thomas-gordon-mugshot-810x500.jpg

Vo veku 74 rokov zomrel skorumpovaný potratár z Michiganu s dlhou kriminálnou minulosťou

71
Kultúra smrti

Najznámejší potratár v západnom Michigane Dr. Thomas Gordon zomrel, ako sa dozvedel portál LifeSite. 

Gordon, ktorý prevádzkoval jediné voľne stojace zariadenie na chirurgické potraty v tejto oblasti a ročne údajne zavraždil viac ako 2 000 detí, zomrel vo štvrtok. Príčina jeho smrti nie je ľahko známa. Jeho telo je v súčasnosti v kancelárii súdneho lekára’na pitvu, uviedla pre LifeSiteNews miestna pro-life aktivistka Margaret Murphyová po tom, ako to dnes ráno potvrdila správcom okresu.

S74-ročný Gordon vraždil nevinné deti od roku 1987 na svojej klinike Heritage Clinic for Women na 320 East Fulton Street v Grand Rapids, druhom najväčšom meste štátu. Republikánsky prezident Gerald Ford zastupoval tento región v Kongrese v rokoch 1949 až 1973. Gordon predtým prevádzkoval potratové zariadenie severne od tohto miesta. 

Gordonovu’smrť potvrdili viacerí pro-life aktivisti, z ktorých jeden minulý týždeň kontaktoval kliniku, aby si dohodol fiktívne stretnutie. Recepčná, ktorá zdvihla telefón, jej povedala, že “Dr. Gordon zomrel.” Obávala sa tiež, že kancelária bude natrvalo zatvorená. 

“Som vďačná, že do budúcnosti budú zachraňované životy, pretože potratár Gordon tam už nebude,” Lynn Millsová z Pro-Life Michigan pre LifeSiteNews. 

“Mal všetky a mnohé šance, aby sa kajal a prijal Krista do svojho srdca. Zostal chladný a bezcitný voči deťom žijúcim v maternici a zabil ich v posledný deň svojho života. Som’veľmi vďačná všetkým svojim priateľom za život, ktorí tam stáli vonku za každého počasia, aby bránili život a ponúkli nádej mamičkám.”  

Gordon bol hlboko problémový muž, ktorý zneužíval alkohol a opakovane porušoval štátne zákony vo svojom osobnom a profesionálnom živote. 

V roku 1991 bol odsúdený za útok s priťažujúcimi okolnosťami. V roku 2010 jeho manželka podala žiadosť o ochranný príkaz po tom, ako ho obvinila, že ju bil a držal jej pri hlave zbraň, keď spala. V roku 2011 bol obvinený z trestného činu s nebezpečnou zbraňou pod vplyvom alkoholu. V roku 2016 strávil štyri dni vo väzení za výtržníctvo.  

Gordonovi štát v roku 2017 pozastavil aj licenciu po tom, čo neinformoval zdravotnícke regulačné orgány o svojom trestnom registri. Opätovné otvorenie mu však bolo povolené po zaplatení pokuty vo výške 10 000 USD a absolvovaní len 16 dní rehabilitačného programu, ktorý mal trvať šesť mesiacov. 

Jeho klinika bola tiež obvinená v roku 2014 pre porušenia týkajúce sa nedbanlivého zaobchádzania s liekmi, liekmi s uplynutou lehotou použiteľnosti a iných nehygienických praktík. 

Pred klinikou, ktorá sa nachádza východne od centra mesta, dobrovoľníci 40 dní za život už mnoho rokov organizujú modlitebné protesty. Na protestoch sa zúčastňoval aj diecézny’katolícky biskup David Walkowiak. Pro-life aktivistka Dr. Monica Millerová vykonalazáchrannú akciu Červená ruža v zariadenív roku 2021. 

Murphyová pre LifeSiteNews povedala, že ona a jej kolegovia z radov zástancov života museli stokrát znášať obťažovanie zo strany zástancov potratov, aktivistov Antify, ako aj Gordona, ale že sa cez to všetko modlili za jeho obrátenie.

Ak Gordon’kliniku zatvoria, v Grand Rapids zostane jedno zariadenie plánovaného rodičovstva. Hoci sa v nej nevykonávajú chirurgické potraty, zamestnanci nasmerujú ženy, ktoré ich hľadajú, na potrebné zdroje. Poskytujú tiež poskytujúchemické potratové tabletky.  

Začiatkom tohto roka podpísala demokratická guvernérka štátu Michigan’Gretchen Whitmerová do zákona zákon, ktorý umožňuje interrupcie až do narodenia prakticky z akéhokoľvek dôvodu. Michiganskí voliči tiež prešli návrhom na hlasovanie na podporu neobmedzených potratov s 56-percentnou podporou. 

Pro-lifers v celom štáte majú odpovedali tým, že robia ješte viaczáchrany červených ruží a obetujú svoje utrpenie za nenarodené deti. Katolíci na východnej strane štátu’uskutočnili eucharistické procesie pred potratovými klinikami a pri kapitole.