Obama-Biden-810x500.jpg

Newt Gingrich naznačuje, že Barack Obama je de facto prezidentom Spojených štátov

0
Kultúra smrti

Prezident Joe Biden podľa Newta Gingricha prežíva “kognitívny kolaps”, čo viedlo bývalého predsedu Snemovne reprezentantov USA k záveru, že Barack Obama je teraz pravdepodobne  “hnacou silou Bidenovej vlády.”

“Jeho”kognitívne schopnosti zjavne upadajú,” poznamenal Gingrich v rozhovore pre Fox News. “To ma núti zamyslieť sa nad tým, ‘kto’robí skutočné rozhodnutia v Bielom dome’, pretože Joe Biden to zjavne nie je. On’toho nie je schopný.”

‘Toto je oveľa viac Obamova administratíva ako Bidenova’

Na otázku moderátora Peta Hegsetha, kto v skutočnosti riadi, Gingrich bez váhania odpovedal: “Môj osobný odhad je, že hybnou silou Bidenovej administratívy je Barack Obama.”

“Obama je jediným prezidentom od čias Woodrowa Wilsona, ktorý zostal vo Washingtone,” povedal Gingrich. “Obama je tu stále.”

Gingrich poznamenal, že zatiaľ čo Wilson musel zostať v D.C., pretože sa po mŕtvici nemohol z mesta presťahovať, Obama mal zjavne iné dôvody, prečo zostať. Hoci pôvodne tvrdil, že je to preto, aby jeho dcéra mohla dokončiť posledný ročník na prestížnej strednej škole Sidwell Friends High School, Obamovci pokračovali vo svojom luxusnej rezidencii v luxusnej štvrti Kalorama, necelé 2 míle od Bieleho domu.

“Obamov’štáb doslova preniká do Bidenovej administratívy,” vysvetlil Gingrich a dodal:

Ak sledujete [Bidenovu] administratívu, je to’oveľa viac Obamova administratíva ako povedzme administratíva Joea Bidena spred 10 alebo 15 rokov. Je to veľmi radikálna, veľmi ľavicová administratíva, hlboko oddaná politike, ktorá má blízko k šialenstvu.

Jej politika v oblasti elektromobilov je katastrofou. Ako dnes povedal prezident Trump, zničí’najmenej stotisíc pracovných miest a z dlhodobého hľadiska nič nedosiahne.

Jich politika vo všetkých oblastiach … myšlienka, že by mohli navrhnúť, aby Američania boli obmedzení na dve pivá týždenne …

To je druh malicherného, nanny state zásahu, ktorý väčšina Američanov považuje za šialený.

Biden’s kognitívnym poklesom: Gingrich povedal: "Myslím, že jeho výkon v Maui bol taký zlý, že bol tak očividne mimo, že si úprimne myslím, že je to’desivé, ”povedal. “Toto nie je o politike a získavaní bodov. Ide o vrchného veliteľa najmocnejšej armády na svete. A je’jasné, že minimálne polovicu času’tam jednoducho nie je.”

“Mesiac čo mesiac je jeho kognitívny kolaps čoraz zjavnejší,” dodal. “Associated Press práve uviedla, že 77 % všetkých Američanov — demokratov, republikánov, nezávislých — si teraz myslí, že Biden je príliš starý na to, aby sa uchádzal o znovuzvolenie. Predpokladám, že do budúceho leta bude toto číslo na úrovni 90, pretože keď sa to raz začne,’bude to len stále horšie.”

“Prezident Joe Biden je v ťažkom úpadku, o čom svedčia jeho početné verejné pády a opakovaná neschopnosť súvisle komunikovať,” The Federalist’Jordan Boyd písal. “Verejné prejavy nemotornosti demokrata’spôsobili, že Biely dom sa snažil zakryť jeho fyzickú a mentálnu neschopnosť.”

“Napriek tomu, že sa v Bielom dome potkol a potkol, korporátne médiá považovali Bidenov’sľub, že absolvuje konzistentné testy na zníženie kognitívnych schopností, za fakt. Keď Biden odmietol absolvovať kognitívny test v rámci kampane v roku 2020, tlač takmer nepovedala ani slovo. Jeden reportér ABC zašiel tak ďaleko, že vyhlásil, že kritika zameraná na Bidenov’úpadok je ruská propaganda.

Trumpov’rozum verzus Bidenov’rozum

Počas Trumpovho’prezidentovania korporátne médiá neustále naznačovali, že jeho rozum je náchylný na zlyhanie a pýtali sa, či by mal byť odvolaný z funkcie. Tie isté americké médiá naďalej väčšinou prehliadajú alebo ospravedlňujú Bidenove’staršie pády, gaffy a prázdne pohľady.

Nedávna video reportáž z austrálskej Sky News však nevytiahla žiadne varovanie: “Zvykli sme si na ‘trainwreck gaffes,’ zakopnutia a mumlanie prezidenta.”

Trump “čelil otázkam a pochybnosti zo strany korporátnych médií, ako je NPR, keď v roku 2020 vyhlásil, že ‘dosiahol úspech’ vo svojom poslednom kognitívnom teste,” napísal Boyd. “Ich špekulácie o Trumpových’kompetenciách podnietili diskusie vedené demokratmi o využití 25. dodatku na vynútenie odovzdania moci, ak by Trump zomrel alebo bol niekedy považovaný za nespôsobilého.”

“Trump nikdy nebol takou duševnou a fyzickou zodpovednosťou, ako sa NPR a iné médiá snažili Američanom nahovoriť. Biden, ktorého médiá ako NPR ohýbajú chrbát, aby ho ospravedlnili, je príťažou,”Boyd dospel k záveru. “Bidenov’duševný a fyzický úpadok už ohrozil národnú bezpečnosť.”