Will_Goodman_arrest__June_1__2018-810x500.jpg

Trpká irónia zaobchádzania so záchrancami za život v DC ako s domácimi teroristami

59
Kultúra smrti

Vláda USA a porotcovia z Washingtonu, D.C., ktorí odsúdili Willa Goodmana na možných 11 rokov väzenia, netušili, s kým majú do činenia. Kto bol ten muž, ktorého videli na bezpečnostnom videu, ako sa prechádza po washingtonskej chirurgickej klinike, kropí svätenou vodou a modlí sa na kolenách?    

Nemali ani potuchy, s kým majú do činenia, keď odsúdili Heather Idoniovú, ktorá zmätkovala bojovného prokurátora Sanjaya Patela tým, že opakovane hovorila o Duchu Svätom.   

Nemali ani potuchy, s kým majú do činenia, keď odsúdili Herba Geraghtyho, ktorého Patel tri a pol hodiny griloval a zosmiešňoval na lavici svedkov a ktorý odmietol dohodu o priznaní viny a spolupráci s vládou.   

Nemali ani potuchy, s kým majú do činenia, keď odsúdili jemného ducha Johna Hinshawa, ktorý pokojne sedel v rohu čakárne v kancelárii najznámejšieho potratára v Amerike a odmietal dovoliť, aby sa v ten deň vraždili deti.   

A určite netušili, s kým majú do činenia v prípade Lauren Handyovej  ženy, ktorá spolu s Terrisou Bukovinac našla telá piatich potratených donosených detí v odpadkovom koši na lekársky odpad na washingtonskej chirurgickej klinike a ktorá zasvätila svoj život ukončeniu praxe infanticidy.   

Zatknutie a odsúdenie týchto oddaných pro-life aktivistov je hlboko znepokojujúcim príkladom totálnej vojny, ktorá sa v Amerike vedie proti pokojným pro-life aktivistom, ktorí boli v posledných mesiacoch brutálne zbití na ulici v Baltimore a ktorých v Michigane zrazil potratár autom. K ďalším bitkám došlo v okrese Prince George v Marylande a v Greenville v Južnej Karolíne. V žiadnom z týchto prípadov, ktorých obeťami boli starší muži a ženy, nedošlo k zatknutiu.  

Nenechajte sa pomýliť, prístup k interrupciám vo všetkých štádiách tehotenstva je prioritou číslo jeden Demokratickej strany a aparátu ministerstva spravodlivosti prezidenta Joea Bidena vrátane FBI, ktorého agenti boli na súde každý deň počas súdneho procesu, o ktorého výsledku nebolo nikdy pochýb.  

Agent FBI Michael Biscardi vo výpovedi hrdo vyhlásil, že si vymenil telefónne čísla so zamestnancom washingtonskej chirurgickej kliniky. Čo by si asi mysleli priemerní Američania žijúci mimo osvieteného, urbánneho prostredia Washingtonu, D.C., o tom, že ich dane podporujú a chránia človeka, ktorý mrzačí donosené deti?"  Zdá sa, že Biscardi s potešením opisoval svoje sledovanie obžalovaných, pričom každého z nich na súde sebavedomo identifikoval, ako by ste volali na dobre známych známych. Počas celého procesu Biscardi žartoval s prokurátormi a vtipkoval so svojimi kolegami z FBI, nepochybne spokojný so svojím príspevkom k ochrane takzvaných “práv na reprodukčné zdravie” a k presadzovaniu práva a poriadku na washingtonskej chirurgickej klinike.  

V dnešnej Demokratickej strane a vo väčšine veľkých miest Spojených štátov sú potraty posvätné, prevyšujúce všetky ostatné kauzy. Mnohí z porotcov vo Washingtone, D.C., otvorene priznali, že podporujú plánované rodičovstvo, a napriek tomu zostali ako “spravodliví a nestranní” porotcovia. K jednomyseľnému verdiktu dospeli za menej ako osem hodín. Sú to ľudia, ktorí žijú v inej Amerike ako piati obžalovaní, ktorí sú teraz zavretí spolu s bežnými zločincami v mestskej väznici v Alexandrii v štáte Virgínia. Dvaja z obžalovaných sa hlásia k LGBT, ale ako neohrození aktivisti proti potratom sú vyvrheľmi medzi sofistikovanými washingtonskými demokratmi, napriek všetkým ich rečiam o láske, vede a rešpektovaní práva a poriadku.  

Muž, ktorého označili za násilného zločinca a poslali ho pred vynesením rozsudku priamo do väzenia, je v skutočnosti jedna z najjemnejších duší a hlboko inteligentných katolíkov, akých som stretol. Sledovať Willa Goodmana, ako sa pod ním preháňajú americkí maršali, ako ho spútavajú a odvádzajú, bolo jednou z najdebilnejších vecí, akých som kedy bol svedkom. Z nejakého dôvodu bol Will jediným spútaným obžalovaným. Chvíľu predtým som sa Willa spýtal, či chce urobiť vyhlásenie.  Vyzval čitateľov LifeSiteNews, aby “odpustili porote, sudcovi, prokurátorovi a všetkým svedkom, ktorí svedčili proti nám … a aby sa modlili, aby videli, ako Boh miluje dar každého ľudského života.” 

Pred príchodom na súd v posledný deň slobody Will a jeho katolícky advokát absolvovali púť do šiestich katolíckych kostolov a v každom z nich sa zastavili, aby sa pomodlili. Sedel a čítal si Bibliu, keď sudkyňa Colleen Kollar-Kotellyová oznámila, že nemá “žiadnu voľnosť” v tom, či ich okamžite odsúdi do väzenia. Will’ošúchaná, papierová Biblia zostala otvorená na stole, keď ho odvádzali.  

Vonku súdnej siene stálo osem čierne oblečených policajtov z ministerstva pre vnútornú bezpečnosť, ktorí sa zrejme obávali, že niektorý zo starších zástancov života vykoná akt domáceho terorizmu. Kde boli títo verejní činitelia, keď sa obžalovaní pokúšali zabrániť zabíjaniu ďalších detí?"   

Trvalý, najchladnejší obraz mi priniesol videozáznam z telesnej kamery príslušníka mestskej polície, ktorý požiadal Heather Idoniovú, aby sa vzdialila od vchodu pre zamestnancov, aby umožnila rozrušenej tehotnej žene vstúpiť na kliniku. Mladá žena bola v poslednom štádiu tehotenstva. Idoniová sa na ňu pozrela z chodby, potom sa pozrela priamo na policajta a rezolútne vyhlásila: “Pozrite sa na jej dieťa. Má v sebe toľko života." ” Heather sa ani nepohla, ale tragicky mladá matka o chvíľu neskôr preliezla cez okno recepcie a pravdepodobne ukončila život svojho dieťaťa. Mladá žena, ktorá vypovedala ako vládny svedok pod pseudonymom Ashley Jonesová, už nikdy nebude rovnaká a dieťa, ktoré obetovala, nikdy nebude mať meno ani žiadne práva.  

Lauren, Heather, John, Herb a Will to vedeli a boli ochotní nasadiť svoje životy, aby ochránili to nevinné dieťa. Dieťa pravdepodobne zomrelo, keď neďaleko stáli policajti a agenti FBI, ktorí vyšetrovali “zločiny” páchané týmito hrdinskými pro-life aktivistami.  

“Skutočným previnením Lauren’nebolo to, že vošla do vnútra tej potratovej kliniky,” povedal právnik Thomas More Stephen Crampton. “Bolo to jej odmietnutie mlčať tvárou v tvár pokračujúcemu a všadeprítomnému zlu. A ak si myslia, že jej uväznenie ju umlčí, myslím si, že’majú na svedomí inú vec.”    

A to isté platí aj pre ostatných štyroch obžalovaných. Ľudia, ktorí chcú, aby odišli, jednoducho nevedia, s kým majú do činenia, a za to chválim Boha.