Picture3-1-810x500.png

Ako písať listy otcovi Fidelisovi, keď je vo väzení za zamknutie vchodu do plánovaného rodičovstva

41
Kultúra života

Páter Fidelis Moscinski, ktorý je vo väzení za to, že minulý rok uzamkol vstupnú bránu do plánovaného rodičovstva v New Yorku, bol premiestnený na iné miesto, kde si má odpykať svoj šesťmesačný trest.

Aj keď zatiaľ zostáva za mrežami, zástancovia života ho stále môžu podporovať prostredníctvom modlitieb a písomných listov. Listy - najlepšie napísané na stroji - majú byť “adresované Christopherovi Moscinskému, pretože federálna vláda nenávidí katolíkov a nerešpektuje náboženské mená,” vysvetlila pre LifeSiteNews poradkyňa pre chodníky Bernadette Patelová.

Na doručenie listu kňazovi je potrebné skopírovať priamo toto meno a adresu:

Christopher Moscinski 24244-510
MDC Brooklyn
Metropolitné záchytné centrum
P.O. Box 329002
Brooklyn, NY 11232

Patel tiež poznamenal, že jej “modlitebné kartičky a fotografie nie sú povolené” a “len správy, ktoré môžu byť vytlačené.”

Moscinski bol premiestnený po tom, čo si odpykával 90-dňový trest vo väzení v okrese Nassau “za Červenú ružu [záchranu], ktorú robil s Laurou Giesovou a Johnom Hinshawom,” Patel povedal LifeSiteNews prostredníctvom e-mailu. Jeho trest sa skončil 25. augusta, po ktorom bol prevezený do Metropolitného záchytného centra v Brooklyne, kde si odpyká šesťmesačný trest za jednorazové “zamknutie a zablokovanie”, ktoré vykonal 7. júla 2022 v zariadení plánovaného rodičovstva v Hempsteade v štáte New York.

Keďže sa kňaz často zúčastňuje na Záchrany červených ruží, formy pro-life aktivizmu, pri ktorej dobrovoľníci vstupujú do čakární potratových centier v poslednom pokuse presvedčiť ženy, aby sa rozhodli pre život svojich detí, incident, za ktorý v súčasnosti slúži, nebol spojený s organizáciou Red Rose Rescue. Moscinski konal sám, keď pomocou zámkov fyzicky zablokoval vchod do plánovaného rodičovstva.

V januári 2023 bol uznaný za vinného z porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) a v júni nasledujúceho roka odsúdený.

“Tento kňaz toľko riskoval, aby zachránil životy nenarodených detí a pomohol ich matkám,” povedal Patel pre LifeSiteNews a na diaľku povzbudil zástancov života, aby ho podporili. “Teraz ho federálna vláda pripravila o možnosť slúžiť omšu, modliť sa v adorácii a byť so svojou rodinou.”

“Prosím, pošlite mu slová povzbudenia, keď čelí tomuto prenasledovaniu zo strany vlády. Dajte mu najavo, ako veľa pre vás jeho obeta znamená a aká je inšpirujúca. Väzenie môže byť veľmi osamelé a pre neho je ťažké nadviazať kontakt s ľuďmi, keď je kňazom. Väčšina ľudí vo väzení nezdieľa rovnaké hodnoty alebo otvára témy rozhovorov, ktoré nie sú najposväcujúcejšie, takže to ešte znásobuje osamelosť vo väzení.”

Patel sa tiež podelil o “niekoľko tipov”, čo posielať Mošinskému, vrátane prosieb na tradičnú latinskú omšu (TLM), iných modlitieb, ako sú pobožnosti a “tradičné reparácie k Najsvätejšiemu Srdcu.”hádanky a novinové články ”ktoré je potrebné skopírovať a vložiť do dokumentu vo Worde, pretože väzenie “vám nedovolí vytlačiť stránku zo zdroja správ””ako aj všetko, čo sa týka šachu, J. R. R. Tolkienom a integralistickou filozofiou, ktoré sú odporúčané ako niektoré z jeho obľúbených tém.

“Najdôležitejšie je, aby ste sa modlili za otca Fidelisa a jeho rodinu,” zdôraznil Patel.“Všetci sme jedno Kristovo telo a keď trpí jeden člen, trpíme všetci. Prosím, venujte osobitnú modlitbu za jeho matku, ktorá to nesie veľmi ťažko.”

Odpovedané

Záchrancovia za život okamžite uväznení po verdikte poroty’o vine v procese s DC FACE Act

Polícia v DC cúva: ‘Žiadne vyšetrovanie’ potratového centra, kde zástancovia života našli 5 odhodených detí