harmeetdhillonjessicakonen-810x500.jpg

Kalifornská matka dostala 100-tisíc dolárov od školského obvodu, ktorý za jej chrbtom zmenil dieťa

48
Kultúra života

Kalifornská matka dosiahla vyrovnanie vo výške 100 000 dolárov proti školskému obvodu za to, že jej dcéra prešla sociálnou transformáciou bez jej vedomia a súhlasu, hoci obvod nepriznal vinu za konanie učiteľov.

V roku 2021 LifeSiteNews informoval o príbehu Jessicy Konenovej, ktorej vtedy 12-ročnú dcéru dvaja učitelia na strednej škole Buena Vista presvedčili, že nie je dievča, ale “transrodový chlapec”, a s podporou správcov jej zmenili meno a zámená.

“Moje dieťa takmer prišlo o život. Nepovedali mi, že moje dieťa má sklony k samovražde,”Konenová vtedy na zasadnutí školskej rady vyčítala učiteľkám Kelly Barakiovej a Lori Caldeirovej spolu s administrátormi, ktorí im to umožnili. “Umožnili ste týmto učiteľkám, aby otvorili svoje triedy a učili predátorské informácie malé dieťa, moje dieťa, ktoré to všetko ani nevie pochopiť.”

O niekoľko dní neskôr sa pri dverách Konenovej’objavili policajti s tým, že bola podaná sťažnosť na Úrad na ochranu detí, a pýtali sa, či jej deti chcú odobrať z domu. Sťažnosť bola stiahnutá, ale tento incident “vo mne vyvolal pocit, že som netvor,”povedal Konen a vyvolal v nej strach, že príde o svoje deti, ak bude naďalej spochybňovať postupy školy.

Podnikateľka však neskôr podala žalobu a teraz Fox News informuje, že žaloba sa skončila tým, že Spreckels Union School District súhlasil s urovnaním, v ktorom Konenovej vyplatí 100 000 dolárov bez priznania viny.

“Určite budeme mať pokoj a budeme sa môcť pokúsiť pohnúť s tým ďalej,” povedal Konen. “Ale rodičia, dávajte pozor, pýtajte sa otázky, ktoré sa ponúkajú. Vžite sa do nepríjemných situácií, pretože neviete, čím si kto’prechádza. Už neviete, čo’učia v školách. Jednoducho buďte aktívni v živote svojho dieťaťa’a nebojte sa ozvať.”

Dodala však, že to, že jej konkrétny prípad je už za nami, neznamená, že’skončila so širšou problematikou rodičovských práv verzus transgender ideológia. 

“Musia pochopiť svoje miesto a musia zostať na svojom mieste,” povedala Konenová pre Fox. “A školy sú v dnešnej dobe“príšerné. Takže budem bojovať a pokračovať v tomto boji. Nedovolím, aby sa to naďalej dialo deťom. Cítim, že ten boj, musí pokračovať.”

Centrum pre americkú slobodu, ktoré zastupovalo Konena, označilourovnanie sporu za “obrovské víťazstvo pre Jessicu a Aliciu a je to’aj víťazstvo pre rodičov v celej krajine […] Rodičia majú základné právo riadiť výchovu svojich detí. Politika rodičovského tajomstva, ktorú uplatňuje Spreckels Union School District a školy v celej krajine, protiústavne oberá rodičov o toto právo.”

Dôkazy ukazujú, že “potvrdzovanie” zámeny pohlaví prináša vážne škody, najmä ak sa robí s vnímavými deťmi, ktoré nedokážu plne pochopiť dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí, ktoré zažívajú rodovú dysfóriu, z nej do konca dospievania samy vyrastú, a že ani úplná “zmena pohlavia” operácia často nedokáže vyriešiť problémy s pohlavne zmätenými jedincami’ zvýšeným sklonom k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné základné príčiny ich duševných problémov.

Nebezpečenstvo udržiavania rodičov v nevedomosti o takýchto situáciách pochmúrne ilustruje príbeh Yaeli Martinezovej, 19-ročnej dievčiny, ktorej bola “zmena pohlavia” na strednej škole propagovaná ako možný liek na jej depresie, podporovaný stredoškolským poradcom, ktorý jej matke zatajil, čím prechádza. Problémové dievča spáchalo samovraždu po tom, čo sa tri roky pokúšalo žiť ako muž.