ChabotRacistPlaydate-810x500.jpg

Kalifornský školský obvod vylúčil biele deti z podujatia v mene "rovnosti a inklúzie

57
Kultúra smrti

Kalifornská základná škola vyvolala kontroverziu spoločenským podujatím určeným výlučne pre niektorých žiakov z menšín, pričom následná bombová hrozba neznámeho páchateľa umožnila škole odvrátiť kritiku a postaviť sa do úlohy obete.

Posolstvo, ktoré objavilo konto sledovania progresivizmu na Twitteri/X Libs of TikTok, vyvolalo pobúrenie rodičov, ktorí spochybnili predpoklad praktizovania rasovej segregácie v mene ukončenia rasizmu.

Najhoršia časť, “najhoršia časť, ” podľa jedného z respondentov na sociálnych sieťach, je, že takéto podujatia spravidla “podnecuje extrémna biela ľavica liberálnych ‘woke’ ľudí”, ktorí “majú pocit, že môžu hovoriť za” menšiny.

Miestna pobočka televízie Fox KTVU informovala, že základná škola Chabot bola v utorok pred začiatkom vyučovania evakuovaná v reakcii na rannú bombovú hrozbu, ktorá vraj obsahovala “určitý rasový podtón,” podľa oaklandskej policajnej kapitánky Lisy Ausmusovej. Škola dostala aj množstvo nepriateľských e-mailov o tejto udalosti.

“Rozhodli sa, že nám začnú posielať maily s vyhrážkami, pýtali sa nás, či chceme rasovú vojnu, bolo to niečo, čo sa spomína, že nás zatvoria do reťazí a pustia späť do džungle, kam patríme,” tvrdí členka výboru pre rovnosť & inklúziu Tamila Jacksonová.

Vedenie okresu sa po hrozbe neospravedlňuje členom komunity, ktorých pôvodná udalosť urazila.

“Chabot je rôznorodá školská komunita, v ktorej sa viac ako polovica žiakov identifikuje ako farební študenti,” uviedla superintendantka Oakland Unified School District Kyla Johnson-Trammel písala vo svojom utorkovom vyhlásení. “Cieľom tohto playdate bolo vytvoriť afinitný priestor, kde si rodiny černochov, hnedých a žiakov API môžu vybudovať a udržať spojenie a spolupatričnosť v škole. Je to’jeden z mnohých príkladov dôležitej práce, ktorú robíme pre rovnosť a inklúziu v celom okrese.”

Aktivistickí pedagógovia’ horlivo presadzujú ľavicovú ideológiu v triedach, čo je zdrojom pretrvávajúceho napätia v komunitách po celej Amerike, od videí LGBT “pride” premietané na hodinách matematiky učiteľom otvorene sa chválili propagáciou komunizmusvojim žiakom učiteľom’členom odborov nosiacich odznaky propagujúce hnutia LGBT a Black Lives Matter.

Okrem takýchto anekdotických situácií sa učebné materiály propagujúce ľavicové myšlienky, ako napríklad kritická rasová teória vyprovokovali zákonodarcov v desiatkach štátov, aby navrhli a prijali zákony obmedzujúce propagáciu kontroverzných a netematických politických názorov učiteľmi v triedach. 

Takáto politika už podnietila niektorých aktivistických učiteľov, aby pohrozili odchodom zo školstva, čo konzervatívci vítajú ako dodatočný prínos k nimi preferovaným reformám.