Screenshot-2023-08-30-15.43.49-810x500.png

Konzervatívni okresní komisári obhajujú rodičovské práva na vakcíny a rozčuľujú prebudené michiganské médiá

62
Kultúra života

Jeden z najkonzervatívnejších okresov v štáte Michigan zdvojnásobil svoju neochvejnú podporu rodičovských práv, čo vyvolalo v miestnych médiách šialenstvo.

V utorok minulý týždeň Rada komisárov okresu Ottawa, ktorá zastupuje približne 300 000 obyvateľov Michiganu, hlasovala drvivou väčšinou 9:2 za uznesenie, ktoré vyžaduje, aby boli rodičia lepšie informovaní o svojich možnostiach v súvislosti s povinným očkovaním v školách a škôlkach.

Predseda Joe Moss prijal uznesenie “Rezolúcia o výnimkách z očkovania detí v školách a škôlkach.”Opatrenie nevytvára”nové pravidlá, ale len posilňuje už existujúce zákony tým, že od úradov vyžaduje, aby jasnejšie propagovali zdravotné, etické alebo náboženské výnimky pre deti.

Resolúcia bola potrebná, povedal včera Moss pre LifeSite, pretože Ottawské okresné oddelenie verejného zdravotníctva opakovane nedokázalo riadne poučiť rodičov o ich práve chrániť svojich synov a dcéry pred očkovaním.

“Na sociálnych sieťach sa objavilo množstvo reklám nášho zdravotného oddelenia, ktoré propagujú očkovanie, keď sa blíži nový školský rok. Ale žiadna neobsahuje formuláciu o tom, že rodičia majú právo na výnimky,” povedal Moss telefonicky. “Toto opatrenie bolo potrebné na zabezpečenie lepšej informovanosti rodičov.”

Ottawa County Administrative Health Officer Adeline Hambley bola tŕňom v oku Mossovi a jeho pro-medicínskej slobode kolegom, odkedy sa v roku 2022 viezli do úradu na vlne podpory, keďže reportovalvtedy LifeSite.

Začiatkom tohto roka Hambleyová podala žalobu na okres po tom, čo sa ju komisári snažili vymeniť. Sudca v neďalekom Muskegone sa postavil na jej stranu a ona zostala vo svojej funkcii, ale senát štátneho odvolacieho súdu toto rozhodnutie v lete zrušil.

Možno cítiac, že jej odvolanie sa blíži, Hambleyová začiatkom tohto týždňa zaútočila na Mossa, ako aj na správcu okresu Ottawa Johna Gibbsa povedal liberálnym miestnym médiám, že znižujú okresný rozpočet na zdravotníctvo’na úroveň, ktorá ohrozí životy ľudí’.

Gibbsová rovnako ako Mossová vyvrátila svoje nepodložené tvrdenia v verejných vyhláseniach s tým, že sa jednoducho chcú vrátiť k výške výdavkov spred pandémie.

Vzdor tomu, že pobočka NBC WOOD TV8, ako aj MLive.com bezohľadne informovali o Hambleyho’klamlivom argumente spôsobom, ktorý navodzoval dojem, že zdravotné oddelenie sa chystá zatvoriť v priebehu niekoľkých týždňov. MLive predtým označil Mossa a jeho kolegov za “krajne pravicovú frakciu.”

Moss a sedem ďalších kandidátov podporovaných Ottawa Impact PAC, vrátane spoluzakladateľky Sylvie Leigh Rhodea, boli prvýkrát zvolení vlani na jeseň. Vďaka silnej prorodinnej a proverskej platforme zosadili z trónu viacerých úradujúcich umiernených republikánov, z ktorých viacerí podporovali uzamykanie COVID-u.

Výsledok, ktorý Moss a jeho spolubojovníci za slobodu získali, im jednoznačne dal mandát na prijatie konzervatívnej politiky, ktorú si ich voliči už dlho želali. Na svojom prvom zasadnutí komisári zlikvidovali okresný úrad pre rozmanitosť, rovnosť a začlenenie’. Odvtedy prijali’celý zoznam ďalších opatrení zameraných proti prebudeným.

Mediá v západnom Michigane na nich odvtedy neúnavne útočia. Podľa watchdogu SimplyAmerican.com, miestne spravodajské kanály majú vydali viac ako 75 úderných článkov o komisároch, pričom Holland Sentinel ich údajne uverejnil najviac.

Tieto noviny’aktivistická výkonná redaktorka Sarah Leach –, ktorá údajne patrí kľavicovej skupine na Facebooku, ktorá bola vytvorená špeciálne na odpor proti Moss’ PAC –, označila Ottawa Impact za “krajne pravicovú fundamentalistickú” organizáciu vo svojom zaujatom reportáž. 

Na X, predtým Twitter, Leach tiež opakovane rizikoval lekársku slobodu hlasov,a má presadzoval reči Big Pharma o potratovej injekcii COVID, ktorá bola spojená s náhlym úmrtím, myokarditída, komplikácie v tehotenstve a krvné zrazeniny.

Moss pre LifeSite uviedol, že on a jeho kolegovia volení predstavitelia sa tvárou v tvár mediálnym útokom nenechajú odradiť a že budú naďalej brániť rodičovské práva, presadzovať kresťanské hodnoty a prijímať konzervatívnu politiku.