Fani-Willis-810x500.png

Súdny výbor Snemovne reprezentantov začal vyšetrovanie protitrumpovskej okresnej prokurátorky Fanni Willisovej

40
Kultúra smrti

Predseda súdneho výboru Snemovne reprezentantov Jim Jordan dnes začal vyšetrovanie demokratického okresného prokurátora Faniho Willisa.

Republikánsky kongresman z Ohia sa snaží zistiť, či Willis spolupracoval s vládnymi úradníkmi vrátane Bidenovho Bieleho domu na odsúdenie bývalého prezidenta Donalda Trumpa začiatkom tohto mesiaca.

“Existujú otázky, či a ako váš úrad koordinoval svoju činnosť s osobitným poradcom ministerstva spravodlivosti Jackom Smithom počas tohto vyšetrovania,” poznamenal Jordan v liste zverejnenom dnes ráno.

Smith, ktorý pôsobí ako osobitný poradca ministerstva spravodlivosti, začiatkom tohto mesiaca zasiahol Trumpa štyrmi oddelenými obvineniami, ktoré súvisia s jeho námietkami proti certifikácii prezidentských volieb v roku 2020.

Konzervatívci odsúdili Smithove’snahy ako formu politickej odplaty, ktorá zmenila Spojené štáty na banánovú republiku. Iní tvrdili, že obvinenia sú prostriedkom na odpútanie pozornosti médií od obchodovania Joea Bidena a skorumpovaného syna Huntera’na Ukrajine a v Číne.

“Okolnosti, ktoré sprevádzajú Vaše kroky, vyvolávajú vážne obavy, či nie sú politicky motivované,” uviedol Jordan vo svojom liste.

Trump mal dnes prísť do väznice Fulton County v Atlante na vznesenie obvinenia. Po príchode ho čakali davy priaznivcov, ktorí ho chceli privítať. Výška jeho kaucie bola stanovená na 200 000 dolárov. Vyhlásil, že sa bude vyhovárať na svoju nevinu.

Na X sa dnes Jordan otvorene pýtal, či Willis konšpiruje s Bidenovou administratívou.

“Spolupracoval okresný prokurátor Fultonu Fani Willis s Jackom Smithom? Komunikovala s výkonnou mocou? Boli pri vyšetrovaní prezidenta Trumpa použité nejaké federálne prostriedky?"” pýtal sa.

Jordan’v liste Willisovi tiež pripomenul, že “spravodajské agentúry informovali, že Váš úrad a Mr. Smith ‘vypočuli mnohých rovnakých svedkov a preskúmali väčšinu rovnakých dôkazov’ pri dospievaní k vášmu rozhodnutiu obžalovať prezidenta Trumpa.”

Ako už LifeSite informoval, veľká porota predložila v pondelok 14. augusta 41-člennú obžalobu na Trumpa. Žaloba bola podaná proti nemu a 18 jeho spojencom v súvislosti s jeho údajnými pokusmi vyvíjať nátlak na úradníkov v Georgii, aby naklonili výsledky volieb v roku 2020 v jeho prospech – tvrdenie, ktoré jeho podporovatelia argumentovali, je nepresné.

Medzi obvinenými sú okrem iných aj Rudy Giuliani, Jenna Ellisová a Sidney Powell.

Súdny výbor požaduje, aby Willisová odovzdala všetku komunikáciu medzi ňou a Smithom, ako aj Bidenovou DOJ a všetkými federálnymi agentúrami. Taktiež ju požiadal, aby odovzdala dokumenty týkajúce sa využívania federálnych dolárov. Výbor jej dal na splnenie tejto povinnosti termín do štvrtka 7. septembra.