Screenshot-2023-08-31-11.14.39-810x500.png

"Bidenova opona": Kilometre čierneho oplotenia okolo oblasti smrtiacich požiarov na ostrove Maui

60
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Už teraz sa nazýva “Bidenova opona”, pretože nové videá z Lahainy na ostrove Maui odhaľujú kilometre čiernych závesov, ktoré boli postavené, aby ľudia nevideli, čo sa’deje na mieste vzniku katastrofálnych požiarov na Havaji tento mesiac’.

Geoff Cygnus, občiansky novinár na TikToku, zverejnil video s titulkom: “Míle a míle čiernych zábran, ktoré sa stavajú v Lahaině. Ground Zero je teraz za Bidenovou oponou.”

“Zdá sa, že sa kladie obrovský dôraz na to, aby médiá a nikto iný nemohol’vidieť, čo sa deje,” informoval Cygnus.

“Vyrastajú kilometre a kilometre tohto čierneho plota, ktorý tu predtým nebol, ktorý zakrýva Ground Zero a zabezpečuje, aby nikto nevidel, čo’sa tam vnútri deje z cesty, nikto sa tam nemôže dostať, nikto nemôže robiť žiadne fotografie.”

“Takmer okamžite, po týchto 20 sekundách, prišla Národná garda a vyhnala ma, kričala na mňa, povedala mi, aby som sa vrátil do auta a pokračoval v ceste. Takže nemôžete zastaviť. Nemôžete’už ani zastaviť svoje auto kdekoľvek v blízkosti čohokoľvek z toho."”

Podľa Cygnusových slov okrem Národnej gardy sú tu “bežní policajti a to, čo som nazval ‘špeciálna polícia,’ čo sú tieto policajné autá, ktoré sú zahraničnej výroby. Ľudia, ktorí ich šoférujú, nie sú – nevyzerajú ’ako žiadna polícia, ktorú som kedy videl v Spojených štátoch. Takže trochu bizarná situácia, ale majú obrovskú prítomnosť, ktorá stojí na stráži a zabezpečuje, aby sa nič nedalo zdokumentovať.”

Žurnalista vyjadril hmatateľný strach o svoju osobnú bezpečnosť práve tým, že dokumentuje, čo’sa deje po požiari.

“Zábery, ktoré mám, boli nahrané na pevninu viacerým ľuďom, ktorí majú poverenia na moje sociálne siete,” vysvetľuje, “takže ak sa mi niečo stane, nezabráni to”tomu, aby sa príbeh dostal von.”

Čierne oplotenie postavené v Lahaine na ostrove Maui v auguste 2023 na zablokovanie verejného’výhľad na nulový bod havajských požiarov (snímka videa)

Medzičasom Federálna agentúra pre riadenie mimoriadnych udalostí alebo FEMA údajne tvrdí, že ju predstavitelia Maui požiadali, aby odteraz prestala zverejňovať “nové snímky škôd/katastrof/odpadov.”

V liste, ktorý na X, predtým Twitter, zverejnil Anthony Cabassa, sa uvádza korešpondencia z 19. augusta od riaditeľa Úradu pre vonkajšie záležitosti FEMA Justina Angela Knightena, ktorý uvádza:

“Žiadajú o úplné zastavenie zobrazovania katastrof do budúcnosti. V súčasnosti nás nepožiadali o stiahnutie žiadnych fotografií ani videí. Náš tím na mieste koordinuje s okresom ďalšie pokyny, aby sme zabezpečili, že zostaneme plne v súlade. Kultúrna citlivosť je mimoriadne dôležitá pri všetkých našich činnostiach súvisiacich s reakciou a obnovou po tejto katastrofe.”

“Prečo sú predstavitelia Maui tak zúfalí z mediálneho výpadku?"” poznamenáva komentár na Women System.

“Je ‘kultúrna citlivosť’ ich hlavnou obavou, alebo ich zúfalú snahu zabrániť svetu vidieť, čo sa tam skutočne deje, poháňa niečo pochybnejšie?”

Spálené autá v meste Lahaina na Havaji po ničivých požiaroch v auguste 2023. (Snímka z videa)

Medzičasom, ako WND informoval, hollywoodsky herec James Woods sa pripojil k chóru Američanov pobúrených požiarom, ktoré tento mesiac’vypukli na havajskom ostrove Maui.

“Jedného dňa, keď si celú pôdu privlastnia, Hollywood o tom natočí film,” povedal Woods v nedeľu, keď zdieľal video s výpoveďami preživších po horiacej katastrofe.

“Bohatí ľudia v smokingoch budú oslavovať svoj súcit a dávať si malé zlaté sošky. A potom sa na všetko zabudne,” Woods predpovedal.

John Podesta, splnomocnenec Bieleho domu pre čistú energiu, presadzoval zníženie emisií uhlíka, aby sa v budúcnosti bojovalo proti prírodným katastrofám, ako sú napríklad požiare na ostrove Maui, ktoré podľa neho “podnietila zmena klímy.”

Ale Fox News v nedeľu informovala, že predstavitelia Maui “pripísali príčinu katastrofálnych požiarov údajným zlyhaniam hlavnej energetickej spoločnosti štátu’a spadnutým elektrickým vedeniam tento týždeň po tom, čo demokrati obvinili z katastrofy globálne otepľovanie.”

Toto zistenie vyvolalo žalobu proti Havajskej elektrickej spoločnosti za to, že zanedbala správne vypnutie elektrických zariadení pod napätím počas veternej búrky pod červenou vlajkou začiatkom tohto mesiaca.

“Žaloba tvrdí, že žalovaní konali nedbanlivo, keď 7. augusta nevypli svoje elektrické zariadenia napriek varovaniu Národnej meteorologickej služby pod červenou vlajkou,” oznámil okres Maui.

“V žalobe sa ďalej uvádza, že pod napätím a spustené elektrické vedenie spoločnosti HECO’zapálilo suché palivo, ako je tráva a krovie, čo spôsobilo požiare,” dodáva sa v jeho vyhlásení. “V žalobe sa tiež uvádza zanedbanie údržby systému a elektrickej siete, čo spôsobilo systémové poruchy, ktoré 8. augusta spôsobili tri rôzne požiare.”

Prevzaté so súhlasom WND News Center