gretchen-whitmer-810x500.jpg

Gretchen Whitmerová vyzýva ženy, aby sa presťahovali do Michiganu... aby mohli potratiť svoje deti

35
Kultúra smrti

Ak by ste boli guvernérom štátu s klesajúcim počtom obyvateľov, ako by ste prilákali viac ľudí, aby sa tam presťahovali? Zlepšiť školy, vybudovať infraštruktúru, pridať pracovné miesta? A čo tak pozvať ženy na potraty?"

V nedávnom článku, ktorý sa zaoberá klesajúcim počtom obyvateľov Michiganu, sa uvádza, že guvernérka Gretchen Whitmerová a Michiganská spoločnosť pre hospodársky rozvoj vymysleli sériu digitálnych reklám, ktoré sa objavujú najmä v konzervatívnych štátoch. Podľa článku “dúfajú, že nedávna progresívna politika, ktorú schválil nový zákonodarný zbor vedený demokratmi, podporí klesajúci počet obyvateľov štátu”

Jedna z týchto reklám zobrazuje tri ženy, ktoré sa prechádzajú po univerzitnom areáli, a je na nej nápis: “Užívajte si svoje právo na reprodukčnú slobodu.”

Ano, čítate správne. Guvernérka Michiganu pozýva ženy do svojho štátu, aby si mohli vybrať, či chcú potratiť svoje dieťa, ak otehotnejú.

Tejto bitke čelíme teraz, keď rozhodnutie Dobbsovej zrušilo rozhodnutie Roeovej a vrátilo rozhodovanie o potratoch späť na jednotlivé štáty. Namiesto toho, aby sa Najvyšší súd pokúsil zjednotiť krajinu tým, že sa pokúsi poučiť o vede a ľudskosti nenarodeného dieťaťa, stal sa novodobým Pilátom Pontským. Umyl si ruky od zla a umožňuje nižším súdom rozhodovať o osude nevinných.

Pretože Roe bol zrušený, mnohí ľudia si myslia, že boj o potraty sa skončil, ale ako vidíme na príbehoch, ako je ten z Michiganu, nemôže to byť’ďalej od pravdy.

Čo to znamená pre ľudí za život? Znamená to, že na našich hlasoch v každých voľbách záleží. Znamená to, že si musíme urobiť domácu úlohu a určiť, kto hlasuje za ochranu života. Znamená to, že potom musíme prísť do našich volebných miestností a voliť v miestnych a štátnych voľbách ľudí, ktorí chcú budovať našu krajinu tým, že sa budú starať o jej občanov, a nie ich zabíjať.

A znamená to, že musíme povedať pravdu o potratoch.

Termín “právo na reprodukčnú slobodu” je lož, ktorá má zakryť skutočnosť, že pri každom potrate zomiera dieťa. Ale to’nevadí ľuďom, ktorí kričia “moje telo, moja voľba” a zjavne to’nevadí ani guvernérovi Michiganu či guvernérom iných štátov, ktorí považujú “práva na potrat” za prioritu.

Ženy, klamú vám. Nemáme “právo” zabíjať deti, ktoré nosíme vo svojom lone.

Toto dieťa je ľudská bytosť, ktorá je od vás oddelenou osobou, aj keď prebýva vo vašom tele. Tvoja maternica bola stvorená na to, aby sa o toto dieťa starala a starala sa oň. Aj keď je možno maličké, stále má právo na život.

Preto existuje toľko skupín, ktoré vám chcú pomôcť a ktoré chcú vyvrátiť lži kultúry podporujúcej potraty – kultúry, ktorá tvrdí, že dieťa v skutočnosti nie je dieťa, že je to “vaše telo”, takže si môžete robiť, čo chcete, že zástancovia života vám po pôrode nechcú pomôcť a že nebudete ľutovať, že ste zabili svoje dieťa.

Mýlia sa vo všetkých bodoch.

Existuje pomocmnožstvo pomoci. Pri výbere života pre vaše dieťa sa dá zažiť nesmierna radosť. A pretože vieme, že ľútosť nad potratom je skutočná, usilovne pracujeme na tom, aby sme vám pomohli ochrániť vaše dieťa. Pomáhame vám vidieť, že ste silná a schopná matka.

Ale politici ako Gretchen Whitmerová nechcú, aby ste to videli. Chcú, aby ste žili v danom momente a robili to, čo “sa vám zdá správne” práve teraz. Chcú, aby ste verili, že potrat je normálny a že na ňom nie je”nič zlé.

Chceme však, aby ste poznali pravdu: Potrat vždy vedie k smrti dieťaťa. Vášho vzácneho a neopakovateľného dieťaťa.

Nie tvrdíme, že vybrať si život pre svoje dieťa bude ľahké alebo že sa nikdy nestretnete s problémami či stresom. Veľmi dobre vieme, aké ťažké môže byť mať nedostatok financií, potrebovať lepšiu prácu, byť slobodnou matkou alebo byť mladý. Ale hovoríme, že existuje pomoc – a nie taká pomoc, akú ponúka guvernérka Whitmerová. Pomoc od ľudí za život sa rodí z lásky k vám a k vášmu dieťaťu. Pomoc od tých, ktorí obhajujú potraty, sa rodí z pohŕdania deťmi.

Ľudia za život vás budú sprevádzať počas vášho tehotenstva a po narodení vášho dieťaťa. Zástancovia potratov si nad vami umyjú ruky v okamihu, keď vyjdete z dverí kliniky.

Ktoré konanie hlasno hovorí o láske?"

Takže s blížiacim sa volebným obdobím nezabúdajme nielen voliť tých, ktorí chránia život, ale aj hovoriť a konať so súcitom na obranu pred narodením dieťaťa – mladých žien, mamičiek v krízovom tehotenstve a našich rodín a priateľov. Jediný spôsob, ako môžeme bojovať proti tejto kultúre smrti, je hovoriť pravdu. Nikto nemá “právo” zabiť dieťa.

Susan Ciancio je absolventkou Univerzity Notre Dame a viac ako 20 rokov pracuje ako spisovateľka a redaktorka; z toho 14 rokov v oblasti ochrany života. V súčasnosti je redaktorkou časopisu American Life League’s Celebrate Life Magazine — národného’hlavného katolíckeho pro-life časopisu. Je tiež výkonnou editorkou ALL’s Culture of Life Studies Program — katolíckej pro-life vzdelávacej organizácie pre deti od 12 rokov.