trump-2-1-810x500.jpg

PREKÁŽKA: Donald Trump bol zadržaný vo väznici v okrese Fulton na základe 13 obvinení z trestných činov

60
Kultúra smrti

Bývalý americký prezident Donald Trump bol vo štvrtok večer oficiálne umiestnený do väznice v okrese Fulton v štáte Georgia po tom, ako sa dobrovoľne vzdal v reakcii na množstvo obvinení z trestných činov súvisiacich s jeho údajnou snahou zvrátiť prezidentské voľby v Georgii v roku 2020.

Podľa záznamu o rezervácii z úradu šerifa okresu Fulton County’bol Trump vo štvrtok rezervovaný a formálne obvinený z 13 trestných činov za svoje konanie v súvislosti s Georgiou bezprostredne po voľbách 2020.

Tieto údajné zločiny zahŕňajú: tri obvinenia z nabádania k porušeniu prísahy verejného činiteľa; po dve obvinenia zo sprisahania s cieľom spáchať falšovanie prvého stupňa, sprisahania s cieľom spáchať nepravdivé vyhlásenia a písomnosti a nepravdivé vyhlásenia a písomnosti; a po jednom obvinení z porušenia zákona RICO v štáte Georgia, sprisahania s cieľom vydávať sa za verejného činiteľa, sprisahania s cieľom spáchať podávanie nepravdivých dokumentov a podávania nepravdivých dokumentov.

Trumpova’fotografia bola vyhotovená počas procesu rezervácie, čo je kontroverzný krok, ktorý mnohí konzervatívci odsúdili ako zbytočný.

Pred novinármi pred medzinárodným letiskom Hartsfield-Jackson v Atlante sa Trump povedal, že je to “veľmi smutný deň pre Ameriku.”

“Mali by ste mať možnosť napadnúť voľby,” povedal. “Myslel som si, že voľby boli zmanipulované, ukradnuté voľby, a mal by som mať na to plné právo.”

Ako LifeSiteNews už informoval, veľká porota okresu Fulton vrátila 14. augusta svoju 98-stranovú obžalobu, v ktorej obvinila Trumpa a 18 spolupracovníkov v súvislosti s údajnými pokusmi Trumpa’vyvíjať nátlak na úradníkov štátu Georgia, aby naklonili výsledky volieb v roku 2020 v jeho prospech. Jeho podporovatelia argumentovali, že toto tvrdenie je nepresné a že Trump sa jednoducho snažil identifikovať a vyhodiť nelegálne hlasovacie lístky.

Prokurátori na vznesenie obvinení využili zákon o vydieraní (RICO), ktorý podľa agentúry Associated Press poznamenal je “zvyčajne spájaný s mafiánmi”.

V obžalobe sú okrem Trumpa obvinené aj ďalšie osoby: Sidney Powell, Jenna Ellisová, Mark Meadows, Rudy Giuliani, John Eastman, Ken Chesebro, Jeffrey Clark, Ray Stallings Smith III, Robert Cheeley, Mike Roman, David Shafer, Shawn Micah Tresher Still, Stephen Lee, Harrison Floyd, Trevian Kutti, Cathleen Lathamová, Scott Hall a Misty Hamptonová.

Snímky Trumpových spojencov majú tento týždeň virálne rozšírili na sociálnych sieťach, pričom konzervatívni komentátori sa zhodli na tom, že americká politika nabrala nový a nebezpečný smer.

V oficiálnom vyhlásenie v čase obvinenia, Trump’s kampaň uviedla, že štvrté a najnovšie obvinenie je “neamerické a nesprávne” a tvrdila, že predstavuje “vážnu hrozbu pre americkú demokraciu.”