Tucker-Orban-810x500.png

Maďarský Orbán odkazuje Tuckerovi: "Odvolajte Trumpa, aby ukončil vojnu na Ukrajine a "zachránil západný svet

69
Neutral

 Bývalý prezident Donald Trump je jediný človek, ktorý môže “zachrániť západný svet” a celú zemeguľu tým, že prinesie mier na Ukrajinu a zabráni tak tretej svetovej vojne medzi jadrovými mocnosťami, povedal maďarský premiér Viktor Orbán Tuckerovi Carlsonovi.

“Odvolajte Trumpa. To’je jediné východisko. Odvolajte Trumpa,”Orbán povedal v novej epizóde relácie Tuckera Carlsona’na ‘X’ / Twitteri zverejnenej v utorok večer.

Keďže vojna na Ukrajine zmenšuje svetový poriadok a “hrozí zničením ľudskej civilizácie,” bývalý moderátor vlajkovej lode FoxNews odcestoval do Budapešti, aby urobil rozhovor s Orbánom, ktorého krajina hraničí s Ukrajinou a zároveň získava väčšinu svojej energie z Ruska.

Orbán, v súčasnosti najdlhšie slúžiaci premiér svojej krajiny, “má celý život do činenia s Rusmi,” vysvetlil Carlson v úvode. “Vyrastal pod ruskou okupáciou. V mladosti ho za jeho snahy o oslobodenie krajiny zatkla a uvrhla do väzenia polícia podporovaná Ruskom.”A vo svojej súčasnej funkcii “má’pravidelne do činenia s Vladimírom Putinom.”

Keď Orbán priznal, že existuje “mnoho dôvodov”, aby kritizovať Trumpa, potvrdil, že bývalý americký prezident mal “najlepšiu zahraničnú politiku za posledných niekoľko desaťročí … Nezačal žiadnu novú vojnu. Pekne sa správal k Severnej Kórei a Rusku, dokonca aj k Číňanom. Vykonával politiku, ktorá bola najlepšia pre Blízky východ, [Abrahámove] dohody. Takže to bola veľmi dobrá zahraničná politika."”

Trump je “kritizovaný, pretože nie je dostatočne vzdelaný na to, aby rozumel svetu, ale to nie je pravda,” povedal Orbán Carlsonovi."“Fakty sa počítajú a jeho zahraničná politika bola najlepšia pre svet za posledných niekoľko desaťročí, aké som videl. A keby bol prezidentom v momente, [keď] sa začala ruská invázia, nie, to by Rusi nemohli urobiť.”

“Takže Trump je človek, ktorý môže zachrániť západný svet a pravdepodobne aj ľudské bytosti vo svete,” povedal.

Ohľadne spravodajstva západných médií o vojne, ktoré prezentujú naratív, že Ukrajina v skutočnosti vyhráva konflikt proti Rusku, Orbán povedal na rovinu: “Je to lož. Nie je to len nedorozumenie. Je to’lož.”Každý, kto pracuje v politike alebo v spravodajských službách a videl údaje, chápe, že je to naopak.

“Chudáci Ukrajinci umierajú každý deň, [po] stovkách a tisícoch, takže moje srdce je s nimi. Je to’tragédia pre Ukrajinu,”smútil premiér. “Ale im dôjdu [vojaci] skôr ako Rusom. To, čo sa nakoniec bude počítať, sú topánky na zemi a Rusi sú oveľa silnejší, oveľa početnejší."

V reakcii na Bidenovu administratívu, ktorá si kladie za cieľ poraziť Rusko a odstaviť Putina od moci, Orbán povedal, že ide o nepochopenie ruského myslenia a kultúry.

Zatiaľ čo západné národy sa v prvom rade zameriavajú na slobodu, najvyššou prioritou v ruskej politike a kultúre je udržať svoj veľmi veľký národ pohromade, vysvetlil premiér.

“To vytvorilo v Rusku iný druh kultúry a chápania politiky”, povedal. “To”vytvorilo taký vojenský prístup, aký majú oni, vždy [zameraný] na bezpečnosť, ochranu, nárazníkové zóny [a] geopolitické prístupy.”

“Je to’legitímne, pretože je to’ich história, ale musíme pochopiť, že ich nemôžeme poraziť tak, ako to robíme práve teraz, je to’nemožné. Oni svojho vodcu nezabijú, nikdy sa ho nevzdajú, budú držať pohromade krajinu a budú ju brániť,”zdôraznil Orbán.

‘Teraz je to veľmi nebezpečná chvíľa;’použitie západných vojakov by znamenalo ‘okamžite tretiu svetovú vojnu’

Vzhľadom na geografickú blízkosť Maďarska’k týmto bojujúcim krajinám populistický líder vysvetlil, že napriek tomu, že USA sa snažia o obnovenie vojny, je to veľmi nebezpečné.americká vláda má “kľúč” k mieru v ruke, jej sedenie “v bezpečí Spojených štátov” a rozhodovanie o predĺžení vojny je “iný pocit, ako sedieť tu v Budapešti. Ukrajina je susedná krajina. Takže to, ’čo sa deje tam, môže mať okamžitý dopad za 24 hodín tu v Maďarsku.”

Maďarský národ “navyše” už teraz denne prichádza o život, keďže menšina etnických Maďarov žijú na Ukrajine a boli odvedení bojovať za túto krajinu, povedal.

A vzhľadom na vyčerpanie ukrajinských vojakov tvárou v tvár oveľa väčšej ruskej armáde, najmä kvôli ich ohlásené zničujúce straty na životoch v pomere 8:1, Carlson sa opýtal Orbán, kde získajú ďalších vojakov na pokračovanie vojny.

“To’je najrizikovejšia otázka,”odpovedal. “Ak by teda ktorákoľvek západná krajina poslala na zem akékoľvek topánky, znamenalo by to priamu vojnu medzi Západom a Ruskom. A okamžite by sme sa dostali do tretej svetovej vojny. Takže je to’teraz veľmi nebezpečný moment.”

Premiér povedal, že jeho vytrvalým odkazom Spojeným štátom na samite NATO je, aby “boli opatrné”, aby sa vyhli tomuto scenáru. Keď sa Carlson spýtal, aká je ich reakcia na toto napomenutie, naznačil istú mieru arogancie zo strany Bidenovej administratívy.

“Sú väčší, preto sú aj múdrejší,”zavtipkoval. “Tak to”je vždy.”

‘V Maďarsku sme stále veľmi vlasteneckí a kresťanskí,’ uprednostňujeme ‘rodinu, národ a Boha’

Oveľa menší maďarský národ však zostáva najviac hrdý na svoj starobylý národ a kultúru, vysvetlil Orbán.

“Krajina vznikla pred 1 100 rokmi,” uviedol a vysvetlil, že zachovanie vlastného jazyka a kultúry počas tohto obdobia je “samo o sebe veľkým úspechom” v priebehu týchto mnohých storočí.

“Byť Maďarmi — sme na to veľmi hrdí. Milujeme národ, milujeme krajinu a sme na ňu hrdí,”povedal. “V Maďarsku sme stále veľmi vlasteneckí a kresťanskí a oddaní týmto hodnotám, a to nielen [len] na ideologickej úrovni, ale aj na ulici každý deň.”

Dalej postavil do protikladu dominantný antropologický pohľad Západu, ktorý charakterizoval ako pohľad na ego, “ja,” ako “stred sveta,” zatiaľ čo iný pohľad, ktorý má v Maďarsku prevahu, sa zameriava na “my,” to, čo spája spoločnosť. V jeho národe sú základnými princípmi, ktoré spájajú spoločnosť, “rodina, národ a Boh,” a “pretože sú dôležitejšie ako ja, musím slúžiť týmto veciam vyššej úrovne.”

Zbrojenie súdneho systému naznačuje, že proti sebe stojace strany nepatria ’k tomu istému národu.’ Taktika predstavuje ‘veľmi komunistickú metodiku.’

Keď však takéto základné ideály chýbajú skupine ľudí, ktorí sa chopili vládnej moci, schopnosť zjednotiť národ akýmkoľvek zmysluplným spôsobom sa zničí, naznačil neskôr Orbán.

Odvolávajúc sa na chladné obvinenia Bidenovej administratívy’proti Trumpovi, hlavnému súperovi v budúcich voľbách, Carlson sa premiéra opýtal, či počas svojho vlastného posledného volebného obdobia niekedy neuvažoval o tom, “že by [svojho] vyzývateľa jednoducho obvinil z falšovania dokumentov a pokúsil sa ho uvrhnúť do väzenia. Nebolo by to’jednoduchšie?"”

“Použiť súdny systém proti svojim’politickým oponentom, v Maďarsku si myslím, že’to je nemožné si predstaviť,” keďže v konečnom dôsledku “patríme k tomu istému národu,” povedal.

“To robili komunisti. Je to’veľmi komunistická metodika, ako to urobiť,” povedal.

“Ak pôjdete touto cestou, [nemáte] šancu zjednotiť národ. Ak národ nie je zjednotený, nemôžete’kandidovať na veľké ciele. Takže súťaž je v poriadku, ale musí byť spravodlivá [a] právne dokonalá. V opačnom prípade môžete obetovať svoju krajinu a budúcnosť svojej krajiny pre svoj osobný úspech, čo je neprijateľné,” uzavrel.

Trump sa vzoprel ‘tajnej spoločnosti’ GOP tým, že zrušil rozsudok Roe v. Wade a vyzval na mier na Ukrajine

Tucker Carlson slams ‘insane’ US gov’t leaders who stifle human flourishing in Hungary speech

‘Monumentálna provokácia’: Ako tvorcovia americkej a medzinárodnej politiky úmyselne navnadili Putina na vojnu

Najlepšou cťou pre našich veteránov je postaviť sa proti všetkým neokonzervatívnym vojnám, počnúc Ukrajinou

Maďarsko’Viktor Orbán udrel EÚ za odmietnutie ‘kresťanského dedičstva,’ prijatie ideológie LGBT