Untitled-2-810x500.png

Bidenova kampaňová reklama útočí na Trumpa a DeSantisa v otázke potratov a sľubuje "obnovenie rozsudku Roe v. Wade

55
Kultúra smrti

Prezidentská kampaň Joea Bidena’zverejnila novú reklamu, ktorá si berie na mušku prezidenta Donalda Trumpa a floridského guvernéra Rona DeSantisa za ich postoje k interrupciám, ako aj ďalších republikánskych prezidentských kandidátov.

“Poslední ľudia, ktorí by sa mali angažovať, sú títo ľudia,” hovorí reklama v súvislosti s tým, či by žena mala zabiť svoje vlastné dieťa prostredníctvom interrupcie.

Reklama ďalej cituje prezidenta Donalda Trumpa, ktorý hovorí o vymenovaní troch z piatich sudcov Najvyššieho súdu, ktorí hlasovali za zvrátenie rozsudku Roe v. Wade.

Potom prehráva ukážku z reportáže spravodajskej stanice o guvernérovi DeSantisovi, ktorý podpísal zákaz šesťtýždňových potratov, pričom konzervatívny guvernér hovorí, že verí v “kultúru života.”

V reklame sa potom prehráva republikánsky senátor USA Tim Scott, tiež prezidentský kandidát, ktorý hovorí, že “by podpísal najkonzervatívnejšiu pro-life legislatívu.”

Biden’útočná reklama sa vracia k Trumpovi klipom, v ktorom hovorí s Chrisom Matthewsom na MSNBC v marci 2016, keď navrhol tresty pre ženy, ktoré podstúpili interrupciu, pričom tento postoj už nezastáva.

“Prezident Biden a viceprezidentka Harrisová sú odhodlaní obnoviť rozsudok Roe v. Wade,” pokračuje reklama. “Nikdy nedovolia, aby sa národný zákaz potratov stal zákonom.”

Biden a Harrisová zastávajú oficiálny postoj Demokratickej strany, ktorá sa domnieva, že interrupcie by mali byť legálne počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva až do okamihu pôrodu a na náklady daňových poplatníkov.

Tria kandidáti GOP, na ktorých sa v reklame upozorňuje, majú rozdielne názory na potraty, ale všetci chcú väčšiu ochranu ľudského života ako súčasný prezident.

Sen. Scott podporuje federálny zákaz potratov v 15. týždni, hoci podľa údajov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb data.

Gov. DeSantis podpísal zákaz interrupcií v 6. týždni, ale neuviedol, čo by urobil na federálnej úrovni, pokiaľ ide o priame obmedzenie interrupcií.

Prezident Trump sa ako prezident vyslovil za život a zdá sa byť otvorený federálnym obmedzeniam potratov, ale zatiaľ neponúkol žiadne podrobnosti.