GettyImages-1204960837-810x500.jpg

Tulsi Gabbardová: AP sa stala "pridruženou propagandou" a je "úplne v súlade" s demokratickou elitou

96
Kultúra smrti

 Bývalá demokratická kongresmanka a prezidentská kandidátka Tulsi Gabbardová obvinila tlačovú agentúru Associated Press (A.P.) z ľavicovej zaujatosti a nazvala ju “Associated Propaganda.” 

V rozhovore s moderátorom Fox News Seanom Hannitym sa Gabbardovej pýtali na politizáciu nedávnej streľby v Jacksonville na Floride, pri ktorej zahynuli traja Američania čiernej pleti. 

“Viem, že si rovnako ako ja pamätáte časy, keď A.P. bol dôveryhodným spravodajským zdrojom, ktorý objektívne len informoval o správach, len podával informácie,” povedala Gabbardová Hannitymu. “Teraz sa z nich stala ‘Associated Propaganda,’ keď vidíme, ako’vkladajú svoju politickú zaujatosť do politického rozprávania, píšu články, ktoré znejú oveľa viac ako názorové články, než aby skutočne len informovali o správach.” 

“A najmä v tejto situácii, aké je urážlivé a ohavné, že’zneužívajú túto strašnú tragédiu, aby opäť raz presadili svoju vlastnú politickú agendu, ktorá je úplne v súlade s agendou demokratickej elity.” 

“Nezáleží im na ľuďoch, nezáleží im na informáciách,” pokračovala. “Nezáleží im na faktoch. Nezaujímajú ich dôsledky, ničivé a nebezpečné dôsledky ich konania. My, Američania, chceme len informácie. Chceme, aby nám títo ľudia preukázali úctu ako inteligentné ľudské bytosti, dospelí ľudia. Máme vlastnú vôľu. Môžeme si urobiť vlastné závery na základe faktov, ktoré dostaneme. Ale oni nás za takých nepovažujú.” 

“Nerešpektujú nás a našu inteligenciu, keď predpokladajú, že nás môžu kŕmiť akoukoľvek propagandou. My’ju budeme len nasávať. Nie sme’až takí hlúpi,”vyhlásila Gabbardová. 

Strelec v Jacksonvillský útok, ktorý bol “rasovo motivovaný,” podľa miestneho policajného šerifa zabil 26. augusta v obchode Dollar General troch ľudí. 

Nasledujúci article podľa A.P. naznačovala, že streľba je dôkazom toho, že Národná asociácia pre pokrok farebných (NAACP) mala pravdu, keď vydala cestovné varovanie pre “Afroameričanov, farebných ľudí a LGBTQ+ osoby” pri ceste na Floridu. NACP svoje odporúčanie zdôvodnila tvrdením, že republikánsky guvernér Ron DeSantis’ohrozuje tieto skupiny “politikou proti prúdu” a neobmedzujúcimi zákonmi o strelných zbraniach v štáte’. 

Ak demokratickí politici a mainstreamové médiá využili tragédiu na presadzovanie kontroly zbraní a útoky na DeSantisovu’politiku, šerif okresu Jacksonville T.K. Waters kritizoval, že prípad bol využitý na vyvolanie diskusie o zákone o zbraniach. Tvrdil, že nie zbraň, ale “zlý] jednotlivec” bol problémom pri útoku. 

Associated Press financujú pro-potratové organizácie 

Aj keď sa A.P. prezentuje ako neutrálna a nezávislá spravodajská organizácia, Gabbardová a mnohí ďalší kritici označili tohto mediálneho giganta za jednoznačne ľavicového. A.P. dostáva finančné prostriedky od globalistických, propotratových organizácií, ako sú Rockefellerova nadácia a Hewlettova nadácia 

V roku 2022 sa A.P. zaviedla “klimatickú žurnalistickú iniciatívu,” financovanú nadáciou Hewlett Foundation a Rockefellerovou nadáciou, aby “pomohla miliónom ľudí lepšie pochopiť dopady klimatickej krízy a čeliť dezinformáciám súvisiacim s klímou,”, ktoré ukazujú ich zaujatosť voči klimatickému panikárstvu.