Javier-810x500.png

Prezidentský kandidát je proti argentínskemu zákonu o interrupciách, ktorý "je v rozpore s právom na život

74
Kultúra života

Konzervatívny prezidentský kandidát v Argentíne nedávno podrobil potraty rozsiahlej kritike a vyhlásil, že v prípade svojho zvolenia ponúkne občanom možnosť zrušiť 14-týždňový zákaz potratov, aby sa ešte viac chránili nenarodené deti.

Javier Milei, ktorý založil pravicovú politickú koalíciu La Libertad Avanza (Sloboda napreduje), sa takto vyjadril v rozhovore deň po tom, ako 13. augusta vyhral primárne voľby. Všeobecné voľby sa budú konať 22. októbra. Súčasný prezident Alberto Fernandez sa neuchádza o znovuzvolenie.

V rozhovore s novinárom Alejandrom Fantinom z Neura Media Milei povedal, že to, že je niečo legálne, ešte neznamená, že je to legitímne, a tvrdí, že mnohé zákony nie sú legálne. Keď Fantino uviedol príklad argentínskeho zákona o potratoch, ktorý umožňuje zabíjanie nenarodených detí do 14. týždňa tehotenstva, kandidát povedal, že je proti nemu, pretože je v rozpore s právom na život.”

Na otázku, či by “prehodnotil” legislatívu, Milei odpovedal, že by “aspoň urobil plebiscit”, ktorý by v prípade priazni voličov viedol k “odstráneniu zákona.”

Zdôraznil, že je potrebné “nechať Argentínčanov rozhodnúť sa”, pričom uznal, že s ním môžu nesúhlasiť, ak “veria v zabitie bezbrannej ľudskej bytosti v maternici””

“V skutočnosti ide o súčasť jednej z diskusií postmarxizmu, ktorým je človek proti prírode, ekologizmu. A najkrvavejšou líniou toho všetkého je agenda potratov.”

Pokračoval kritikou Rímskeho klubu za jeho “strašné chyby” zahŕňajúce drastické opatrenia na zabránenie vnímaných environmentálnych hrozieb.

“Rímsky klub povedal, pozrite sa, svet využíva všetky tieto fosílne zdroje na výrobu energie, pretože toto číslo je dané rýchlosťou, akou svet využíva všetky tieto fosílne zdroje na výrobu energie. Pri tomto čísle … tempe, ktoré’vydávame v roku 2000, dôjde’k výpadku elektrickej energie. Pri tomto výpadku veľká časť svetovej populácie’zomrie a zostane len jedna miliarda ľudských bytostí.”

Aby sa predišlo tejto očakávanej katastrofe, “potraty propagujú” ľudia, ktorí “si myslia, že sú takí pokrokoví”, ale v skutočnosti “majú vymyté mozgy vražednou politikou založenou na omyle.”

Podotkol tiež, že v roku 2000 žilo 6,25 miliardy ľudských bytostí, pričom toto číslo dosiahne osem miliárd v roku 2022.

Fantino potom povedal a varoval kandidáta, ktorému vyjadril rešpekt: “Poradil by som vám; je to’už vybojované právo,” narážal na potraty.

“Ako je možné, že je získaným právom môcť zabíjať iné ľudské bytosti?" ” odpovedal Milei. “Môj postoj [vychádza] z filozofickej otázky. Vychádzam z biologickej otázky a z matematickej otázky.”

“Ide o to, že … ide o život a to nie je filozofické, to je biologické,” pokračoval kandidát, keď novinár trval na tom, že potrat je “zaslúžené právo.”

“Život sa začína v okamihu oplodnenia. V okamihu oplodnenia ste už’prešli celým tým procesom. Takže čo ak by v, ja’neviem, troch týždňoch vašu matku napadlo zabiť vás vo svojom lone, bolo to dovolené, pretože ste ešte neboli život. Ako to, že si sa nevyvíjal ako život?"”

Milei pokračoval vo svojich vášnivých slovách slovami, že “malé zelené vreckovky”, ktoré sa stali symbolom obhajoby potratov v Argentíne, “sú také rozrušené, keď vidíte obrázky potratov, pretože si uvedomujete, že zabíjate ľudskú bytosť.”

Aborty boli v Argentíne legalizované v decembri 2020, keď národný senát’odhlasoval schválenie legislatívy povoľujúcej voliteľné zabíjanie nenarodených detí do 14. týždňa’tehotenstva. Predtým bol potrat legálny len v prípade znásilnenia a ak tehotenstvo ohrozovalo zdravie matky.

Odporúčame

Zpráva podrobne opisuje miliardy dolárov, ktoré Warren Buffett poukázal potratovým skupinám po celom svete

Kresťania z Kostariky odsúdili tlak OSN na dekriminalizáciu potratov