tmp_9ce6b7a4-f66b-4eb1-9ff7-031af565dca2-810x500.jpeg

Kapitán špeciálnych jednotiek obetoval svoju kariéru, aby nemusel užívať injekciu COVID s prímesou potratov

44
Kultúra smrti

Počiatkom minulého mesiaca mi desiatnička Catherine Arnettová porozprávala o tom, ako ju násilne vyradili z americkej námornej pechoty (USMC), pretože odmietla podstúpiť test COVID, pričom sa odvolávala na svoju katolícku vieru a pro-life presvedčenie.

V tejto epizóde relácie The John-Henry Westen Show sa John Frankman, bývalý dôstojník špeciálnych jednotiek v U.S Army a konvertita na katolícku vieru, sa ku mne pripojí, aby diskutoval o svojich skúsenostiach s tým, ako armáda - ešte pred jej mandátom na očkovanie - presadzovala očkovanie COVID a ako sa rozhodol, že ho nebude podstupovať.

V roku 2020 Frankman slúžil ako kapitán 7. skupiny špeciálnych síl a viedol 12 mužov. Keďže všetci z jeho velenia už mali COVID, diskusie o očkovaní im pripadali zvláštne. Mysleli si, že ho nebudú potrebovať. Konkrétne Frankmanovi poslúžilo na pozastavenie aj použitie potratených plodových buniek, pričom si počas času stráveného v seminári spomínal, že užívať túto injekciu by znamenalo na diaľku spolupracovať so zlom. 

V nasledujúcom februári sa injekcia stala dostupnou pre vojakov. Frankman si spomína, že na nás očkovanie neuveriteľne tvrdo tlačili.”

“Na každej jednej porade, na ktorú prídete na úrovni roty, práporu, sa ako prvé hlási počet plne zaočkovaných, počet tých, ktorí”dostali jednu dávku, koľko je chorých,” rozpráva a dodáva, že všetci z očkovania urobili “otázku pripravenosti.” 

V jednom momente Frankman svojim mužom povedal, že ich nebude ani trestať, ani chváliť za ich rozhodnutie dať sa očkovať alebo nie počas hodnotenia, ako to vyplýva z vojenskej politiky, hoci toto rozhodnutie vynieslo jeho jednotke nálepku “tímu plechových klobúkov.”Rozpráva mi aj o rozhovore s nadriadenými, ktorí ho varovali, že si “kazí [kariéru], ” že ak jeho tím prehrá misiu, niektorí z jeho mužov budú odstránení z roty a že dostanú “nechcené úlohy.” 

“Väčší tlak na mňa vyvíjala politika, ktorá bola zavedená,” pokračuje Frankman. “Takže aj keď mandát [bol] zavedený až v auguste 2021, vyžadovali ho pri cestovaní na rôzne výcvikové podujatia, pri nasadení.”  

Pri rozprávaní o tom, ako sa rozhodol, že nebude užívať očkovacie látky, Frankman hovorí, že prosil Boha o svetlo, čo s tým, a vtedy našiel článok od pátra Philipa Wolfa, FSSP, ktorý mu pomohol uvedomiť si vážne dôsledky použitia potratených plodových buniek pri vývoji očkovacích látok. Hovorí tiež, že bol “nesmierne požehnaný” za to, že poznal dobrých kňazov, ktorí ho viedli pri jeho rozlišovaní v súvislosti s injekciami. 

Podľa Frankmana mu jeden kňaz povedal, že otázka s injekciami nie je len vážnou záležitosťou týkajúcou sa potratu, ale aj vážnou záležitosťou s ohľadom na obozretnosť. Pri čítaní Katechizmu Katolíckej cirkvi Frankman tiež zistil, že hriech možno definovať ako akýkoľvek čin, ktorý je v rozpore s rozumom. “Ak to’jednoducho nie je rozumné alebo obozretné a vy’to robíte, je to’práve čin proti rozumu,” vysvetľuje Frankman. Po modlitbe o tom, čo by mal urobiť, sa Frankman rozhodol, že si nevezme úder.

V dôsledku toho Frankman spomína na niekoľko vecí, ktoré sa stali jemu a jeho mužom, vrátane straty nasadenia. Keď bol zavedený mandát na užívanie vojenských očkovacích látok, on a jeho muži si všimli, že očkovacie látky COVID nemajú schválenie amerického Úradu pre potraviny a liečivá (FDA), ale len povolenie na núdzové použitie (EUA), čo znamená, že ich nemožno nútiť, aby ich užívali. 

V októbri nasledujúceho roka Frankman a jeho muži opäť dostali radu. Zatiaľ čo jeho muži sa rozhodli užívať injekciu, Frankman tak neurobil. Medzitým sa uchádzal o miesto učiteľa filozofie na West Pointe, hoci keďže odmietol džab, nemohol tam učiť, keďže nemohol získať magisterský’titul, aby splnil zadanie. Čakal tiež na schválenie náboženskej výnimky pre injekciu. Keďže však žiadosť čakala na vybavenie od októbra minulého roka a čelil veľkej pravdepodobnosti jej zamietnutia, a teda možnosti, že nedostane čestné prepustenie, rozhodol sa odísť z armády.

O čo sa teraz Frankman pokúša, je zvýšiť povedomie o tom, že presadzovanie očkovania bolo “škodlivé pre armádu”, a dúfa, že jeho práca prinúti ľudí hovoriť so svojimi kongresmanmi a dosiahnuť zodpovednosť za to, čo sa stalo, potrestanie tých, ktorí “to ovplyvnili” a “preškolenie tých, ktorí tieto rozkazy tak trochu slepo plnia.”  

Hovoriac o dopadoch útoku”na armádu, poznamenáva, že to, čo sa stalo, poškodilo morálku, udržanie a nábor. Hovorí tiež, že nútenie vojakov robiť niečo, čo nechceli, spôsobilo “morálnu škodu” a že si navyklo na “yes-man… kariérnu mentalitu” prostredníctvom opakovaného výberu toho, čo je “výhodné” z nevedomosti, a že sa zbavilo tých, ktorí majú kritické myslenie v radoch. 

Aj napriek tomu Frankman vkladá do budúcnosti armády nádej. Tvrdí, že hoci sú v armáde dobrí ľudia, myslí si, že to, čo sa stalo, je jednoducho spôsobené “nedostatkom kritického myslenia”, a nie jednoducho “korupčným dielom.

“Možno sa len musí rozsvietiť žiarovka, aby ľudia tak trochu spozorneli a“začali používať svoje schopnosti kritického myslenia,” špekuluje.  

“Ale myslím si, že musíme pochopiť aj to, že hriech zatemňuje rozum. Takže tak, ako je’zjavne právna a medicínska vec, ktorá’je pre vás škodlivá, je tu tá zložka hriechu.” 

Frankman radí tým, ktorí sú v podobnej situácii ako on, aby zostali verní Kristovi, a vysvetľuje: “Ak sa snažíte zostať v jeho blízkosti, dobre si plníte svoje povinnosti a nájdete si čas najmä na duševnú modlitbu a jednoducho sa učíte počuť jeho hlas, pomôže vám to v mnohých smeroch.”

Show Johna-Henryho Westena je dostupná vo forme videozáznamu na’s YouTube kanál a vpravo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách, ako sú SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].