carlson-810x500.jpg

Tucker Carlson hovorí, že "stály Washington" sa môže pokúsiť zavraždiť Donalda Trumpa

44
Kultúra smrti

Konzervatívna spravodajská megahviezda Tucker Carlson v stredu vyjadril hlboké obavy, že “stály Washington” sa pohne k zavraždeniu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa po tom, čo sa ho nepodarilo zbaviť prostredníctvom kritiky, dvoch impeachmentov a viacerých trestných oznámení. 

“Nikdy som sa ničoho tak neobával ako toho, kam to smeruje, povedal Carlson v podcastovom rozhovore 30. augusta moderátorovi a komikovi Adamovi Carollovi.

Odpovedajúc na Carollovu’otázku, či Trumpovi’odporcovia dovolia, aby sa opäť stal prezidentom, Carlson povedal, že útoky proti Trumpovi sa neustále stupňujú spôsobom, ktorý by sa podľa neho mohol skončiť násilím.

“Protestovali proti nemu. Nadávali mu. On aj tak vyhral,” povedal Carlson. “Dvakrát ho obžalovali, na základe smiešnych zámienok.”

Bývalý moderátor Fox News, ktorý teraz moderuje vlastnú reláciu zverejnenú priamo na X, predtým známom ako Twitter, tvrdil, že Trumpovi’odporcovia “si veľa vymysleli o tom, čo sa stalo 6. januára, aby ho opäť impeachovali,”ale ani to “nezabralo. Vrátil sa späť.”

“Potom ho obžalovali,” povedal Carlson. “Nefungovalo to”. Stal sa populárnejším. Potom ho obvinili ešte trikrát a zakaždým jeho popularita stúpla.”

Pres to, že ho od ohlásenia kandidatúry na znovuzvolenie postihli štyri obvinenia, Trump’si udržiava konštantne vysoké čísla v prieskumoch. Jeho protikandidát, floridský republikánsky guvernér Ron DeSantis, za Trumpom výrazne zaostáva a zatiaľ sa mu nepodarilo zmenšiť rozdiel. 

“Takže ak začnete s kritikou, potom prejdete k protestom, potom k impeachmentu, teraz k obžalobe a nič z toho nezaberie, čo’bude nasledovať?"” pokračoval Carlson. “Zrejme sa zrýchľujeme k atentátu a nikto to nepovie. Ale neviem, ako sa dá’nedospieť k tomuto záveru.”

Podľa Carlsona sa “stály Washington,” pozostávajúci z predstaviteľov establišmentu v republikánskej aj demokratickej strane, “rozhodol, že na Trumpovi je”niečo, čo ich tak ohrozuje, že ho jednoducho nemôžu”mať.”

Upozornil, že dátum súdneho procesu s Trumpom’v súvislosti s obvineniami okolo výtržností v americkom Kapitole 6. januára 2021, bol naplánovaný na marec 2024, teda uprostred prezidentskej kampane. Carlson uviedol, že prípad “v podstate spočíva v snahe poslať ho do väzenia na zvyšok života za to, že sa sťažoval na posledné voľby.” 

Navrhol, aby USA by reagovali úplne inak, ak by sa rovnaké okolnosti vyskytli v inej krajine.

“Ak by sa to dialo v Moldavsku, ministerstvo zahraničných vecí [USA] by vydalo príkaz, aby všetky ruky boli na palube, aby svet vedel, že toto nie je legitímna vláda. A napriek tomu to naša vláda robí,” argumentoval.

Konzervatívny odborník povedal, že’je“ťažké preceňovať, aké je to zlé.” 

Priznal síce, že “nevie, kam to”smeruje,” Carlson povedal, že “je tu”kolízia, ktorá”sa zjavne blíži.”

Staré varovanie prichádza po tom, čo Carlson predtým počas rozhovoru s Trumpom, ktorý bol odvysielaný počas prvej republikánskej primárkovej debaty začiatkom tohto mesiaca, vyslovil možnosť atentátu.

Popisujúc početné útoky proti Trumpovi, odkedy v roku 2015 oznámil svoju kandidatúru, Carlson sa otvorene pýtal, či “ďalšou etapou je násilie.”

“Obávate sa, že sa vás pokúsia zabiť?”Carlson sa pýtal bývalého prezidenta. “Prečo by sa’vás nepokúsili zabiť? Úprimne?"”

Keďže Trump priamo neodpovedal, povedal, že jeho oponenti z Demokratickej strany sú “divoké zvieratá” a “chorí ľudia”, ktorí “nenávidia našu krajinu.”