Henry-Hildebrandt-810x500.png

Všetky obvinenia z COVID okrem jedného boli stiahnuté proti kanadskému pastorovi, ktorý sa bránil uzamknutiu

44
Kultúra smrti

Vyslovený kanadský kresťanský pastor Henry Hildebrandt uzavrel s ontarijským súdom dohodu, podľa ktorej väčšina obvinení vznesených proti nemu a jeho cirkvi za porušenie pravidiel zhromažďovania COVID bola zrušená výmenou za priznanie viny, ako sa vyjadril, v jednom bode obžaloby za to, že “poslúchal Boha viac než človeka.”

“Dnes som bol odsúdený za to, že som sa v rokoch 2020 a 2021 naďalej zhromažďoval na bohoslužby s naším zborom. Tak, ako to nariaďuje Biblia,”povedal Hildebrandt vo štvrtkovom videoposolstve zverejnenom na X (predtým Twitter).

Hildebrandt z Božej cirkvi so sídlom v meste Aylmer v Ontáriu uviedol, že “mierový sudca mi uložil pokutu 65 000 dolárov za bohoslužbu pod holým nebom, ktorá bola 6. júna 2021 vysielaná naživo a prístupná pre všetkých.”

Hildebrandt uviedol, že sa rozhodol “prijať dohodu, ktorá ukončí ďalšie právne boje, pokiaľ ide o moju osobu, ” po “mnohých modlitbách a konzultáciách s vedúcimi predstaviteľmi a múdrymi poradcami.”

“Božia cirkev v Aylmeri, moja rodina a všetci ostatní, ktorí boli pokutovaní a predvolaní za bohoslužbu s nami v okrese Elgin. Ja osobne som dostal pokutu 65 000 dolárov za zjavnú škodu, ktorú som spôsobil okolitej komunite za to, že som pokračoval v zhromažďovaní na bohoslužbách počas vyhlásenej pandémie,”poznamenal Hildebrandt.

“Všetky ostatné obvinenia týkajúce sa zhromažďovania budú zrušené, čo by v prípade súdneho procesu mohlo predstavovať státisíce dolárov na súdnych trovách v prípade oslobodenia a státisíce dolárov na pokutách v prípade uznania viny.”

Hildebrandt poznamenal, že namiesto zaplatenia pokuty, ktorá by pripadla vláde provincie Ontario, ponúkol potravinovej banke v Aylmeri 75 000 dolárov, čo však bolo odmietnuté.

“Bohužiaľ, túto ponuku prokuratúra jednoznačne odmietla a pokuta vo výške 65 000 dolárov pôjde vláde Ontária, nie miestnej komunite,” povedal Hildebrandt.

“To vyvoláva otázku, či naše konanie bolo škodou pre komunitu alebo škodou pre vládny príbeh. Rozhodnutie nechám na vás.”

Dnes Centrum pre ústavné slobody (Justice Centre for Constitutional Freedoms, JCCF), ktoré pomohlo Hildebrandtovi a jeho cirkvi v právnom boji, uviedlo, že je “hrdé” na to, že stálo na jeho strane.

“Pastor @aylmerpastor je rád, že táto záležitosť je konečne za ním, pričom obvinenia proti jeho rodine, cirkvi ” jej členom, boli stiahnuté. Centrum spravodlivosti je hrdé na to, že stálo na jeho strane a naďalej bráni jeho obvineniam za údajnú účasť na protestoch,” JCCF písalo na X (predtým Twitter).

V Hildebrandtovom’videu poznamenal, že jemu a jeho cirkvi sa “vyhrážali susedia, prenasledovali kresťania, ohovárali médiá, vandalizovali radikáli, špehovala polícia a pokutovala vláda za to, že ponúka evanjelium stratenej nádeji, útechu ustráchaným, útočisko zraneným, vylúčeným, jedlo hladným a objatie odmietnutým.”

“To je, priatelia, základná povinnosť cirkvi, Božieho ľudu. Keď sme túto povinnosť opustili, sklonili sme sa pred človekom a obrátili sme sa chrbtom k Bohu. Z Božej’milosti budem vždy poslúchať Boha a nie človeka, bez ohľadu na následky,” dodal.

Hildebrandt poznamenal, že “miestna jednotka verejného zdravotníctva” nebola schopná vystopovať ani jeden prípad COVID-19 na zhromaždeniach Cirkvi Božej, ktoré sa konali počas pandémie. Dodal, že jeho “zbor nemal’počas celej krízy COVID ani jeden pohreb”.

Hildebrandt počas tzv. pandémie často vystupoval proti mandátom COVID, a to aj počas minuloročného’dnes už známeho Konvoja slobody.

V čase protestu Konvoja slobody v roku 2022 Hildebrandt povedal kamionistom v Ottawe, že “Boh je na ich strane a aby zostali “sústredení a nenechali sa zastrašiť kritikmi.

Od začiatku krízy COVID a pravidiel uzamknutia, ktoré zabezpečili, si Hildebrandtova’Božia cirkev’na pokutách pripísala 274 000 dolárov.

Povedal, že vedúci predstavitelia viery ktorí sú proti zamykaniu a mandátom COVID sú “nie bezstarostní” ale že sa nebudú “klaňať” utláčateľským pravidlám obmedzujúcim ich právo na uctievanie.

Začiatkom tohto roka kanadskí korunní prokurátori stiahli 2021 obvinenia vznesené voči Hildebrandtovi, ktorý údajne porušil zdravotné príkazy COVID podľa zákona o otvorení Ontária súvisiace s obmedzeniami veľkosti bohoslužobných zhromaždení, ktoré boli v tom čase platné.

V roku 2022 sudkyňa Najvyššieho súdu Ontária Renee Pomeranceová vydala rozhodnutie, že Zákon o znovuotvorení Ontária skutočne porušuje slobodu náboženského vyznania Cirkvi Božej’a že nie je pozitívom pre blaho ľudí’. Pomerance však následne rozhodol, že tieto porušenia boli primerané.

Otvolací súd v Ontáriu potvrdil Pomeranceovo’rozhodnutie a Najvyšší súd Kanady odmietol ponúknuť vypočutie v tejto veci.

Vláda provincie Ontário v roku 2021 zaviedla obmedzenia COVID pre modlitebne, ale boli urobené výnimky pre náboženské obrady v aute.

Dňa 28. apríla 2021 však polícia prišla do Hildebrandtovho’domu počas online hodiny štúdia Biblie, aby mu mohla byť doručená pokuta.