South-Carolina-810x500.jpg

Kresťania protestujú proti Trumpovmu pro-LGBT postoju pred galavečerom GOP v Južnej Karolíne

64
Kultúra smrti

Niektorí kresťania z Južnej Karolíny dali minulý mesiac jasne najavo svoje pocity týkajúce sa presadzovania Donalda Trumpa’LGBT.

Malá skupina, ktorá zahŕňala miestnych tradičných katolíkov, sa 5. augusta zhromaždila pred výročnou slávnostnou večerou GOP Južnej Karolíny na štátnom veľtrhu.Hlavným rečníkom bol bývalý prezident Donald Trump a skupina tam protestovala proti jeho podpore homosexuality - najmä manželstiev osôb rovnakého pohlavia,  ktoré sankcionujú výchovu detí pármi rovnakého pohlavia.

Protestujúci držali veľký nápis a rozdávali kartičky s rovnakým posolstvom, keď účastníci prichádzali. Ako vysvetlila Sarah Walkerová,  sme tu preto, lebo platforma GOP Južnej Karolíny uvádza, že manželstvo je medzi mužom a ženou, ale Trump podporuje homosexuálne manželstvá. Trump hovorí, že je to ustálený zákon a jemu to vyhovuje.”

Člen skupiny James Francis, ktorý zaplatil za nápis a kartičky, ale na zhromaždení sa nemohol zúčastniť, povedal, že “po pozretí filmu Zvuk slobody a počúvaní Eduarda Verasteguiho, ktorý žiadal ľudí, aby sa modlili za to, čo môžu urobiť, aby pomohli, ma inšpirovalo, že sa musíme postaviť za deti. Nevinné deti by si nemali kupovať páry rovnakého pohlavia na trhu s adopciami a náhradným materstvom.”

Najmladší člen skupiny Jason Williams najlepšie vystihol protest, keď povedal, že hoci bol veľkým fanúšikom bývalého prezidenta, keď sa dozvedel, že Trump plne podporuje homosexuálne manželstvá, rozhodol sa: “Milujem Boha viac a musím stáť pri ňom a pri Biblii.”

Tento rok sa konal už 57. ročník galavečera Strieborné slony, na ktorom sa stretávajú darcovia GOP z celého štátu. Tento rok sa na ňom zúčastnilo viac ako 1 200 hostí.

Nanešťastie, zdá sa, že máloktorý z Trumpových’konzervatívnych priaznivcov z Južnej Karolíny vie o Log Cabin Gay Republican Gala, ktorý usporiadal v Mar-a-Lago 15. decembra minulého roka. Tam bývalý prezident povedal svojim 500 hosťom, homosexuálom a ich “spojencom,” že “bojuje a tvrdo bojuje za homosexuálnu komunitu.”

V roku 2020 bol Trump vyhlásený za “najviac pro-gejského prezidenta v americkej histórii.” Okrem toho Trump na konci všetkých svojich zhromaždení hrá pieseňYMCA, ktorú právom says je hymnou homosexuálov.

Trumpova’manželka Melania potvrdila Trumpovu’podporu zväzkom osôb rovnakého pohlavia v 2020 Log Cabin Republican Twitter video, v ktorom uviedla, že jej manžel bol “prvým prezidentom, ktorý vstúpil do Bieleho domu a podporil homosexuálne ‘manželstvá’.”

V roku 2007 Južná Karolína po väčšinovom hlasovaní svojich občanov schválila dodatok zakazujúci ‘manželstvá’ osôb rovnakého pohlavia. Po žalobe dvoch lesbičiek ho však v roku 2014 okresný sudca USA Južnej Karolíne vnútil.  Rozhodnutie vo veci Obergefell v. Hodges tento zákon v roku 2015 upevnilo pre všetky štáty.