Jason-Jones-Vulnerable-People-Screenshot-810x500.png

Zakladateľka charitatívnej organizácie na ochranu života pracuje na obnove častí domovského štátu, ktoré vyhoreli pri požiaroch na ostrove Maui

23
Kultúra života

Pomôžte Havajčanom dávať nádej s projektom Zraniteľní ľudia: Zakladateľ organizácie, ktorá sa venuje starostlivosti o zraniteľné osoby, sa vrátil domov, aby pomohol obetiam havajských požiarov.  

Jason Jones, pro-life hrdina a zakladateľ charitatívnej organizácie The Vulnerable People Project (VPP), ktorá sa zaoberá ochranou života, v súčasnosti zbiera finančné prostriedky na obnovu svojho rodného štátu, keď pracuje na mieste, aby pomohol obetiam zničeným lesnými požiarmi v Maui a Lahaine. 

“Jediné, s čím to môžem porovnať, je 911,” Jones povedal v nedávnom rozhovore.  Opísal desivé videá obyvateľov horiacich v plameňoch, ktoré zachvátili Havaj. 

“Nikdy som nevidel nič podobné tomu, čo sa stalo v Lahaine.” 

Jones kritizoval Bidenovu administratívu, že neposkytla dostatočnú pomoc obyvateľom Maui a Lahainy. Vyčítal aj samotnému prezidentovi Bidenovi, že na otázku o požiaroch sa nevyjadril. 

“Nedokázal ani predstierať empatiu,”povedal Jones.“Nedokázal ani predstierať obavy.” 

Jones prezradil, že Lahaina bola “rodiskom kresťanstva na Havajských ostrovoch”, ale globalizmus sa “snaží ju (havajskú komunitu) zmiesť.” 

“Len sa modlím, aby táto komunita mala dostatočne hlboké korene, a ja verím, že má, aby”nebola zmetená,” dodal. “Chcel by som, aby sa Lahaina obnovila, aby sa obnovila ako Lahaina, ktorú sme poznali a milovali, a aby všetky rodiny, ktoré odtiaľ pochádzajú, tam zostali a neboli zmietnuté.” 

V súčasnosti sú na mieste v Maui a Lahaine aj ďalší členovia VPP, ktorí poskytujú obetiam potraviny a zásoby.  

Organizácia sa snaží riadiť slovami pápeža Jána Pavla II: “Naliehavo sa žiada všeobecná mobilizácia svedomia a jednotné etické úsilie na aktivizáciu veľkej kampane na podporu života. Všetci spoločne musíme vybudovať novú kultúru života.” 

V súčasnosti však organizácia zúfalo potrebuje finančné prostriedky, aby mohla pokračovať vo svojej práci.

“Potrebujeme vašu núdzovú podporu, ktorá nám pomôže uspokojiť základné potreby pozostalých pri hľadaní nezvestných členov rodiny,” organizácia vyhlásila 

Ľudia na celom svete sa združujú na pomoc obetiam požiarov. Fakulta a študenti školy Mohammeda Amina, afganskej školy sponzorovanej VPP, nedávno vyjadrilisvoju sústrasť a podporu obyvateľom Havaja. Hoci sú ďaleko, vedia, že môžu niečo urobiť na podporu:

 “Môžeme … sa modliť za tých, ktorí prežili,” povedalo mladé dievča zo školy Mohameda Amina.  

Nedávne požiare zničili stovky budov a zabili desiatky ľudí. Aerial pictures of Lahaina shows that the plamene pohltili väčšinu budov mesta’  

Podľa New York Post bolo k 12. augustu zničených viac ako 1 000 domov a iných stavieb, potvrdená bola smrť najmenej 67 ľudí, pričom stav bezpečnosti viac ako 1 000 obyvateľov zostáva v tejto chvíli nejasný.  

Vyzerá to však, že uprostred horiacich plameňov sa stal zázrak. Na virálnom videu umiestnenom miestnym mužom na TikToku je vidieť, že katolícky kostol Maria Lanakila (“Víťazná Mária” alebo “Panna Mária Víťazná”) a jeho fara stále stoja. Okolité budovy v mestečku Lahaina na ostrove Maui zhoreli do tla.  

Minulý týždeň LifeSiteNews spustil LifeFunderzber finančných prostriedkov pre VPP. Ak chcete prispieť na obnovu miesta, kde sa kedysi zrodilo kresťanstvo na Havaji, kliknite na tu