tmp_a96fd385-6b89-40cb-9495-c7672fb9759c-810x500.jpeg

Podozrivá príčina požiarov na Maui? Popredný jezuita tiež obviňuje nášho Pána z "bezcitnosti

73
Neutral

Pomôžte pokryť náklady na pohreb obetí požiarov na Havaji: LifeFunder 

Na začiatku epizódy Maxey prezradil, že energetická spoločnosť na ostrove Maui, Hawaiian Electric, v odpovedi na otázky potvrdila, že požiar vznikol v dôsledku chybného kábla a že spoločnosť vypnula všetok prúd ešte predtým, ako Lahainu postihol požiar. Podľa spoločnosti bol požiar uhasený hodinu po jeho vzniku, čo Maxeyho viedlo k presvedčeniu, že požiar, ktorý spustošil Lahainu, spôsobili “iné zdroje”. 

Takisto vyjadril podozrenie voči každému, kto “ukazuje prstom” bez toho, aby poskytol “prvotné informácie” o tom, prečo nebola na boj s požiarmi povolaná značná vojenská prítomnosť na Havaji, prečo boli deti poslané zo školy domov bez toho, aby boli ich rodičia doma, a koľko ľudí v dôsledku požiaru zahynulo.  

“Stále považujem za veľmi šokujúce, že prvými ľuďmi na mieste boli [Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI)],” povedal Maxey. “Môžu dostať tieto prostriedky na dohľad, ale nemôžu’dostať vodu na oheň? To sú otázky, ktoré si treba položiť, a ako vždy, mám veľkú empatiu s obyvateľmi Maui, ktorí prišli o všetko vrátane svojich blízkych.” 

Yore poznamenal, že práca Jason Jones z projektu Vulnerable People Project pomáha obyvateľom Maui v neprítomnosti Federálnej agentúry pre riadenie mimoriadnych udalostí (FEMA). Upozornila tiež na mlčanie mainstreamových médií’o požiaroch a povedala, že “Američania chcú vedieť o svojich spoluobčanoch… a tým, že o nich neinformujú…, im bránia… v obnove.” 

“Podľa mňa je’skutočnou tragédiou po stratách na životoch to, že nemôžeme pomôcť našim spoluobčanom, pretože to’nevieme a máme právo to vedieť,” zdôraznila. “Musíme prísť na koreň tomu, čo to spôsobilo, či už človek, alebo príroda, alebo akákoľvek príčina…, aby sa to už’neopakovalo.” 

Pr. Altman v reakcii na video z oblasti, ktoré videl, uviedol, že ľuďom nebolo dovolené ísť a skontrolovať oblasť, kde požiare spustošili ostrov, a to ani s dronom. “Sú tam všetky tie autá všetkých možných orgánov činných v trestnom konaní, armády a potom čudne vyzerajúce autá so zahraničnými značkami,” uviedol. Obvinil tiež médiá z neúprimnosti pri informovaní o požiaroch, keď povedal, že “na Maui sa’niečo deje”. 

Medzičasom sa objavili poznámky, ktoré pápež František adresoval portugalským jezuitom z čias svojej návštevy Svetových dní mládeže sa tento týždeň dostali na verejnosť, pričom argentínsky pontifik obvinil amerických katolíkov z toho, že sú “reakcionári” a “indietristi.”V odpovedi na otázku o homosexualite tiež uviedol, že Cirkev je otvorená pre “všetkých.” 

Yore poznamenal, že Františkove’ poznámky o tom, že Cirkev je pre “každého”, ktoré odzneli na stretnutí, boli “vložené” do instrumentum laboris Synody o synodalite a že zverejnenie prepisu je “ďalším dôkazom toho, že sa’skutočne… nielen ohlupuje viera, ale aj vysiela veľmi silný signál, že budeme inkluzívni a že… ako povedal pápež, treba niečo urobiť, aby sa to riešilo.” 

Poznamenala tiež, že “je’dôležité, aby Američania a dobrí katolíci na celom svete naďalej dostávali toto posolstvo o programe synody,” odvolávajúc sa na to, že synodálne dokumenty, pokiaľ ustanovujú Ducha Svätého za “protagonistu” synody, takže to, čo sa tam stane, bude vnímané ako dielo Ducha Svätého. 

Maxey na základe pápežových&nbspkomentárov ponúkol dva body. Po prvé, že existuje zmätok v tom, či je Katolícka cirkev naozaj jezuitská cirkev, a že hoci Kristus skutočne prijal “všetkých,” povedal im tiež, aby sa kajali zo svojich hriechov. 

Maxey a Altman tiež poznamenali, že ak sa môže zmeniť depozit viery, potom zdanlivo nemá zmysel smrť mučeníkov a katechéza rehoľných sestier. 

Dňa 20. augusta vyšiel v talianskych ľavicových sekulárnych novinách komentár jezuitského kňaza pátra Antonia Spodaro, blízkeho dôverníka pápeža a redaktora Civilta Cattolica, novín, ktoré pred uverejnením skontroloval Vatikán. Spadaro’komentár označil za “rúhačský” za to, že obviňuje nášho Pána z toho, že je “ľahostajný” ku kananejskej žene v Matúš 15 a z toho, že je “voči nej zdržanlivý a bezcitný”.

Altman, ponúkajúc exegézu tohto úryvku, vysvetlil, že Kristus “poznal vieru tej ženy”už predtým, ako ho požiadala, aby uzdravil jej dcéru z posadnutosti. Poznamenal tiež, že treba “chápať slová, ktoré Ježiš povedal, tak, ako by ich v danej chvíli povedala Božská láska, a ako ten človek počul, čo povedal, a reč tela.” 

“Učenie, ktoré nám v ten deň dal náš Pán, znie: ‘Vy ostatní ľudia, nemali by ste’pohŕdať touto pani,’” pokračoval. “‘Nemali by ste’to. Mali by ste sa k nej správať s láskou a dôstojnosťou, s akou [by mala byť], a ja’vám ukážem ako a prečo, pretože vo vašej kultúre je možno menej ako pes, ale pre mňa, Pána kríža, je to moje dieťa.’” 

Yore spojila Spadaro’komentár s tým, čo je podľa nej “program”, aby sa katolicizmus zapáčil Novému svetovému poriadku, v ktorom by bolo vidieť “zmenšenie Ježiša Krista” z Božskej osoby na inú chybnú ľudskú bytosť.

Všetko toto a ešte viac si naladíte v tohtotýždňovej’epizóde relácie Vierka & Rozum 

Vierka & Rozum je dostupná prostredníctvom videozáznamu LSNTV na YouTube, RumbleBanned, apravda zde na LifeSiteNews.

Je k dispozícii aj v audio formáte na Acast. Ak si chcete predplatiť audio verziu na rôznych kanáloch, navštívte webovú stránku LifeSite’Acast zde.

Vytvorili sme’špeciálny e-mailový zoznam pre túto reláciu, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Zaregistrujte sa teraz tak, že kliknete sem.