JP-Hinshaw-810x500.png

Záchranca pro-lifer spomína na inšpiratívnu homíliu Jána Pavla II. "Postavíme sa" pred odsúdením v súdnom procese vo Washingtone

0
Kultúra života

Na modlitebnej vigílii, ktorá sa konala vo väznici len niekoľko hodín po zatknutí pro-life záchrancov odsúdených v procese D.C. FACE Act 29. augusta, sa John Paul Hinshaw podelil so svojimi priaznivcami o posledné slová svojho otca tesne pred tým, ako bol predvolaný do súdnej siene na vynesenie verdiktu poroty, ktorého výsledkom bolo okamžité uväznenie Johna Hinshawa za to, že sa postavil na obranu života nenarodených detí.

 

JP Hinshaw povedal, že jeho otec rozprával priateľom slávnu homíliu pápeža svätého Jána Pavla II. z roku 1979, ktorú predniesol neďaleko amerického Kapitolu v prítomnosti sudcov Najvyššieho súdu, ktorí rozhodovali v prípade Roe v. Wade. John Hinshaw pri tejto príležitosti čerpal osobitnú inšpiráciu z odvážneho svedectva Jána Pavla II”o živote.

V tejto homílii pápež vyhlásil: “Neváham pred vami a pred celým svetom vyhlásiť, že každý ľudský život od okamihu počatia a vo všetkých ďalších štádiách je posvätný, pretože ľudský život je stvorený na Boží obraz a podobu.”

Nič neprekoná veľkosť a dôstojnosť ľudskej osoby. Ľudský život nie je idea … ľudský život je konkrétna skutočnosť bytosti, ktorá žije, koná, rastie a vyvíja sa. Ľudský život je konkrétna realita bytosti, ktorá je schopná lásky a služby ľudstvu.

A preto sa postavíme vždy, keď je ohrozený ľudský život. Keď sa bude útočiť na posvätnosť života pred narodením, povstaneme a vyhlásime, že nikto nikdy nemá právo zničiť nenarodený život. Keď sa o dieťati hovorí ako o príťaži alebo sa naň pozerá len ako na prostriedok na uspokojenie citovej potreby, postavíme sa a budeme trvať na tom, že každé dieťa je jedinečný a neopakovateľný dar od Boha, ktorý má právo na milujúcu a jednotnú rodinu.

JP Hinshaw povedal, že jeho otec by chcel, aby zhromaždení na vigílii vedeli, že podľa slov pápeža’sa “postavíme” “za päť, za všetky nenarodené deti, ktoré boli zabíjané od čias Roe, [a] ktoré sú stále zabíjané aj v post-Dobbsovej&em> ére.”

Obvinenia voči záchrancom vyplývajú z rozsudku federálnej veľkej poroty’s dvoma obvineniami obvinenie deviatich odporcov potratov za údajnú účasť na “potratoch;na sprisahaní s cieľom vytvoriť blokádu na klinike reprodukčného zdravia, aby sa zabránilo poskytovaniu služieb reprodukčného zdravia klinikou a pacientom v ich prijímaní” pre blocking access to the Washington Surgi Clinic.

Lauren Handyová, 29; Jonathan Darnel, 40; Jay Smith, 32; Paulette Harlowová, 73; Jean Marshall, 72; John Hinshaw, 67, Heather Idoni, 61;  William Goodman, 52; a pro-life hrdinka Joan Bell, 74, boli obvinení zo sprisahania proti právam a porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE).

Herb Geraghtyová, 25-ročná samozvaná ateistka, ktorá sa identifikuje ako muž, ale je rozhodne proti potratom, bola obvinená samostatne za jej za účasť na tej istej “záchrannej akcii.”

Obhajca Steve Crampton, ktorý zastupuje Handyho, povedal pre LifeSiteNews po tom, ako boli obžalovaní odsúdení a okamžite uväznení, že určenie, že spáchali násilný trestný čin — ktorý slúžil ako základ pre okamžité uväznenie — bolo “absurdné”, keďže všetci záchrancovia sa dohodli na “nenásilí.”

“Skutočné násilie, ako všetci vieme, je to, čo sa deje vo vnútri tejto kliniky s deťmi každý deň,” povedal Crampton. “Takže obviňovať Lauren a ostatných jemných aktivistov z násilia je naozaj smiešne.”

Päť obvinených je zadržiavaných vo väzenskom centre v Alexandrii. Obhajcovia podali v stredu ráno mimoriadny návrh, v ktorom žiadajú okamžité prepustenie každého z obžalovaných z väzenia, a uviedli, že v prípade sa z mnohých dôvodov odvolajú.

Podania a argumenty k odvolaniu majú byť podané 29. septembra, pričom prokuratúra má predložiť odpoveď do dvoch týždňov a obhajoba má predložiť konečnú odpoveď a argumenty o dva týždne neskôr. Vynesenie rozsudku by sa za normálnych okolností uskutočnilo niekoľko mesiacov po týchto konaniach.

‘Boj sa neskončil’: Obhajcovia sľubujú odvolanie po tom, ako boli pro-life záchranári uznaní za vinných v procese DC FACE

Prokurátori vyradili neslávne známe video s neskorým potratom z dôkazového materiálu v procese DC FACE Act

PREHĽAD: Pro-life rescuers immediately incarcerated following jury’guilty verdict in DC FACE Act trial