Stewart-Kiff-810x500.png

Konzervatívny člen národnej rady má údajne väzby na Čínu a prispieva iným stranám

30
Kultúra smrti

Člen Národnej rady Konzervatívnej strany, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie, mal v minulosti väzby na Čínu prostredníctvom vlastnej spoločnosti pre verejné záležitosti a bol tiež pravidelným darcom socialistických strán Ontario New Democratic a Liberal, tvrdí webová stránka vytvorená s cieľom upozorniť na obavy týkajúce sa člena rady.

Podľa webovej stránky stewartkiff.squarespace.com, ktorá je už nejaký čas v prevádzke, Stewart Kiff, súčasný člen Národnej rady Konzervatívnej strany, “je dobre prepojený torontský lobista a majiteľ lobistickej firmy Solstice Public Affairs, ktorá vzbudila kontroverziu kvôli zoznamu svojich klientov vrátane Čínskej ľudovej“republiky.”

“V roku 2022 bol Kiff v tichosti schválený do vplyvnej 20-člennej Národnej rady Konzervatívnej strany Kanady’napriek tomu, že ho radoví členovia strany’len rok predtým odmietli,” podľa webovej stránky.

Koncom tohto týždňa sa bude konať výročný zjazd Konzervatívnej strany Kanady’na ktorom sa 27 ľudí bude uchádzať o miesto v Národnej rade strany’. Jednou z týchto osôb, ktorá dúfa v znovuzvolenie, je Kiff. V súčasnosti zastupuje Ontário v Národnej rade Konzervatívnej strany Kanady’

Národná rada je najmocnejším riadiacim orgánom strany’ktorý dohliada na nominácie a voľby do vedenia. Zjazd CPC’sa bude konať 7. - 9. septembra v Quebecu, na ktorom sa bude voliť nová rada. Niektoré z tém, o ktorých sa bude diskutovať, zasahujú do viacerých horúcich tém vrátane “mandátov v oblasti rozmanitosti, rovnosti a inklúzie” (DEI), rodovej ideológie a slobody lekárskej starostlivosti.

Členovia Konzervatívnej strany budú diskutovať aj o tom, či by sa malo lobistom zakázať pôsobenie v Národnej rade.

Keď ide o Kiffa, internetová stránka tvrdí, že jeho “zjavné návrhy na predsedníctvo strany vyvolali otázky, či by sa dobrovoľnícke vedúce pozície nemali využívať na presadzovanie komerčných záujmov lobistov a insiderov v Konzervatívnej strane.”

LifeSiteNews v súčasnosti zisťuje, kto je vydavateľom alternatívnej Kiffovej webovej stránky, ale v čase zverejnenia sa nepodarilo úplne určiť pôvod majiteľov stránky’.

7. júna Kiff na Twitteri napísal, že “bojuje” proti “zasahovaniu diktatúry Pekingu”do volieb v Kanade”

“Stojím pevne po boku nášho straníckeho”kritika zahraničných vecí @MichaelChongMP v boji proti zasahovaniu diktatúry Pekingu”do volieb v Kanade”. Bolo vynikajúce podeliť sa s Michaelom o svoje názory. Je rázny a výrečný pri obrane kanadských’záujmov,” Kiff písal na X( predtým Twitter).

Chong bol osobne vystrašený viackrát údajným agentom Komunistickej strany Číny (KSČ). Minulý mesiac vyzval premiéra Justina Trudeaua’ministra životného prostredia Stevena Guilbeaulta, aby odstúpil z funkcie, ktorú prijal v čínskom klimatickom paneli.

‘Čína’boduje v Kanade?’

Pod rubrikou na webovej stránke s názvom “Čína’point man v Kanade?"” Čína’zjavné zotrvanie Kiffa’Solstice Public Affairs “prilákalo výraznú pozornosť kanadských médií.”

“Najmä sa zdá, že zamestnanci spoločnosti Solstice, vrátane Sám Kiff, publikovali v kanadských’novinách sympatické stanoviská o komunistickom režime alebo negatívne články o kritikoch režimu’bez toho, aby niekedy zverejnili, že boli najatí ako spin-doktori pre čínsku vládu,” uvádza sa na webovej stránke.

Webová stránka tvrdí, že Kiff má “zdanlivo jastrabí postoj k porušovaniu ľudských práv v Číne”keď sa uchádzal o posty v Konzervatívnej strane,” ale zdá sa, že sú v “rozpore s predchádzajúcou účasťou jeho spoločnosti, ktorá robila PR pre komunistický režim.”

Kiff je otcom troch detí a hovorí, že je “veriacim mužom a aktívne navštevuje a podporuje torontský’kamenný kostol.”

Hovorí, že chce “zmodernizovať našu stranu a osloviť mladých voličov, komunity pôvodných obyvateľov a nových Kanaďanov, pričom chce zostať verný našim základným presvedčeniam o malej vláde, silných rodinách a komunitách a láske k našej veľkej krajine.”

Podľa alternatívnej webovej stránky Kiff do dnešného dňa “nikdy nezverejnil radovým členom Konzervatívnej strany, koľko peňazí zarobil v dôsledku svojej zmluvy s komunistickým režimom a či tieto peniaze boli použité na financovanie jeho kampaní v Národnej rade.”

Strana si posvietila aj na Kiffove’dary pre ontarijskú NDP a Liberálnu stranu.

“Tvrdí, že sa stal konzervatívcom začiatkom roku 2000, keď sa v roku 2004 zúčastnil na zakladajúcom zjazde CPC’. Verejné záznamy o daroch však odhaľujú, že Kiff daroval nekonzervatívnym stranám dlho po tom, ako sa stal členom Konzervatívnej strany. Kiff napríklad v roku 2015 dvakrát daroval peniaze Kathleen Wynneovej’Liberálnej strane Ontária a v roku 2016 ešte dvakrát. Ešte v roku 2020 (v tom istom roku, keď Kiff prvýkrát neúspešne kandidoval do Národnej rady Konzervatívnej strany) daroval strane Ontario NDP,” uvádza sa na webovej stránke.

Na konci stránky sa objavuje zhrnutie údajne od “člena Konzervatívnej strany v Chatham-Kent-Leamington” týkajúce sa jeho názoru na Kiffa.

“Stewart Kiff’s ascendent do Národnej rady je výsmechom bežných radových členov. Členovia strany ho v demokratickom hlasovaní v marci 2021 rezolútne odmietli. Potom o 11 mesiacov neskôr, keď bol zvolený národný radca nútený odstúpiť, Kiff sfalšoval zákulisnú dohodu, všetci konkurenti odpadli a on sa dostal zadnými dverami bez jediného hlasovania. Niet divu, že radoví členovia majú pocit, že si cestu dovnútra kúpil,” v zhrnutí sa píše.

Záznamy o daroch na politickú činnosť Kiffa’si môžete pozrieť zde a zde.

Znamenajme, že Kiff pravidelne prispieval aj na činnosť Ontarijskej progresívnej konzervatívnej strany.