Joe-Biden-810x500.png

"Bomba": Záznamy návštevníkov Bieleho domu naznačujú, že za stíhaním Trumpa stojí Bidenova administratíva

45
Kultúra smrti

Nedávno zverejnené záznamy o návštevách Bieleho domu naznačujú, že Bidenova administratíva riadi trestné stíhanie bývalého prezidenta Donalda Trumpa, čo bolo označené za “bombové” odhalenie.

Tento týždeň sa moderátor Fox News Jesse Watters podelil o zistenie, že Jay Bratt, v súčasnosti “hlavný asistent” špeciálneho poradcu Jacka Smitha, ktorý je zodpovedný za dohľad nad trestným vyšetrovaním Trumpa, “bol na jeseň 2021 dvakrát predvolaný do Bieleho domu, aby sa stretol so zástupkyňou personálneho šéfa Joea Bidena”Carolyn Sabovou a poradkyňou personálneho šéfa Katherine Rileyovou,” pričom pôsobil ako úradník ministerstva spravodlivosti (DOJ).

Tieto návštevy sa uskutočnili v čase, keď Trump “rokoval s Národným archívom” o dokumentoch uchovávaných v jeho rezidencii Mar-a-Lago.

Podľa Wattersa Bratt “loboval v Bidenovom Bielom dome za razie v Mar-a-Lago,” aj keď ubezpečoval Trumpa, že sa nemá čoho obávať, údajne radil Trumpovi, aby jednoducho zamkol dvere dosuterénu, v ktorom sa nachádzajúdokumenty.

Joe Biden a jeho poradca v Bielom dome následne “podpísali odvolanie”Trumpovej”výkonnej mlčanlivosti a o niekoľko týždňov neskôr agenti FBI dostalipríkaz od “Trumpa nenávidiaceho” sudcu, ktorý bol tiež Obamovým darcom, aby sa zamerali na Trumpa v súvislosti s údajnýmzle zaobchádzaním s triedneoverenými dokumentmi.

Bratt bol potom “vymenovaný za hlavného asistenta osobitného poradcu Jacka Smitha,” a “v marci opäť povolaný” do Bidenovho Bieleho domu, aby sa stretol s Bidenovým”zástupcom šéfa štábu, spomína Watters.

O niekoľko týždňov neskôr bol Trump obvinený v súvislosti s tajnými dokumentmi, ktoré sa nachádzali v jeho rezidencii Mar-a-Lago.

“Prečo sa Bidenov Biely dom spolčil s ministerstvom spravodlivosti a úradom osobitného poradcu“s cieľom stíhať Donalda Trumpa?”pýtal sa Watters.

Vedúci Fox News pustil videoklip, ktorý ukazuje, že Biden v tejto veci popiera dôkazy tvrdením, že “nikdy”nenavrhol ministerstvu spravodlivosti, aby vznieslo obvinenia voči Trumpovi.

Watters toto tvrdenie vyhodil do vzduchu ako “lož,” nielen preto, že záznamy o návštevách Bieleho domu “dokazujú”, že Bidenov’personál spolupracuje so špeciálnym poradcom”s úradom na stíhanie Bidenovho’hlavného politického oponenta,” ale preto, že The New York Times informoval, že Biden priznal, že podľa neho by mal byť Trump stíhaný.

Biden “sa zveril svojmu najbližšiemu okoliu, že podľa dvoch ľudí oboznámených s jeho komentármi je bývalý prezident Donald J. Trump hrozbou pre demokraciu a mal by byť trestne stíhaný,” podľa správy Times Katie Brennerovej, Katie Rogerovej a Michaela Schmidta.

V správe sa tiež tvrdí, že Biden si želal, aby generálny prokurátor Merrick Garland “konal menej ako rozvážny sudca a viac ako prokurátor, ktorý je “ochotný prijať rozhodné opatrenia.”

Watters poznamenal, že to prispieva k dôkazom naznačujúcim, že Biden “osobne stojí za stíhaním Donalda Trumpa a načasovaním jeho procesu s cieľom zasiahnuť do volieb.”

V skutočnosti tento týždeň komentátor na MSNBC “pripustil, že Trumpove procesy nie sú”o výkone spravodlivosti,” poznamenal Watters, ale majú zabrániť tomu, aby sa Trump opäť stal prezidentom.

“Pokiaľ ide o mňa, všetky tieto súdne prípady, všetky tieto obvinenia neznamenajú nič, ak“bude môcť kandidovať na prezidenta aj na budúci rok. Pokiaľ sa nezistí, že je diskvalifikovaný pre kandidatúru na prezidenta, stále predstavuje nebezpečenstvo pre našu demokraciu. Takže ak je to krok smerom k tomu, aby sme mu zabránili znovu kandidovať alebo ho prinútili odstúpiť, potom je to’skvelé,” povedal Jason Johnson, profesor politiky na Morgan State University.

Watters odsúdil skutočnosť, že namiesto toho, aby s Trumpom rokoval o politike a myšlienkach, Biden sa zrejme pokúša odstrániť svojho politického protivníka “hrubou silou.”

Politický komentátor Benny Johnson označilzistenia denníka Bieleho domu naznačujúce toto politicky motivované prenasledovanie za “bombastickú” správu. Trumpov prívrženec Vince Langman odpovedal,Je to”bomba len vtedy, ak s tým republikáni niečo urobia.”

Mnohí konzervatívci poukázali na to, že prenasledovanie politického protivníka s cieľom vyradiť ho z hry je taktika v štýle komunistov.

V apríli bývalý minister výstavby a rozvoja miest (HUD) Dr. Ben Carson porovnalvyšetrovanie Trumpa s politickými honmi na čarodejnice v totalitných štátoch a vyhlásil: “Komunistické krajiny a diktátori tretieho sveta idú po svojich politických oponentoch.”