Screenshot-2023-04-27-140052-e1682600513717-810x500.png

Elon Musk obviňuje kalifornské školy z toho, že vyvolali synovu zámenu pohlaví pomocou "vírusu prebudenej mysle

58
Kultúra smrti

Miliardár a podnikateľ Elon Musk obviňuje ľavicové kalifornské školy, že spôsobili zmätenosť pohlavia jeho syna’s ideológiami, ktoré nazýva “vírusom prebudenej mysle” a verí, že sú vážnou hrozbou pre civilizáciu, uvádza sa v úryvku z novej biografie.

Walter Isaacson je autorom takmer 700-stranovej biografie s názvom Elon Musk, ktorá má vyjsť 12. septembra. Vo štvrtok Isaacson zverejnil úryvok z rukopisu, ktorý odhaľuje Muskov’skepticizmus voči ľavicovým ideológiám, z ktorých niektoré obviňuje z prijatia “transgender” a komunistickej identity svojho najstaršieho dieťaťa.

Majiteľ spoločnosti X, predtým Twitter, a generálny riaditeľ Tesly má “opuchnuté obavy z nebezpečenstva toho, čo nazval ‘vírusom prebudenej mysle’, ktorý podľa neho infikuje Ameriku,” píše Isaacson v úryvku, ktorý získal denník The Wall Street Journal. “’Ak sa nezastaví vírus prebudenej mysle, ktorý je v podstate protivedecký, protimierny a vo všeobecnosti protiľudský, civilizácia sa nikdy nestane multiplanetárnou,’ povedal mi vážne.”

Autor ďalej vysvetlil, že “Muskove’anti-woke nálady boli čiastočne vyvolané” rozhodnutím jeho syna Xaviera” identifikovať sa” ako žena vo veku 16 rokov. Chlapec údajne napísal Muskovej’švagrinej, že “sa teraz volám Jenna”, a povedal jej: “Nehovor to môjmu otcovi”

Počiatočne bol Musk “vo všeobecnosti sangvinický”;, jeho zmýšľanie sa však zmenilo, keď “prešla [sic] od socializmu k úplnému komunizmu a myslela si, že každý bohatý je zlo.”Musk dodal, že “som’jej urobil veľa ouvertúr, ale ona [sic] so mnou nechce’tráviť čas.”

Autor napísal, že “rozkol ho bolí viac než čokoľvek v jeho živote od detskej smrti jeho prvorodeného dieťaťa Nevady.”

Musk aj Isaacson v úryvku hovoria o Xavier ako o “nej” a “Jenne”.

“Čiastočne z toho obviňoval ideológiu, ktorú podľa neho Jenna [sic] nasávala v Crossroads, progresívnej škole, ktorú [sic] navštevovala v Los Angeles,” dodal Isaacson. “Twitter sa podľa neho nakazil podobným zmýšľaním, ktoré potláčalo pravicové a protisystémové hlasy.”

Od kúpy platformy sociálnych médií v roku 2022 Musk opakovane podporoval slobodu prejavu, pričom potláčal sankcie uvalené na konzervatívcov. V júni 2023 sa majiteľ spoločnosti’dostal na titulné stránky novín tým, že zeleným svetlom bezplatne premietol prelomový dokumentárny film Matta Walsha’Čo je žena? po tom, čo niekoľko zamestnancov urobilo “chybu”, keď zrušili dohodu s Daily Wire kvôli “nesprávnemu pomenovaniu” obsiahnutému vo filme. Musk dokument podporil na svojom vlastnom účte slovami: “Každý rodič by si to mal pozrieť.”

V nadväznosti na svoje sľuby o slobode prejavu viedli Muskove’kroky k tomu, že film bol na platforme zhliadnutý viac ako 170 miliónov krát. Taktiež sa vyhupol na prvé miesto v rebríčku streamovaných dokumentov na portáli Rotten Tomatoes počas prvého týždňa takzvaného “mesiaca hrdosti”2023, rok po jeho prvom vydaní.

Musk tiež verejne kritizoval propagáciu rodovej ideológie, v októbri 2022 tvrdil, že elitné americké základné školy a univerzity vyučujú “úplný komunizmus.”Vtedy narážal na súvislosť medzi vzdelaním svojho syna’a rozdelením, ktorému teraz otec a syn čelia.

V priebehu roka 2023 sa Musk vyjadril proti radikálnemu transgenderizmu, vrátane upozornenia na kanadského študenta Josha Alexandra, keď bol zatknutý za výrok, že existujú len dve pohlavia a vyjadrenie, že rodičia, ktorí sterilizujú svoje pohlavne zmätené “deti, by mali ísť do väzenia na doživotie.”

Tiež zarazil NCAA za to, že dovolila mužskému atlétovi Williamovi “Lia” Thomasovi súťažiť proti biologickým ženám a pochválil prezidentského kandidáta Vivek Ramaswamy za to, že kandiduje na platforme, ktorá trvá na tom, že “Boh je skutočný” a “existujú len dve pohlavia.”

RELEVANTNÉ

X/Twitter bude od niektorých používateľov zbierať biometrické a pracovné údaje

Ontarijský súd rozhodol, že College of Psychologists môže nariadiť Jordanovi Petersonovi absolvovať školenie o sociálnych médiách ‘training’