Screenshot-2022-12-09-at-11.46.44-e1670582868274-810x500.png

Ontarijský súd rozhodol, že kolégium psychológov môže Jordanovi Petersonovi nariadiť absolvovať "školenie" o sociálnych médiách

69
Kultúra smrti

Doktor Jordan Peterson, najpredávanejší kanadský autor a klinický psychológ, ktorý sa preslávil svojou dôraznou obhajobou slobody prejavu, prehral odvolanie proti Kolégiu psychológov Ontária po tom, čo mu nariadili absolvovať školenie o sociálnych médiách, aby si udržal licenciu.  

Ontarijský súd v stredu rozhodol v neprospech Petersona, ktorý sa domáhal súdneho preskúmania mandátu Kolégia ontárijských psychológov, na základe ktorého mal absolvovať školenie o sociálnych médiách, čo je podľa Petersona trest, ktorý mu bol uložený po tom, ako na sociálnej sieti X, predtým Twitter, zverejnil príspevky kritizujúce premiéra Justina Trudeaua a aktivistov LGBT.  

Ottarijský divízny súd uviedol, že školenie o sociálnych médiách bolo povolené v súlade s mandátom kolégia’regulovať osoby v profesii a tvrdil, že neporušilo jeho slobodu vyjadrovania.  

“Dospel som k záveru, že žaloba by mala byť zamietnutá. Podľa môjho názoru Výbor pre vyšetrovanie, sťažnosti a správy (ICRC) vo svojom rozhodnutí primerane a odôvodnene posúdil vyjadrenia Dr. Petersona’v kontexte zákonného mandátu kolégia’regulovať povolanie vo verejnom záujme,” písal sudca Schabas vo svojom rozhodnutí.  

“Príkaz nemá disciplinárny charakter a nebráni dr. Petersonovi vyjadrovať sa ku kontroverzným témam; má minimálny vplyv na jeho právo na slobodu prejavu a spĺňa požiadavky rámca Najvyššieho súdu’SR.” 

Peterson sa na sociálnych sieťach ohradil proti rozhodnutiu súdu’a vyzval ich, aby “to priniesli”, pretože každý aspekt tohto utrpenia “zverejní.” 

“Odvolací súd v Ontáriu teda rozhodol, že @CPOntario môže pokračovať v ich stíhaní. Ak si myslíte, že máte v Kanade právo na slobodu prejavu, [y]ou’re delusional,” včera napísal na X  

“Každý aspekt tohto zverejním, A uvidíme, čo sa stane, keď bude vládnuť úplná transparentnosť, Prineste to.”  

Majiteľ spoločnosti X a magnát Telsa Elon Musk odpovedal na Petersonov’tweet jednoduchým: “Wow.” 

V odpovedi Peterson poznamenalMuskovi: “To’je to horšie, ako si myslíš @elonmusk, Moje tweety kritizujúce trans šialenstvo a @justintrudeau sú domnelým dôvodom Sudcovia sú progresívci vymenovaní @JustinTrudeau a všetci odborníci v Kanade sú takí vystrašení zo svojich ‘profesionálnych’ regulačných orgánov, že sú vystrašení, aby mlčali.” 

“A dokonca aj tí, ktorí nie sú’takto zastrašení, si nemôžu’dovoliť mimoriadne drahý a nekonečný boj Nie je to dobré,” dodal.  

Peterson tiež prisľúbil, že vo štvrtok zverejní svoju úplnú reakciu na rozhodnutie súdu. Včera jeho právny tím oznámil, že sa odvoláproti rozhodnutiu súdu’.  

Reakcia na rozhodnutie súdu prišla rýchlo, mnohí sa postavili na Petersonovu’obranu.  

“Nikto, kto si váži pravdu, nemôže ospravedlniť to, čo sa v Kanade robí @jordanbpeterson. Najprv si prišli po Jordana Petersona, ale ja som nič nepovedal, pretože som nebol Jordan Peterson. Nastal čas (opäť) niečo povedať,” postedkanadský právnik a politický komentátor Viva Frei.

Politický komentátor z Western Standard Cory Morgan varoval, že Kanaďania sa musia “vzchopiť” a bojovať proti kultúre zrušenia, inak riskujú stratu všetkých slobôd.  

“Čas na to, aby ste sa vzchopili, je teraz, priatelia. Musíme zatlačiť proti davom a dostať naše súdy pod kontrolu. Nezastavia sa’s @jordanbpeterson, Mafia si môže prísť po vás ako ďalšia,” posted Morgan.

Úspešný a známy kanadský podnikateľ Brett Wilson nekompromisne odpálil rozhodnutie vysokej školy’proti Petersonovi.  

“Ontarijský súd rozhodne, či možno Jordanovi Petersonovi nariadiť školenie o sociálnych médiách, prostredníctvom @NationalPost F**k the College. @jordanbpetersonsa im NEZODPOVEDÁ. Alebo prebudený sťažovateľ od náhodného psychopata,” písal na X.

Posledný rok Peterson rozprával, ako Ontárijské kolégium psychológov požadovalo, aby sa “podrobil [sám] povinnému preškoleniu v oblasti komunikácie so sociálnymi médiami.” Ak by tak neurobil, znamenalo by to pozastavenie jeho licencie, uviedla organizácia. 

Peterson poznamenal, že bol obvinený z toho, že spôsobil škodu “ľuďom”, ale uviedol, že žiadna zo sťažností nepochádza od skutočných klientov.

Začiatkom roka Peterson varoval kanadských profesionálov, aby sa “zobudili” na vzostup kultúry zrušenia. 

“Prebuďte sa, občania: od profesionálov sa teraz vyžaduje, aby držali jazyk za zubami, ak veria niečomu politicky slovutnému. Pre všetkých, ktorí sa prikláňajú na ľavicu — niekedy oprávnene: tieto precedensy nakoniec využijú ako zbraň tí, ktorí stoja proti vám,” poslal.