Will_Goodman_arrest__June_1__2018-810x500.jpg

Uväznený pro-lifer Will Goodman: Záchrany sú pravdivým svedectvom dobra proti zlu

104
Kultúra smrti

Mám požehnanie, že mám úzke dvojcentimetrové okno, cez ktoré vidím modrú oblohu. Deo gratias. Je víkend Sviatku práce a zdá sa, že som presne tam, kde ma Boh chce mať, aj keď to nie je tam, kde som chcel byť.

V istom zmysle je väzenská cela ako maternica, pretože je miestom väzenia, nádeje a čakania. Ste v nevedomosti, pokiaľ ide o všetko, čo sa vo svete deje. Ďaleko od diania. Ale ste blízko Bohu napriek chvíľam, keď sa cítite osamelí. Môže to byť miesto života a rastu. Možno to bude znieť zvláštne, ale v istom zmysle sa tu cítim bližšie k svojim prenasledovaným predčasne narodeným sestrám a bratom než takmer kdekoľvek inde (možno s výnimkou kostola počas liturgie alebo vo vnútri plne funkčného zariadenia na zabíjanie).

Väzenské útočisko vám dáva pocit, že ste pre svet neviditeľní. Bezmocný a neprítomný. Odlúčený. Utlmený. Núti ma smútiť nad mnohými desiatkami tisíc malých, ktorí zomierajú osamotení. A bezmocných. A odlúčení. Ich maličký krik je tlmený. Zomierajú v potratových komorách, kde úplne chýba všetka ľudskosť.

Tieto ťažké myšlienky ma tu neustále prenasledujú. Zlomené srdce nad tým, ako tragicky osamotené sú Božie deti v týchto zariadeniach na zabíjanie. 🙁 A predsa som viac ako kedykoľvek predtým presvedčený o potrebe záchrany a tohto osobitného daru seba samého – ktorý človek ponúka hynúcim – ako aj osobnej prítomnosti pokoja a svedomia rodičom v poslednej chvíli.

Záchrana je pravdivým svedectvom lásky, skôr než príde neskoro, s nádejou, že láska zvíťazí nad sebectvom a strachom. Je tiež svedectvom nenásilia na mieste hrozného násilia. Svedectvom nádeje v šibeničnom priestore zúfalstva. Záchranári sa snažia pripojiť ku Kristovi, božskému záchrancovi, ktorý je svetlom nádeje.

Predpokladám, že je’istá vhodnosť, aby boli záchranári uväznení počas víkendu Sviatku práce. Svedectvo dobra proti zlu je naša práca. A náš malý darček láskyplného zadosťučinenia.

Will Goodman bol uznaný vinným zo sprisahania proti právam a porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) za blocking access to late-term abortion-cesare Santangelo’s Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu v októbri 2020.