Lauren-Handy-e1692875898587-810x500.png

Spoločnosť Thomas More Society podáva mimoriadne odvolanie proti rozhodnutiu, ktorým bolo zamietnuté prepustenie Lauren Handyovej z väzenia

45
Neutral

Dňa 31. augusta 2023 podali právnici Spoločnosti Thomasa Mora odvolanie na Odvolací súd USA pre obvod District of Columbia, aby zvrátil rozhodnutie súdu nižšej inštancie, ktorý zamietol okamžité prepustenie obhajkyne života Lauren Handy’ovej z väzenia. Včera, 5. septembra 2023, podali svoj návrh a právnu argumentáciu na podporu odvolania.

S odvolaním sa na odsúdenie za “zločin násilia,” U.S. Okresná sudkyňa Colleen Kollar-Kotellyová nariadila 29. augusta 2023 okamžité zadržanie Handyovej a jej štyroch spoluobvinených po tom, ako ich porota Okresného súdu Spojených štátov amerických pre okres Kolumbia uznala vinnými z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE), ako aj zo sprisahania proti “právam”, ktoré U.Najvyšší súd USA nenašiel v ústave, v prípade Spojené štáty americké proti Lauren Handyovej a ďalším. Obvinenia vyplývajú z&nbspich pro-life pokojného protestu pred a vo vnútri budovy vo Washingtone, D.C., potratového zariadenia v októbri 2020.

ČÍTAJTE: Pro-life záchranárka Lauren Handyová žiada o mimoriadne prepustenie z väzenia po odsúdení za FACE Act

V pôvodnom návrhu aj v odvolaní právnici Thomas More Society tvrdia, že podľa federálneho zákona a záväzných precedensov odvolacieho súdu District of Columbia Circuit a Najvyššieho súdu Spojených štátov amerických nie je FACE Act kategoricky “zločinom násilia,” a nemal by viesť k predbežnému zadržaniu. Jediným dôvodom na konštatovanie použitia násilia bolo, keď sa príliš horlivá pracovníčka potratového zariadenia vrhla na zástancov života a snažila sa ich násilím vyviesť z čakárne zariadenia, čo malo za následok vyvrtnutie členka. Neexistovalo žiadne tvrdenie, že by pani Handyová alebo spoluobžalovaní mali v úmysle niekomu ublížiť.

Prečítajte si kompletné podanie Obžalovaná Lauren Handyová’Mimoriadny návrh podaný odvolaciemu súdu USA na prepustenie do vynesenia rozsudku zde.

Pretlačené so súhlasom Spoločnosti Thomasa Mora.