Screenshot-2023-08-30-135645-810x500.png

RFK Jr. podpálil spoločnosti BlackRock a Vanguard za ničenie americkej strednej triedy a "korupčné spolčenie" s vládou

90
Neutral

Robert F. Kennedy Jr. sa pustil do troch obrovských korporácií, ktoré vytláčajú kľúčový prvok amerického sna z dosahu mnohých amerických rodín.

Po vymenovaní dravých gigantov RFK Jr. rozobral, ako k tomu dochádza. “Toľko ľudí, ktorých poznáte a ja ich poznám, má skúsenosť, že’sa chystajú dať ponuku na dom, alebo ju dajú, niekto, kto sa na nich vrhne s ponukou peňazí a vezme im ho, a oni sa snažia zistiť, kto to je a je to’LLC,” dodal demokratický prezidentský kandidát. Tieto LLC sú v konečnom dôsledku vlastnené týmito tromi veľkými spoločnosťami a viete, že do roku 2030 budú vlastniť 60 percent rodinných domov v tejto krajine.

V reakcii na to RFK Jr. odporučil, aby federálna vláda zakročila proti týmto trom spoločnostiam a použila daňový zákonník, aby “nemohli’zabíjať, zaberať všetky domy a potom zvyšovať nájomné.” Prezidentský kandidát sa vyslovil za “trojpercentné hypotéky pre Američanov s federálnymi zárukami”, aby pomohol Američanom, aby si mohli kúpiť domy.

Podľa RFK Jr, ľudia nevenujú pozornosť tomu, čo označil za “korupčné spolčenie” medzi vládou a korporátnou mocou. Povedal, že toto duo “odoberá bohatstvo americkej strednej triede a ničí životy chudobných pracujúcich v tejto krajine.”

“Celý systém je nastavený proti vám,” pokračoval RFK. “A tieto korporácie kvôli tajnej dohode vlády s týmito boháčmi na sever od Richmondu majú topánky na krku každého Američana… bohatstvo je rozkrádané - korporáciami v spolupráci s týmito vládnymi agentúrami”

Keďže tieto tri korporácie určite sťažili mladým rodinám možnosť vlastniť domy, zároveň známy tým, že Američanom a americkým spoločnostiam vnucuje environmentálne, sociálne a riadiace investície (ESG). RFK Jr. je len najnovším politikom ktorý bije na poplach, po výpovede verejných činiteľov pred Kongresom.

Prevzaté so súhlasom NewsBusters.