scottmoe-e1692958741473-810x500.jpg

Saskatchewan zakázal plánované rodičovstvo v školských triedach, potvrdil premiér Scott Moe

14
Kultúra života

Posielajte naliehavú správu kanadským zákonodarcom a súdom, aby podporili rodičovské práva.

Vláda provincie Saskatchewan&nbsppotvrdila, že plánovanie rodičovstva bolo zakázané v školách ako súčasť nových provinčných predpisov.

Premiér Saskatchewanu Scott Moe 30. augusta pre denník Western Standard uviedol, že všetky organizácie tretích strán boli zablokované pri výučbe sexuálnej výchovy študentov v provincii, vrátane hlavného poskytovateľa potratov Planned Parenthood.

“Existuje množstvo organizácií tretích strán, ktoré nebudú môcť prísť do našich tried,” povedal Moe.

“Je to očakávanie a želanie, myslím, nás všetkých v tejto provincii, aby učitelia skutočne učili učebné osnovy, či už ide o zdravotné a wellness osnovy,” povedal Moe.

“Či už ide o matematiku, čokoľvek. V konečnom dôsledku to môže byť, čo sa týka diskusií s ohľadom na to, ako budú tieto učebné osnovy vyzerať ďalej,” dodal.

Rozhodnutie zakázať prezentácie tretích strán prichádza po tom, čo žiaci deviatych ročníkov na strednej škole v Lumsdene nedávno dostali pornografické kartičky počas prezentácie plánovaného rodičovstva v škole.

Minister školstva Saskatchewanu Dustin Duncan oznámil nové “Zásady rodičovského začlenenia a súhlasu,” ktoré nariaďujú informovať rodičov, ak sa ich dieťa chce identifikovať iným menom alebo “pohlavím,” umožňujú rodičom odhlásiť svoje deti zo sexuálnej výchovy a zakazujú prezentácie tretích strán od skupín vrátane Plánovaného rodičovstva.

“Učitelia môžu poskytovať tieto učebné osnovy, ” povedal Moe, pričom mal na mysli sexuálnu výchovu. “Budeme sa rozprávať o tom, aby ste vedeli, aké sú tieto učebné osnovy, a ako nakoniec môže vláda zohrávať úlohu pri podpore nielen učiteľov v našich triedach, ale aj študentov.”

“Ale minister sa vyjadril veľmi jasne, pokiaľ ide o to, kto bude v tejto triede a bude poskytovať materiály, a nebudú to tretie strany,” pokračoval.

Moe tiež potvrdil, že učebné osnovy zdravotnej a sexuálnej výchovy budú k dispozícii rodičom, aby si ich mohli pozrieť a rozhodnúť sa, či im vyhovuje, aby sa ich dieťa na nich zúčastnilo.

“Učebné osnovy budú v konečnom dôsledku oznámené rodičom,” povedal Moe.

“Určite, keď budeme postupovať ďalej, očakáva sa, že učiteľ bude tieto osnovy učiť naše deti a oznamovať ich rodičom,” dodal.

Napriek tomu, že mainstreamové médiá na ochranu detí a rodičov útočia, nové nariadenia majú v drvivej väčšine podporu obyvateľov Saskatchewanu.

Nedávny prieskum odhalil silnú podporu v Saskatchewane a v celej Kanade pre zapojenie rodičov do vzdelávania a rozhodnutí ich detí’pričom 86 % obyvateľov Saskatchewanu podporuje určitú úroveň informovania rodičov, ak chcú deti v triede používať iné zámená.

Napokon jedna učiteľka zo Saskatchewanu pre LifeSiteNews uviedla, že podporuje rozhodnutie informovať rodičov.

“Obávam sa, že nepodporujeme žiakov ani rodičov, keď zachovávame tajomstvá,” vysvetlila. “Máme veľa žiakov, ktorí používajú alternatívne mená, čo sa niekedy počas roka často mení, a potom sa nás rodičia pýtajú, či sme o zmenách vedeli. Cítim sa zodpovedná za udržiavanie tajomstva a nemyslím si, že je to’fér. Myslím si, že školy už teraz preberajú príliš veľa ‘rodičovských rolí’ a je’dôležité, aby rodičia hrali ‘rodičovskú rolu’ nie učitelia!"”

Duncanova’obrana rodičovských práv prichádza len niekoľko mesiacov po tom, čo bol premiér Nového Brunswicku Blaine Higgs odsúdený LGBT davom za to, že prehodnotil politiku provincie týkajúcu sa rodovej identity, ktorá umožňovala školám skrývať pred rodičmi študentov “transgender” status.

Začiatkom augusta sa pro-LGBT politici neúspešne pokúšali odvolať Higgsa z funkcie, ale členovia strany Progresívnych konzervatívcov odhalili, že Higgs má vo svojom rozhodnutí chrániť deti a rodičov podporu “mlčiacej väčšiny”.

V poslednom čase sa zdá, že západné provincie čoraz viac bránia deti a rodičov pred LGBT davom. Minulý týždeň premiérka Manitoby Heather Stefansonová sľúbila že ak bude na jeseň opätovne zvolená, aj ona posilní rodičovské práva tým, že nariadi školám, aby informovali rodičov, ak sa ich dieťa chce identifikovať ako iné “pohlavie.

Kým sa LGBT aktivisti pustili do takých ľudí ako Higgs a Moe za ich mierny ústup od rodovej ideológie, nedávny Legerov prieskum ukázal, že Kanaďania sú vo všeobecnosti za podporu rodičovských práv vo vzdelávaní, najmä pokiaľ ide o to, aké materiály sa deťom poskytujú.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom a súdom a povedzte im, aby podporili rodičovské práva.