anthony_fauci_smug-810x500.jpg

Nové e-maily naznačujú, že Fauci vedel o možnosti úniku informácií z laboratória COVID skôr, ako bolo doteraz známe

34
Kultúra smrti

Bývalý poradca Bieleho domu pre COVID-19 Dr. Anthony Fauci bol už v januári 2020 oboznámený s dôvodným podozrením, že vírus COVID súvisí s výskumom, ktorý dotoval v čínskom Virologickom inštitúte Wuhan (WIV), napriek tomu, že túto možnosť celé mesiace verejne odmietal, vyplýva z novoobjaveného e-mailu.

Verejne bola teória, že COVID unikol z čínskeho laboratória (na rozdiel od vývoja v prírode), široko zosmiešňovaná a odmietaná od chvíle, keď ju vo februári 2020 vyslovil republikánsky senátor Tom Cotton z Arkansasu, a celé mesiace bol akýkoľvek jej náznak odsudzovaný ako dezinformácia. Až v polovici roka 2021, dávno po tom, ako demokrati opäť prevzali Biely dom, ju začali mainstreamové médiá pripúšťať ako možnú.

V utorok nezisková organizácia U.S. Right to Know zaoberajúca sa verejným zdravím informovala, že v e-maile zo 7. januára 2020 získanom prostredníctvom federálneho zákona o slobodnom prístupe k informáciám adresovanom Faucimu a ďalším zdravotníckym úradníkom od šéfa Fauciho štábu Grega Folkersa sa uvádza, že “skupina EcoHealth (Peter Daszak a ďalší), už roky patrí medzi najväčších hráčov v práci s koronavírusmi, a to aj v spolupráci s Ralphom Baricom, Ianom Lipkinom a ďalšími.”Daszak je prezidentom EcoHealth Alliance.

“NIAID financoval skupinu Petra’na prácu s koronavírusmi v Číne počas posledných piatich rokov,” uvádza sa v e-maile, čo uľahčilo objavenie 52 nových sarbecovírusov, ku ktorým, ako uvádza USRTK, patrí “druh SARS-CoV-2.” V správe sa tiež uvádza objav “CoV príbuzných SARS, ktoré sa môžu viazať na ľudské bunky,” ktoré “spôsobujú ochorenie podobné SARS na humanizovaných myšacích modeloch.”

Dalšie e-maily odhaľujú, že Fauci bol natoľko znepokojený potenciálnym prepojením, že poveril zástupcu riaditeľa NIAID Hugha Auchinclossa, aby sa tým zaoberal, a podobne zmýšľajúceho kolegu, bývalého riaditeľa Národného inštitútu zdravia dr. Francis Collins, prejavil záujem “o návrh náhodného prechodu laboratória na zvieratách (ktorých?).

Verejne však Fauci a Collins trvali na tom, že práca, ktorú NIAID schválil, nebola výskumom zisku funkcií a nemohla viesť k COVID.

v januári 2022 projekt Veritas zverejnilidokumenty, ktoré získali a z ktorých vyplýva, že predtým, ako sa EcoHealth obrátil na NIAID, predložil svoju žiadosť o financovanie Agentúre pre pokročilé výskumné projekty v oblasti obrany (DARPA), ktorá ju zamietla s odôvodnením, že projekt by porušil dovtedajšie moratórium na výskum GOF a nezohľadnil jeho potenciálne riziká.

Ďalšie predtým uniknuté e-maily majú odhalili, že Fauci, Collins a ďalší špičkoví výskumníci si boli vedomí možnosti úniku laboratórnych údajov už vo februári 2020, ale obávali sa, že verejné priznanie tejto skutočnosti by narušilo “vedu a medzinárodnú harmóniu.”

V marci sa v časopise Washington Examiner informoval, že začiatkom roka 2020 Dr. Kristian Andersen zo Scripps Institute a dr. Robert Garry z Tulane University oznámili Faucimu, že berú vážne podozrenia, že COVID najprv unikol z WIV, pričom Andersen napísal, že “človek sa musí pozrieť naozaj pozorne na všetky sekvencie, aby videl, že niektoré znaky (potenciálne) vyzerajú ako upravené,” a že genóm COVID’sa zdá byť “v rozpore s očakávaniami evolučnej teórie.”

V marci sa však obaja podpísali pod dokument s názvom “Proximálny pôvod SARS-CoV-2” (Proximal Origin), ktorý dospel k záveru, že hypotéza o laboratórnom úniku nie je “hodnoverná.” LifeSiteNews má informoval, že do konečného návrhu, ktorý pôvodne nebol zverejnený, prispel aj samotný Fauci. Z prehľadu Examiner’vyplynulo, že v rokoch 2020 až 2022 získali výskumné projekty pod vedením Andersena a Garryho granty NIH vo výške 25,2 milióna dolárov.

Andrew Huff, bývalý príslušník pechoty americkej armády v Iraku, výskumný pracovník v USA. Ministerstva pre vnútornú bezpečnosť (DHS) a viceprezident, ktorý sa stal whistleblowerom EcoHealth, tiež potvrdil, že pôvod COVID’siahal k federálnemu financovaniu USA, na ktoré dohliadal Fauci a federálna vláda.