shutterstock_1395036650-1-810x500.jpg

Americké tajné služby využívajú umelú inteligenciu pri vyhľadávaní "dezinformačných hrozieb" na internete

48
Kultúra smrti

Ak ste si neprečítali pozadie, nebudete mať vhodný kontext na absorbovanie najnovšieho odhalenia o tom, ako bude ministerstvo obrany teraz vykonávať online monitorovacie operácie s využitím vylepšenej umelej inteligencie na ochranu amerického internetu pred dezinformáciami pod záštitou národnej bezpečnosti.

Gee, kto by bol predpokladal, že internetové operácie USA budú mať zrazu na bránach úplne novú sadu zdokonalených strážcov s umelou inteligenciou?"

Čítajte: Prečo je transparentnosť FBI, amerických spravodajských služieb nevyhnutná pre spravodlivé výsledky volieb

Pozorne si prečítajte The Defense Post:

Vedenie špeciálnych operácií USA (USSOCOM) má uzavrelo zmluvu s newyorskou spoločnosťou Accrete AI na nasadenie softvéru, ktorý v reálnom čase ‘odhaľuje dezinformačné hrozby na sociálnych sieťach.

Softvér Argus’na detekciu anomálií AI analyzuje údaje zo sociálnych médií, presne zachytáva ‘vznikajúce naratívy’ a generuje spravodajské správy pre vojenské sily, aby mohli urýchlene neutralizovať dezinformačné hrozby.

‘Syntetické médiá vrátane vírusových naratívov generovaných umelou inteligenciou, hlbokých podvrhov a ďalších škodlivých aplikácií AI založených na sociálnych médiách predstavujú vážnu hrozbu pre národnú bezpečnosť a občiansku spoločnosť USA,’ povedal zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Accrete Prashant Bhuyan 

‘Sociálne médiá sú všeobecne uznávané ako neregulované prostredie, v ktorom protivníci bežne využívajú slabé miesta v argumentácii a manipulujú správanie prostredníctvom zámerného šírenia dezinformácií.’

‘USSOCOM je na špičke v rozpoznávaní kritickej potreby identifikovať a analyticky predvídať naratívy v sociálnych médiách v zárodočnom štádiu predtým, ako sa tieto naratívy vyvinú a získajú na sile. Spoločnosť Accrete je hrdá na to, že môže podporiť misiu USSOCOM’

Ale počkajte, bude to ešte horšie:

Spoločnosť tiež prezradila, že ešte tento rok uvedie na trh podnikovú verziu systému Argus Social na odhaľovanie dezinformácií.

Softvér s umelou inteligenciou bude poskytovať ochranu ‘naliehavých bolestivých miest zákazníkov’ pred syntetickými médiami generovanými umelou inteligenciou, ako sú napríklad vírusové dezinformácie a hĺbkové podvrhy.

Zabezpečenie tejto ochrany si vyžaduje AI, ktorá sa dokáže automaticky ‘naučiť’, čo je pre podnik najdôležitejšie, a predpovedať pravdepodobné naratívy v sociálnych médiách, ktoré sa objavia skôr, ako ovplyvnia správanie.

Tu sa zhlboka nadýchnite; dovoľte mi to vysvetliť.

Cieľom je “verzia pre súkromný sektor.” USSOCOM je mechanickým mechanizmom financovania nasadenia, pretože samotný systém je príliš nákladný na spustenie v súkromnom sektore. Z rozpočtu ministerstva obrany sa uzatvára zmluva na systém umelej inteligencie, “umelú inteligenciu na detekciu anomálií Argus,” ktorá má monitorovať sociálne médiá pod záštitou národnej bezpečnosti.

Po vytvorení systému financovaného ministerstvom obrany sa potom “protokol detekcie Argus” – názov pre systém monitorovania a kontroly UI, sprístupní verejnému sektoru. “Enterprise Argus” je potom komerčný produkt, vytvorený ministerstvom obrany, ktorý umožňuje USAzaložené technologické sektory nasadiť.

DoD nemôže samostatne uzavrieť zmluvu o spustení operácie proti americkej internetovej sieti, a to z dôvodu ústavných obmedzení prostredníctvom zákona The Posse Comitatus Act, ktorý obmedzuje právomoci federálnej vlády pri využívaní federálneho vojenského personálu na presadzovanie domácej politiky v rámci Spojených štátov. Ministerstvo obrany však môže financovať vytvorenie systému pod záštitou národnej obrany a potom umožniť súkromnému sektoru spustiť ho na rovnaké zámery a účely. Vidíte, ako to funguje?

Prevzaté so súhlasom Konzervatívneho stromového domu.