nikolai_nikolay_zlochevskyi_6.2.17-810x500.png

Washington Post priznal e-maily Huntera Bidena, ale dôkaz o úplatkárstve Joea Bidena pochoval

0
Kultúra smrti

Po viac ako dvoch rokoch ignorovania e-mailov s dymiacou zbraňou v notebooku Huntera Bidena denník Washington Post konečne oznámil, že existujú a sú autentické.

Vedúci “fact checker” novín Glenn Kessler však naďalej popiera, že sa Joe Biden dopustil úplatkárstva a bránil spravodlivosti - hoci e-maily dokazujú, že to robil.

Pri splietaní tohto príbehu Kessler nechtiac nastoľuje otázky, ktoré upevňujú Bidenovu’vinu a usvedčujú The Washington Post zo zahrabávania dôkazov.

Kontext

V apríli 2014, keď bol Joe Biden viceprezidentom, odcestoval na Ukrajinu a verejne prisľúbil jej zákonodarcom, že Spojené štáty pomôžu Ukrajine zvýšiť produkciu fosílnych palív. Ešte v tom istom mesiaci:

Tieto a ďalšie usvedčujúce e-maily z notebooku Huntera Bidena’— falošne označili za “ruské dezinformácie” Joe Biden a media — boli všestranne a nespochybniteľne overené ako autentické.

Emaily s dymiacou zbraňou

O rok neskôr, v apríli 2015 — po tom, čo oligarchova’spoločnosť zaplatila delawarskej korporácii minimálne 2 milióny USD — jeden z oligarchov’ch vrcholových manažérov sa stretol s Hunter a Joe Biden v reštaurácii blízko Bieleho domu s názvom Café Milano.

Vzdor mnohým e-mailom dokazujúcim, že k stretnutiu došlo, sa Bidenova kampaň, Kessler a množstvo médií túto skutočnosť spochybňovalo, až kým foto a svedectvo jedného z účastníkov potvrdili, že obaja Bidenovci v ten večer večer večerali v CaféMilano s riaditeľom plynárenskej spoločnosti a niekoľkými ďalšími Hunterovými obchodnými partnermi.

Sedem mesiacov po tom, v novembri 2015, ten istý manažér poslal Hunterovi a jeho partnerom graficky usvedčujúci email, v ktorom:

Hunterovi’partneri potom medzi sebou diskutovali o manažérovom’emaile, pričom dali jasne najavo, že Hunter a anonymný vysokopostavený U.S. úradníci budú záležitosť riešiť, písal:

Hunter potom odpovedal výkonnému riaditeľovi: “Tešíme sa, že s tým začneme,” a Joe Biden pokračoval presne v tom, čo e-maily špecifikovali slovo za slovom:

Vzhľadom na krištáľovo jasné slová týchto e-mailov je konanie Joea Bidena v súlade s učebnicovými definíciami podplácania, vydierania a bránenia výkonu spravodlivosti. Napriek tomu hlavný “Fact Checker denníka The Washington Post’Glenn Kessler odmieta tieto dôsledky.

The Post vedel

Aj napriek tomu, že Tucker Carlson odhalil prvý z e-mailov "smoking gun" v október 2020, establishmentové médiá úplne ignorovali Carlsonovu’správu a celú schránku súvisiacich e-mailov počas nasledujúcich 31 mesiacov.

Bezprostredne počas tohto mediálneho výpadku Just Facts našiel odpovede Huntera a jeho partnerov, dôkaz, ktorý v auguste 2022 nade všetku pochybnosť potvrdzoval, že Joe Biden bránil spravodlivosti a podieľal sa na úplatkárstve.

Témer rok potom Just Facts žiadala desiatky novinárov, redaktorov, producentov, komentátorov a volených predstaviteľov, aby sa týmito dôkazmi zaoberali, ale len málo z nich to urobilo. Medzi tými, ktorí tak urobili, boli Bongino Report, rozhlasoví moderátori Eric Metaxas a Rich Valdes, a syndikační partneri Just Facts’ ako Heartland Institute, Grabien, Tennessee Star, Thinking Conservative, Issues & Insights a Zenger News.

V júli 2023 Fox News odpovedala na výzvu explozívny článok uvedený na začiatku jej webovej stránky s citátmi republikánskych zákonodarcov, ako sú tieto:

To prinútilo The Washington Post konečne uznať existenciu e-mailov, prvé a jediné veľké spravodajstvo okrem Foxu a New York Post, ktoré tak urobilo. V článku WaPo’Kessler uvádzal, že “výbušné” e-maily boli “overené dvoma bezpečnostnými expertmi,” ako dôkaz toho hypertextovo odkazuje na článok z marca 2022 v Post. V tomto článku z roku 2022 sa uvádzalo, že experti overili “niektoré” e-maily “z práce Huntera Bidena” s “ukrajinskou energetickou spoločnosťou”, ale že:

Post’preskúmaním týchto e-mailov zistil, že vo väčšine prípadov išlo o bežnú komunikáciu, ktorá poskytla len málo nových informácií o práci Huntera Bidena”pre túto spoločnosť.

Toto tvrdenie je absolútna nepravda, čo dokazuje skutočný obsah e-mailov. Tieto skutočnosti ukazujú, že Post vedel o e-mailoch s dymiacou zbraňou a vedel o ich pravosti najmenej 16 mesiacov. Napriek tomu ich Post označil za “rutinné” a neinformoval o tom, čo obsahujú, čím ich v podstate pochoval.

Napriek tomu Kessler začína svoj článok tým, že vykresľuje republikánov ako neúprimných. Robí to tým, že píše, že “republikánski zákonodarcovia vyjadrili pobúrenie” nad “reťazou e-mailov”, hoci “Tucker Carlson, vtedy moderátor Fox News, venoval tomuto e-mailu v októbri 2020 celú reláciu.”Kessler tvrdí, že to dokazuje, že “sága Hunter Biden sa zrejme dá donekonečna recyklovať s cieľom dosiahnuť maximálny účinok.”

Naopak, Google ukazuje, že médiá ignorovali e-mailovú reťaz, ktorú objavili Carlson a Just Facts, tak široko, že sa k nim pred nedávnym článkom Fox News verejne nevyjadril žiadny člen Kongresu — viac ako dva roky po existencii notebooku bol odhalil denník New York Post.

Kessler sa tiež mýli, že Carlson venoval “emailu celú reláciu”. V skutočnosti mu Carlson venoval časť jedného segmentu, teda asi sedem minút.

Dôležitejšie je, že Kessler si nevšimol, že Carlson o prvý e-mail v reťazci, ktorý odhaľuje, že šéf plynárenskej spoločnosti chcel, aby Hunter a jeho partneri zastavili trestné konania proti oligarchovi. Zvyšné e-maily, ktoré odhalil Just Facts, dokazujú, že Hunter a jeho partneri:

Týmto’sa Kesslerove’dezinformácie nekončia.

Kesslerov’kontrafaktuálny “spodný riadok”

Pozoruhodné je, že Kessler tvrdí, že Joe Biden požadoval prepustenie prokurátora nie preto, že stíhal oligarchu, ktorý obohacoval Huntera, ale preto, že oligarchu “nestíhal dostatočne agresívne”. Kessler tvrdí, že toto je “podstata”, pričom ignoruje tieto fakty, ktoré sú v rozpore s jeho príbehom:

Ako funguje Washington

Kessler tiež tvrdí, že Joe Biden iba plnil príkazy svojich podriadených na ministerstve zahraničných vecí, keď pohrozil, že zastaví americkú podporu Ukrajine.

“Biden vykonával politiku vypracovanú na ministerstve zahraničných vecí,” declares Kessler, a “je’dôležité si uvedomiť, že Biden, aj keď bol v Obamovej administratíve’point person v otázke Ukrajiny, nemal voľnú ruku pri realizácii politiky podľa svojich predstáv. Takto’to vo Washingtone nefunguje.”

Kesslerov’príbeh o tom, ako funguje Washington, priamo vyvracia zápisnica ministerstva zahraničných vecí z roku 2015 pripravená pre “stretnutie viceprezidenta Bidena’s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom” 7. - 8. decembra. V memorande — napísanom dva týždne pred Bidenovou’návštevou Ukrajiny — sa mu bez obalu povedá: “Podpíšete našu tretiu miliardovú záruku za pôžičku a prvýkrát verejne oznámite pomoc USA na 15. rok: 189 035 756 USD.”

Ale vo svojom vlastné slová, Biden povedal ukrajinskému prezidentovi a premiérovi na tomto stretnutí, “Ak nebude prepustený prokurátor, vy’nedostanete peniaze.” Nebola to planá hrozba. V rozpore s tým, čo ministerstvo zahraničných vecí na tomto stretnutí Bidenovi povedalo, zadržal záruku za pôžičku až o šesť mesiacov neskôr, v júni 2016 — alebo tri mesiace po tom, ako prezident Ukrajiny vynútil odstúpenie hlavného prokurátora.

Zápisnica ministerstva zahraničných vecí síce vyzývala na odvolanie Šokina, ale nie ako podmienku získania úverovej záruky. To však ani’trochu neoslobodzuje Bidenovcov, pretože e-maily z Hunterovho’notebooku ukazujú, že už niekoľko mesiacov loboval na ministerstve zahraničných vecí, aby prinútil prokurátora ustúpiť oligarchovi.

V tej istej výmene z mája 2014, v ktorej konateľ plynárenskej spoločnosti požiadal Huntera o pomoc pri zastavení prokurátora, advokát, ktorý konateľovi povedal, aby zachoval dôvernosť ich komunikácie, tiež písala konateľovi: “Odporúčam vám, aby ste ma splnomocnili na vykonanie nasledujúcich krokov, aby som začala komunikovať”v mene vašej spoločnosti”s vládou USA.” Medzi opatreniami, ktoré ponúkla, boli aj tieto:

Tento písomný záznam odhaľuje, ako Washington skutočne funguje. Politici, byrokrati a lobisti manipulujú s politikou USA v prospech seba, svojich rodín, klientov a politických spojencov. A prechádza im to, pretože veľké médiá ako The Washington Post neinformujú verejnosť o skutočných faktoch.

Just Facts identifikoval ďalších 11 zavádzajúcich tvrdení v Kesslerovom článku, ale netreba biť mŕtveho koňa. Viac než dosť faktov dokázalo, že Kessler a Post sú nedôveryhodnými sprostredkovateľmi informácií v tejto veci. to isté platí aj pre ďalších takzvaných overovateľov faktov, vládnych úradníkov, novinárov, redaktorov a vedúcich pracovníkov v oblasti technológií, ktorí systematicky zavádzali verejnosť o tomto ohromujúcom škandále.

James D. Agresti je prezidentom Just Facts, výskumného inštitútu zameraného na zverejňovanie faktov o verejných politikách a výučbu výskumných zručností