E04wKCjWYAkhGLn-810x500.jpeg

Trump povedal kandidátke GOP na guvernérku, aby zmiernila svoju platformu "bez výnimiek" pre potraty v roku 2022

16
Kultúra smrti

Neúspešná republikánska kandidátka na post guvernérky Michiganu Tudor Dixonová povedala bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, že mal “pravdu”, keď jej počas kampane v roku 2022 pomohol zmierniť jej “žiadnu výnimku” v potratovej platforme.

Dixonová minulú jeseň prehrala s demokratkou Gretchen Whitmerovou v pomere 55 ku 44 percentám. Whitmerová’v kampani urobila z Dixonovej’odporu voči interrupciám v akomkoľvek štádiu tehotenstva kľúčový aspekt svojej úspešnej predvolebnej kampane.

Dixonová robila minulý týždeň rozhovor so 45. prezidentom vo svojom podcaste, keď mu povedala, že má “absolútnu pravdu”, keď ju vyzýva, aby nebola taká otvorená.

“Chcem len, aby ste vedeli, že — a ja’to poviem svojim divákom — že ste za mnou prišli a povedali ste, ‘Musíte o potratoch hovoriť inak,’” poznamenala. “A my sme sa nemohli otočiť — nemohli sme sa otočiť včas.”

Trump sa preslávil intenzívnou kritikou členov pro-life hnutia za výroky, ktoré boli interpretované ako jeho obviňuje ich za nevýrazný výkon GOP’v polovici volebného obdobia v roku 2022. Trump mal saidpro-lifers should focus their efforts on calling the “radikálnu” politiku demokratov, ktorí podporujú neskoré potraty, a aby toľko nevysielali svoj vlastný “postoj bez výnimiek”, aby neboli “odsúdení na zánik” vo voľbách.

“Dúfam, že v ‘24 dokážete túto otázku navigovať a že sa nám podarí získať tieto ženy späť,” povedal ďalej Dixon Trumpovi. “Už teraz vysielajú útočné reklamy a nie je to pre nich férová otázka, na ktorú by mohli útočiť.”

“Áno, to”sa stalo vám,” odpovedal Trump. “A to”sa stalo mnohým iným ľuďom a nestalo”sa to mne, pretože, viete, je”spôsob, ako o tom hovoriť” [Demokrati sú] radikáli, a vy musíte vysvetliť [to]. A myslím si, že výnimky sú veľmi dôležité.”

Zástancovia života poukazujú na to, že život začína počatím, že úmyselné zabitie nenarodeného dieťaťa je nikdy nie je z lekárskeho hľadiska nevyhnutné, a že nenarodené deti si za podmienky svojho počatia nemôžu. Kandidáti podľa nich jednoducho musia tieto fakty lepšie vysvetliť a voliči prídu na chuť pro-life postoju.

Do júna tohto roku Trump odporovalpodporu úlohy federálnej vlády pri regulácii potratov. Predtým novinárom povedal, že sa chystá “preskúmať” túto otázku. Ale na výročnej konferencii Evangelical Faith &Freedom Coalition’vo Washingtone toto leto neočakávane povedal “samozrejme, že naďalej existuje dôležitá úloha federálnej vlády pri ochrane nenarodeného života.”

“Spojíme všetkých, aby sme chránili naše vzácne nenarodené deti veľmi, veľmi veľkým spôsobom,” dodal.