GettyImages-1253642580-e1693060135673-810x500.jpg

Školy v Kentucky a Texase zrušili vyučovanie, pretože študenti a zamestnanci boli pozitívne testovaní na COVID

36
Kultúra smrti

Po tom, čo sa americkí študenti vrátili do škôl, v uplynulom týždni tri školské obvody dočasne zatvorili školy kvôli obavám z pozitívnych prípadov COVID-19. 

Dva školské obvody v Kentucky a jeden v Texase minulý týždeň oznámili, že na niekoľko dní odkladajú vyučovanie, pričom sa odvolávali na nárast počtu prípadov nakazenia koronavírusom medzi zamestnancami aj študentmi. 

V pondelok informoval úrad Runge ISD v okrese Karnes v Texase študentov a zamestnancov, že školy budú zatvorené od 22. do 25. augusta, pričom vyučovanie a mimoškolské aktivity sa obnovia v utorok 29. augusta. 

“Bezpečnosť a blaho našich študentov, zamestnancov a komunity je najvyššou prioritou,” Hector Dominquez Jr, superintendent okresu, uviedol podľa správymiestneho spravodajstva. “Upozorňujeme, že čoskoro bude predstavený nový vyučovací kalendár, v ktorom budú uvedené nové termíny vyučovania pre študentov.” 

Na svojej webovej stránke vedie Runge ISD “COVID-19 Tracker”, ktorý bol naposledy aktualizovaný v pondelok. K 21. augustu bolo v okrese hlásených 10 aktívnych prípadov medzi zamestnancami a 61 “vyliečených” prípadov. 

Krátko po oznámení z Texasu nasledoval Lee County School District v Beattyville v Kentucky. V oznámení na Facebooku post, okres napísal, že “v utorok 22. augustadruhého a v stredu 23. augustatretieho,”nebude škola; s “dňom NTI [netradičné vyučovanie] č. 2 vo štvrtok 24. augustatýždňa a v piatok 25. augustatýždňa.”Dôvodom zrušenia boli “choroby žiakov a zamestnancov” a zahŕňali aj mimoškolské aktivity. 

Podobne to urobili aj Magoffin County Schools v Salyersville, Kentucky oznámili prostredníctvom Facebooku, že “všetky školy v okrese Magoffin budú vo štvrtok a v piatok (24. 8. & amp; 25. 8.) zatvorené z dôvodu rozsiahleho ochorenia.” Tieto dni boli zároveň kategorizované ako dni NTI. 

Bezprecedentné zatvorenie prichádza po tom, čo niektoré inštitúcie vyššieho vzdelávania opätovne zaviedli úplné protokoly COVID-19, a uprostred špekulácií, že v najbližších mesiacoch sa môžu vrátiť celoštátne mandáty. Začiatkom tohto týždňa portál LifeSiteNews informoval, že Rutgers University si stojí za svojím požiadavkou, aby všetci študenti užívali experimentálne vakcíny COVID, a hrozí, že vyradí zo štúdia všetkých, ktorí odmietnu splniť tento mandát. 

O niekoľko dní neskôr Morris Brown College oznámila, že protokoly zavedené počas pandémie budú v plnej platnosti minimálne počas nasledujúcich dvoch týždňov. Patrí k nim maskovanie, sociálny odstup, izolácia a monitorovanie symptómov. Škola nezverejnila počet pozitívnych prípadov, ktoré viedli k prijatiu takýchto drastických opatrení. 

Kým sa protokoly súvisiace s COVID a zrušenie objavujú len v roztrúsených oblastiach a v rámci miestnych jurisdikcií, Dr. Joseph Mercola má pochyboval, že zjavný nárast prípadov COVID je zámerný, motivovaný snahou ešte viac profitovať tlačením rizikových očkovaní na ustráchaných občanov. Konzervatívni Američania sú tiež na pozore pred tým, aby federálna vláda zavádzala opäť uzávery a prísne mandáty, pričom sa odvolávajú na obavy z nových variantov ochorenia. 

PREHLIADKA 

‘Nebudeme sa podriaďovať’: Prečo by návrat k uzáverám COVID v Amerike zlyhal 

‘Oprášte masky N95’: CNN hypeuje ‘nárast’ COVID, keďže väčšina Američanov ignoruje paniku