Joan-Andrews-Bell-and-Chris-Bell-810x500.jpg

EXKLUZÍVNE: Joan Andrews Bellová vyhlásila, že sa bude zastupovať počas druhého súdneho procesu v rámci zákona DC FACE Act

26
Kultúra života

Keď sa jeden z najznámejších a najuznávanejších vodcov v histórii hnutia za život postaví pred okresný súd Spojených štátov vo Washingtone, D.C, nebude ju zastupovať advokát.

75-ročná Joan Andrews Bellová sa vzdala svojho práva na súdom určeného advokáta, ako to bolo jej zvykom od prvého zatknutia za pro-life akcie na potratových klinikách v 70. rokoch 20. storočia.

“Hlavným dôvodom sú deti.  Sú zabíjané bez riadneho súdneho procesu, bez toho, aby pri nich bol advokát a bez toho, aby mali svoj deň pred súdom,” povedala Bellová pre LifeSiteNews.

“Takže nechcem mať nič z toho. Budem na súde, ale budem mlčať a budem sa zastupovať sám. Na začiatku urobím vyhlásenie pre porotu, ale to je všetko. Sudca povedal, že na súde nemôžete vyťahovať nič o deťoch. Povedal som: ‘No moje mlčanie bude predstavovať ich mlčanie’.” 

Týždeň po tom, ako boli piati obžalovaní v prvom procese uznaní vinnými v bodoch obžaloby zo spiknutia za účelom porušenia práv a porušenia zákona FACE (Zákon o slobodnom prístupe k vstupom na kliniky), sa dnes Bell spolu so spoluobžalovanými Jonathanom Darnelom a Jean Marshallovou zúčastnili na výbere poroty v druhom procese pred sudkyňou Colleen Kollar-Kotellyovou.  Štvrtá obžalovaná, Paulette Harlowová, bola uznaná za nespôsobilú na súdne konanie.

Bell, Darnel a Marshallová vedia, že im všetkým hrozí rovnaký výsledok ako ostatným obžalovaným, ktorí boli okamžite poslaní do väzenia, aby počkali na rozsudok. Každému z nich hrozí maximálne 11-ročný trest odňatia slobody. 

“Myslím si, žesú schopní urobiť čokoľvek, ak mám povedať pravdu,” povedal Bell o súdnom systéme. “Nemajú morálku a lásku v srdci k deťom a určite nemajú lásku v srdci k nám. Očakávam to najhoršie.”   

Málokto pozná systém trestného súdnictva v Amerike lepšie ako Joan Andrews Bellová.  Bola zatknutá viac ako 200-krát a raz strávila dva roky na samotke za to, že vykonávala záchranné akcie na potratových klinikách. Joan sa na to všetko pozerá cez prizmu svojej hlbokej katolíckej viery a zmyslu kresťanského utrpenia.

“Ježiš pre nás podstúpil to najhoršie,” povedala Bellová pre LifeSiteNews.“Urobil to z lásky k nám. Urobil to pre sudcu. Urobil to za každé malé dieťa a každého potratára. Ježiš nás tak veľmi miluje, že sa pre nás dal umučiť. A viem, že midá milosť, aby som tým prešla.”  

Priznáva, že ju bolí, keď myslí na to, že bude opäť uväznená, ďaleko od svojich siedmich detí a siedmich vnúčat. “Ale predstavte si, čo cítila Božia’matka, keď sa dívala na Ježišovu smrť na kríži. Nemohla’už s ním byť na tejto zemi,”pokojne vysvetlila Bellová. “Takže so všetkými svojimi deťmi sa modlím a modlím sa, aby ich viera stále silnela a aby to pochopili a zatiaľ”boli veľmi silní.“A mám dobrého manžela. On’sa o deti postará.”   

Bell nebola ani trochu prekvapená výsledkom prvého súdneho procesu.  “V našej spoločnosti videlo toľko ľudí fotografie potratených detí. Vedia, žesú to ľudia. V hĺbke svojho vedomia vedia, že sú to naši bratia a sestry. Viem, že ľudia vedia, že sú to malé bábätká, nie súhlúpi.” 

Bell obviňuje dnešných radikálov, ktorí sú za potraty, s otrokármi a stúpencami segregácie. “Viem, že každý južan, ktorý podporoval segregáciu, vedel, že naši čierni bratia a sestry sú naozaj ľudské bytosti. Ale racionálne si vysvetľovali, že je to nejakopre spoločnosť lepšie, dokonca lepšie pre černochov, ak sú oddelení. Nemali radi pravdu. Nemali otvorené srdcia. Nemôžete byť naplnení Bohom a ľuďmi lásky, ak popierate túto pravdu, že Boh nás stvoril na svoju podobu a že sme jeho deti.”   

Bell si je vedomý pozornosti, ktorú mu venuje D.C. FACE procesom a diskusiám, ktoré prebiehajú medzi pro-life skupinami o praxi záchrany, keď aktivisti vstupujú do vnútra potratového zariadenia v poslednom pokuse zastaviť potraty. Niektorí v pro-life hnutí argumentujú proti záchrane.

“Vždy som hovoril, že vždy, keď sa mučí alebo zabíja ľudská bytosť, musíme ju zachrániť, ” povedal Bell. “Môžete diskutovať o problémoch, ako chcete. Môžete sa hádať, diskutovať a nesúhlasiť. Ale keď sa vraždia nevinní a schvaľuje to zákon. Je toabsolútne neospravedlniteľné, nemysliteľné, a pretoďalej zachraňujeme.”  

Toto’je dôvod, prečo sa 22. októbra 2020 stala cieľom záchrany neslávne známa Washingtonská chirurgická klinika.

“Tieto deti sú v skutočnosti zabíjané v rozpore s federálnym zákonom,” povedal Bell pre LifeSiteNews.

“To, čo sa deje vo fabrike, kde sme zachraňovali, je, že tieto deti sú zabíjané nezákonne, a napriek tomu tento sudca odmietol nechať pravdu znášať. Je todvojitý meter,” pokračovala.

“He tiež veľmi brutálne zabil niekoľko žien. Nie som siistá, či úmyselne, ale ukazuje to, aký je zlý lekár. Tieto malé detičky prechádzajú takýmto brutálnym zabíjaním. Je imodopretá radosť zo života na tejto zemi, zo služby Bohu na tejto zemi. Toje také strašné. A oni wa ich zabiť je brutálne, bez akéhokoľvek anestetika. Moje srdce za nich krváca.”  

Pri rozprávaní Joan’počujete jej srdce. Jej hlas je jemný a sladký, takmer detský.  

Vraví, že je&nbspspokojenejšia bez ohľadu na to, čo sa stane, a prosí o modlitbu za ňu a všetkých jej spoluobžalovaných, ktorí sú nespravodlivo prenasledovaní.

“Nie jeväčší dar, ktorý môžete dať inému človeku, ako modlitba,” povedala.

“Toje podstata vzývania Božiehomilosrdenstva – jeho prítomnosti na niekom, koho milujete. A ja som za to veľmi vďačný. Aj keďneviem, kto to je alebo kde je, Boh vie, kto to je, a každý deň sa modlím, aby Boh požehnal každého nového človeka, ktorý sa za mňa kedy modlil. Bez ich modlitieb by som nemohol prežiť.”