Musk-810x500.jpg

Elon Musk hovorí, že by mohol zažalovať krajne ľavicovú Ligu proti hanobeniu za hanobenie X: "Ach tá irónia!

56
Kultúra smrti

Bilionár a podnikateľ Elon Musk v pondelok vyhlásil, že možno nebude mať inú možnosť, ako zažalovať Ligu proti hanobeniu (ADL) za urážku na cti kvôli jej tvrdeniam, že Twitter/X pod Muskovou taktovkou je antisemitská platforma.

“Aby sme očistili meno našej platformy’vo veci antisemitizmu, vyzerá to tak, že nemáme inú možnosť, ako podať žalobu za urážku na cti proti Lige proti hanobeniu … ach tá irónia!” povedal Musk, ktorý vlani kúpil spoločnosť X (predtým známu ako Twitter) v rámci transakcie za 44 miliárd dolárov.

Samozvaný “absolutista slobody prejavu” Musk sa vyjadril na X uprostred verejnej konverzácie s populárnym konzervatívnym účtom Libs of TikTok, ktorý vedie americká židovská aktivistka Chaya Raichik, o údajných snahách ADL’potlačiť obsah na platforme.

Raichik čelí trvalému rozhorčeniu a nátlaku zo strany ľavičiarov za svoju prácu odhaľujúcu radikalizmus v celej krajine, pričom sa vo veľkej miere zameriava na rodovú ideológiu a sexualizáciu detí.

V pondelkovom príspevku Raichik požiadal Muska, aby “zvážil zverejnenie všetkej komunikácie a poskytol úplnú transparentnosť o ADL &; všetkých ostatných organizáciách, ktoré tlačili na cenzúru niektorých účtov na Twitteri/X,”, pričom túto žiadosť predložil v mene “tisícov používateľov, ktorí boli suspendovaní škrtení, umlčaní a tieňovo zakázaní.”

Raichik podal žiadosť po tom, ako zverejnil screenshot predchádzajúcej správy, v ktorej Musk uviedol, že liga “tvrdo presadzovala, aby sme zrušili účty ako Chaya’s, hoci to nemá nič spoločné s antisemitizmom, čo je ich údajná charta!”

Zrejme potvrdzujúc požiadavku Raichik’Musk povedal, že “obrovský výpis údajov” týkajúci sa ADL “by vyčistil vzduch.”Naznačil, že “výpis údajov” by sa mohol uskutočniť už budúci týždeň.

Musk tiež povedal, že žaloba za urážku na cti proti ADL by mohla byť na mieste.

Komentáre prichádzajú po tom, čo ADL verejne vyhlásila v marci 2023 po Muskovej’akvizícii spoločnosti sociálnych médií, že “(d)napriek údajným zmenám v presadzovaní jej politík a deklarovanému zámeru jej vedenia Twitter naďalej hostí antisemitské hrozby a tropy.”

“Twitter tvrdí, že jeho súčasný prístup k moderovaniu obsahu spočíva v uprednostňovaní odstraňovania obsahu pred jeho odstraňovaním,” uviedla ADL. “Hoci nemáme možnosť skutočne overiť, či spoločnosť odstraňuje antisemitský obsah, zistili sme, že Twitter nedokáže odstrániť tweety, ktoré jasne porušujú zásady nenávistného správania.”

Podľa Muska bola správa ADL’nepravdivá a viedla k drastickému a nezaslúženému znehodnoteniu jeho platformy sociálnych médií.

“Od akvizície sa [ADL] snaží túto platformu zničiť tým, že ju falošne obviňuje & mňa z antisemitizmu,” Musk napísal na X.

“Naše príjmy z reklamy v USA stále klesajú o 60 %, predovšetkým kvôli tlaku na inzerentov zo strany [ADL] (to’nám hovoria inzerenti), takže sa im takmer podarilo zabiť X/Twitter,” dodal. “Ak to bude pokračovať, nebudeme mať inú možnosť ako podať žalobu za urážku na cti proti, paradoxne, ‘Lige proti hanobeniu’.”

Zažartoval, že ak ADL prehrá “žalobu za urážku na cti, budeme trvať na tom, aby zo svojho názvu vypustili [časť] ‘anti’, pretože zrejme …”

Podľa CNN ADL uviedla, že’nekomentuje potenciálne právne kroky proti nej ako politickú záležitosť. Hovorca však na Muskove komentáre a následnú reakciu na X reagoval tvrdením, že ľavicová organizácia “nie je prekvapená, ale ani znepokojená tým, že antisemiti, belošskí supremacisti, konšpirační teoretici a ďalší trollovia začali koordinovaný útok na našu organizáciu.”

“Takéto veci nie sú ničím novým,” uviedol hovorca.

V pondelok Musk argumentoval, že “ADL sleduje skôr krajne ľavicovú politickú agendu, než aby sa zamerala na boj proti antisemitizmu.”

“Aby bolo úplne jasné, som”za slobodu prejavu, ale proti antisemitizmu akéhokoľvek druhu,” povedal miliardár.

AdL bolazaložená pred viac ako sto rokmi, údajne na boj proti protižidovským náladám v USA, ale bola konzervatívcami odsudzovaná za presadzovanie radikálnej ľavicovej rasovej ideológie, ktorá tvrdí, že spoločnosť utláča menšiny a zvýhodňuje bielych ľudí. V posledných rokoch sa ADL rozšírila o oponovanie takzvanému “extrémizmu” vo všeobecnosti, čo v praxi často skutočne znamená útoky na hlavné kresťanské a/alebo konzervatívne názory, uviedol LifeSiteNews.