Untitled-3-810x500.png

Katolíci sú povolaní k odvahe tvárou v tvár heterodoxii

52
Neutral

Michael Matt, redaktor katolíckych novín The Remnant, sa v dňoch 31. októbra až 1. novembra zúčastní na Rímskom fóre života, takže jeho nasledovníci budú mať možnosť stretnúť sa s ním priamo na podujatí.

Konferencia bude zameraná na konfrontáciu so zlom hlbokej cirkvi a hlbokého štátu a ich účasti na agende Veľkého resetu. Jej konanie je naplánované bezprostredne po skončení vatikánskej Synody o synodalite’. Účastníci sa budú môcť aktívne zúčastniť na strategických zasadnutiach fóra spolu s hosťujúcimi rečníkmi, vrátane kardinála Gerharda Mülera a Johna-Henryho Westena z LifeSite’s.

Rodinná tradícia

Specifickým poslaním Matta’v katolíckej žurnalistike zapustila korene v roku 1967, keď jeho otec Walter opustil noviny, v ktorých jeho vlastný otec pôsobil ako redaktor viac ako 60 rokov — The Wanderer— , aby založil The Remnant len niekoľko dní po skončení Druhého vatikánskeho koncilu.

Keď Walter v roku 2002 zomrel — zanechal po sebe okrem svojej katolíckej novinárskej misie aj dedičstvo deviatich detí a 35 vnúčat — jeho najmladší syn Michael pokračoval v začatom diele. Michael Matt sa stal redaktorom v roku 1994 a dodnes zostáva redaktorom novín ’ako aj moderátorom Michael J. Matt Show.

The Remnant, ako sa uvádza na jeho webovej stránke, je “najstaršími tradičnými katolíckymi novinami na svete.”Jeho poslanie sa snaží podporovať učenie Katolíckej cirkvi, najmä pokiaľ ide o obnovenie úcty k svätej omšovej obete a namietanie proti progresívnym ideológiám, ktoré sú v rozpore s učením Cirkvi, aj keď ich presadzujú duchovní a cirkevní predstavitelia.

Matt ako redaktor The Remnant okrem svojho povolania manžela a otca zastáva vedúcu úlohu v tomto aktívnom poslaní katolíckej žurnalistiky.

LifeSiteNews sa obrátil na The Remnant so žiadosťou o ďalší Mattov komentár, ale odpoveď sme hneď nedostali.

Obrana Cirkvi uprostred novodobých škandálov

V posledných rokoch bol Matt jedným z mnohých členov laikov, ktorí vyjadrovali sklamanie a nesúhlas s kontroverznými otázkami, ktoré rozdelili katolíkov. V júni 2022 sa Matt pripojil k Westenovi, ktorý vyjadril ľútosť nad prijatím svätého prijímania notoricky pro-potratovou Nancy Pelosiovou, ktorá v tom čase pôsobila ako predsedníčka Snemovne reprezentantov a ktorej miestny biskup zakázal prijímať Eucharistiu kvôli jej neúnavnému presadzovaniu zabíjania nenarodených detí.

Bol tiež rečníkom na Konferencii katolíckej identity 2022, ktorá stála v opozícii voči Veľkému obnoveniu. Nedávno Matt zatracoval americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) za dokument, ktorý odhalil informátor a ktorý ukázal, že federálna agentúra má plány na monitorovanie katolíkov, ktorí sa zúčastňujú na tradičnej latinskej omši. Matt vtedy povedal, že, “v najhoršom prípade,” bola správa “politicky motivovaným honom na čarodejnice.”

Dokument bol odhalený a neskôr stiahnutý FBI, ktorý tvrdil, že túto záležitosť vyšetruje. Matt tiež zohral úlohu pri šírení informácie, že spoločnosť X, predtým Twitter, zastavila účet arcibiskupa Carla Maria Viganaò, pričom špekuloval, že aj zástancovia slobody prejavu trvajú na určitých obmedzeniach v závislosti od zdieľanej správy. Hoci dôvod pozastavenia zostáva nejasný, účet arcibiskupa’bol neskôr obnovený bez ďalších incidentov.

Dalšie podrobnosti o Rímskom fóre života, vrátane ceny vstupeniek a rozpisu podujatí, nájdete tu

PODROBNOSTI

Tu’máte šancu stretnúť sa s kardinálom Müllerom na tohtoročnom Rímskom fóre života

FBI whistleblower zverejnil dokumenty, z ktorých vyplýva, že agentúra sleduje ‘radikálnych’ katolíkov z latinskej omše