shutterstock_1605113164-810x500.jpg

Polícia v DC ustupuje: Žiadne vyšetrovanie" potratového centra, kde zástancovia života našli 5 vyhodených detí

29
Kultúra smrti

Metropolitné policajné oddelenie vo štvrtok večer ustúpilo a informovalo denník The Daily Signal, že v skutočnosti nevyšetruje potratára Cesareho Santangela a jeho potratovú kliniku vo Foggy Bottom.

Polícia v utorok uviedla, že vyšetruje Santangela aj Washington Surgi-Clinic, čo zrejme súvisí s nálezom piatich detí predčasne narodených v roku 2022, ktoré údajne potratili na Santangelovej klinike. Pro-life aktivisti sa domnievajú, že Santangelo brutálne potratil deti pomocou nelegálnych techník čiastočného potratu.

Ve štvrtok sa však policajné oddelenie obrátilo na The Daily Signal, aby objasnilo, že v skutočnosti Santangela nevyšetruje, a aby konkrétne uviedlo, že potratová klinika (ktorú nazvalo “poskytovateľom zdravotnej starostlivosti”), nie je’vyšetrovaná.

“Pre upresnenie, Metropolitná polícia vyšetruje okolnosti nálezu piatich plodov v rezidencii,” uviedol dôstojník pre verejné informácie Hugh Carew.

“Tento prípad zostáva predmetom vyšetrovania,” dodal. “V súčasnosti sa nevyšetruje poskytovateľ zdravotnej starostlivosti.”

Tón policajného oddelenia’objasnenia sa zhoduje s tónom starostky Muriel Bowserovej, ktorá naznačila, že jedinou relevantnou otázkou je, či pro-life aktivistka Lauren Handyová manipulovala s pozostatkami plodov.

Táto spätná reakcia nasleduje po správe, že D.C. porota usvedčila&nbsppäť pro-life aktivistiek&nbspz porušenia&nbspzákona o&nbspslobodnom prístupe ku klinikám (Freedom of Access to Clinic Entrances - FACE)&nbsp,keď sa v roku 2020 snažili zabrániť smrti nenarodených detí tým, že blokovali prístup žien na potratovú kliniku vo Washingtone.

Jedna z týchto aktivistiek, Lauren Handyová z organizácie Progressive Anti-Abortion Uprising (Progresívne protipotratové povstanie), uviedla, že motiváciu zastaviť potraty vo vnútri kliniky získala po tom, ako si pozrela tajné video zverejnené pro-life skupinou Live Action, na ktorom údajne Santangelo diskutuje o tom, ako by umožnil smrť detí, ak by sa náhodou narodili počas potratu.

Santangelova’interrupčná klinika Washington Surgi-Clinic funguje od roku 1973 a potraty nenarodených detí vykonáva do 27. týždňa tehotenstva, podľa webovej stránky kliniky’s.

V marci 2022 Handyová a jej kolegyňa Terrisa Bukovinacová objavili telá piatich potratených detí predčasnej veľkosti v krabici s pozostatkami plodu pred potratovým zariadením v meste Foggy Bottom. V tejto krabici sa podľa nich nachádzalo aj viac ako sto rozprášených pozostatkov detí v prvom trimestri.

Okres nemá žiadne zákony, ktoré by upravovali, v akom neskorom štádiu tehotenstva možno vykonať potrat. Keď sa telá bábätiek’pôvodne dostali na svetlo sveta, polícia v D.C. sa nad vecou pozastavila.

Ashan Benedict, výkonný asistent policajného šéfa MPD’zašiel tak ďaleko, že v apríli 2022 novinárom povedal, že bábätká vyzerali boli potratené “v súlade so zákonom D.C.”

Polícia opakovane povedali denníku The Daily Signal odvtedy, že prípad je stále “vo vyšetrovaní.”Úrady nechcú prezradiť, či bola vykonaná pitva detských’pozostatkov.

Kancelária starostu otázky týkajúce sa bábätiek úplne zahlušila a&nbspnevyriešila. Dokonca aj úrad hlavného súdneho lekára pre District of Columbia smeruje otázky na kanceláriu starostu’konkrétne na Doru Taylor-Loweovú, ktorá odmieta odpovedať na žiadosti denníka The Daily Signal’o komentár.

Zostáva nejasné, či bola vykonaná pitva tiel piatich detí, ktorých telá Bukovinac odfotografoval. (Varovanie: Tieto obrázky sú grafické a znepokojujúce). Niektorí zástancovia života sa obávajú, že mesto sa ich mohlo zbaviť.

Aj napriek tomu, že D.C. starostka Bowserová odmieta zaoberať možnosťou, že Santangelo v hlavnom meste krajiny trestne potratil neskoro narodené deti’, obvinila Handyovú z “manipulácie s pozostatkami plodu” v apríli 2022 v liste republikánskym zákonodarcom, v ktorom zdôraznila, že Handyová sama čelila obvineniu zo zákona FACE za to, že v októbri 2020 zablokovala vstup do potratovej kliniky v D.C.

Podiel Handyovej’na objavení detí, ako aj jej účasť na “blokáde” v októbri 2020 sú podľa Bowsera potenciálne “závažným porušením federálneho zákona.”

Prevzaté so súhlasom The Daily Signal.