Jill-Biden-810x500.jpg

Jill Bidenová má pozitívny test na COVID, špekuluje sa, že by sa mohli vrátiť výluky

22
Neutral

(LifeSiteNews) - Prvá dáma Jill Bidenová bola pozitívne testovaná na COVID-19, oznámil v pondelok Biely dom. 

Hovorkyňa prvej dámy Elizabeth Alexanderová uviedla, že Jill Bidenová má v súčasnosti len mierne príznaky. Zostane v ich dome v Rehoboth Beach v štáte Delaware.” 

Po pozitívnom výsledku testu Jill Bidenovej’bol na COVID testovaný aj prezident Joe Biden, ktorý dostal negatívny výsledok, uvádza sa vo vyhlásení tlačovej tajomníčky Bieleho domu Karine Jean-Pierre.  

“Prezident sa bude tento týždeň testovať v pravidelnej frekvencii a sledovať príznaky,” dodala Jean-Pierre. 

Aj keď sa vo vyhlásení Bieleho domu neuvádza, ako dlho zostane Jill Bidenová vo svojom dome, ani sa neuvádza žiadne obdobie “karantény,” prezident, ktorý bol v kontakte s prvou dámou, zachová svoj cestovný plán na nadchádzajúci summit G20 v Indii.

V auguste 2022 bola prvá dáma po prvý raz pozitívne testovaná na vírus po tom, ako dostala štyri dávky očkovacej látky COVID-19. 

Verejné oznámenie výsledku testu Jill Bidenovej na COVID”prichádza uprostred fám o návrate reštriktívnych opatrení v oblasti COVID vrátane uzamknutia a povinnosti nosiť masky. Počas vrcholu takzvanej COVID “pandémie,” mnohé známe osobnosti verejne oznámili, keď boli pozitívne testované na COVID, pričom zdôraznili, ako sú radi, že sa dali zaočkovať. 

“Som veľmi rada, že som sa dala zaočkovať, pretože bez očkovania by som sa určite necítila tak dobre ako teraz. Moje príznaky by boli oveľa horšie,” republikánsky senátor Lindsay Graham v auguste 2021 povedal. 

Mnohí konzervatívni komentátori, vrátanevedúceho prezidentského kandidáta GOP Donalda Trumpa, upozornili, že ľavicoví byrokrati sa na jeseň tohto roka opäť pokúsia zaviesť politiku blokovania. Komentátori vyzvali občanov, aby “nevyhovovali” žiadnym takýmto príkazom na uzamknutie. 

“Nezatvoríme naše školy. Nebudeme akceptovať vaše uzamknutia. Nebudeme dodržiavať vaše príkazy týkajúce sa masiek a nebudeme tolerovať vaše príkazy týkajúce sa vakcín,” Trump povedal vo videopríhovore. Bývalý prezident však tiež tvrdil, že jeho administratíva odviedla “skvelú prácu” pri riešení COVID, hoci počas svojho pôsobenia nariadil výluky a pochválil neúčinné a nebezpečné injekcie COVID. 

Mnoho zprávy boli napísané a takzvaní COVID “experti,” ako napríklad neslávne známy Dr. Anthony Fauci, nedávno vystúpili na obranu drakonickej vládnej politiky počas krízy COVID a naznačili možný návrat týchto reštriktívnych opatrení. Školské obvody v Texase a Kentucky už totiž dočasne pozastaviliosobné vyučovanie z dôvodu pozitívnych testov zamestnancov a študentov na nový koronavírus. 

Medzičasom bol v júli v Nórsku na deväť dní zadržaný muž v psychiatrickom zariadení, údajne kvôli zverejneniu materiálu na Facebooku, ktorý kritizoval výluky súvisiace s COVID a vakcíny. Tento muž, Trond Harald Håland, a jeho právnik uviedli, že bol premiestnený do psychiatrického zariadenia na základe procesu známeho v Nórsku ako “povinný záväzok.”

Ak by jeho odvolanie o prepustenie nebolo úspešné, Håland poznamenal, že by mu hrozilo, že bude podliehať trvalej, povinnej psychiatrickej starostlivosti.