sudcom, ktorí sa proti nim postavili,” argumentoval Reitschuster vo svojom stanovisku. “Súdnictvo šetrí tých, ktorí sú za tieto opatrenia zodpovední, ako aj agitátorov, ktorí vyvolávali masové predsudky a nenávisť voči neočkovaným.” 

Nedávno sa o tom presvedčil ďalší kritik drakonickej reakcie na COVID, americký autor C. J. Hopkinsa, odsúdil nemecký súd za údajné “šírenie propagandy, ktorej obsah je zameraný na podporu cieľov bývalej národnosocialistickej organizácie” za prirovnanie drakonického režimu COVID k obdobiu nacizmu. 

“C.J.’situácia je otvorene prípadom vlády, ktorá sa snaží kriminalizovať kritiku seba samej, čo je tá najhlúpejšia a najmenej obhájiteľná verzia cenzúry, aká je možná,” napísal o prípade novinár Matt Taibbi.