Peoples-Party-of-Canada-leader-Maxime-Bernier-1-810x500.png

"Nevyhovieť": Maxime Bernier vyzýva Kanaďanov, aby boli silní, keďže sa šíria fámy o mandáte COVID

37
Kultúra smrti

Líder Ľudovej strany Kanady (PPC) Maxime Bernier, ktorý sa sám dostal do väzenia za boj proti mandátom COVID, varoval Kanaďanov, aby sa “nepodriadili” žiadnemu budúcemu diktátu, ak ho vládni predstavitelia opäť prijmú.  

“DO. NIE. COMPLY. Nemôžeme’to absolvovať znova. Ešte stále sa spamätávame z posledného prípadu. Tentoraz im nemôžeme’dať ani centimeter,”napísal Bernier minulý štvrtok na X, predtým Twitter.

V nedávnom rozhovore pre LifeSiteNews Bernier rozviedol svoje myšlienky v súvislosti s rečami o nových výlukách COVID a povedal, že Kanaďania by mali odmietnuť ďalšie výluky.  

“Určite by mali. Nenásilná občianska neposlušnosť je úplne legitímnym prostriedkom odporu proti tyranským vládnym opatreniam,” povedal Bernier na otázku, či by Kanaďania mali odmietnuť nové mandáty COVID, ak by boli prijaté.  

Poznamenal, že “nikto” teraz nemôže povedať, že existuje “úplná neistota, pokiaľ ide o to, aký je vírus smrteľný a aký je vplyv mandátov.” 

Potom pre LifeSiteNews povedal, že “mandáty za posledné tri roky mali katastrofálny vplyv na našu ekonomiku, naše duševné a fyzické zdravie, našu spoločnosť, naše verejné financie, vzdelávanie našich detí a ďalšie.”  

Bernier poznamenal, že PPC sa vždy postaví proti mandátom COVID.  

“Samozrejme, ako sme to robili počas posledných tri a pol roka,” povedal.  

Bernier sa počas rokov 2021 a 2022, keď vo väčšine provincií platili prísne zdravotné pravidlá COVID, zúčastnil na mnohých zhromaždeniach proti uzáverom COVID po celej Kanade.  

Bol jedným z mála politikov, ktorí od začiatku tzv. pandémie vystupovali proti maskám COVID a povinnému očkovaniu a rozhodli sa nenechať sa zaočkovať. V roku 2021 bol zatknutý v Manitobe za to, že počas turné pred federálnymi voľbami v roku 2021 vystúpil na zhromaždení za slobodu. 

Bernier pre LifeSiteNews povedal, že Kanaďania nemôžu’dovoliť, aby “tyranské vlády opäť prehrávali túto pesničku.”  

“Verím, že viacerým ľuďom sa otvorili oči a tentoraz sa nebudú slepo podriaďovať,” dodal.  

Minulý týždeň LifeSiteNews informoval o tom, ako sa Health Canada chystá schváliť revidované očkovanie COVID, ktoré má byť zavedené ešte tento rok.  

Vydanie novších verzií očkovacích látok prichádza v čase, keď zdravotnícki úradníci zdieľajú obavy z nových variantov COVID v Kanade aj Spojených štátoch.  

Bernier v bulletine PPC 30. augusta pod názvom “Nevyhovujte, ďalej vyjadril svoje obavy, že vláda sa možno pripravuje na ďalšie kolo zásahov. 

“Nechcem naháňať strach, ale zdá sa, že je celkom možné, že sa v najbližších mesiacoch vrátime k orwellovským obmedzeniam,” napísal Bernier.

“DO. NIE. COMPLY. Naposledy trvalo roky, kým sa dostatok Kanaďanov prebudil alebo nabral odvahu prestať dodržiavať zbytočné a nespravodlivé obmedzenia, ako sú napríklad mandáty na masky a očkovacie pasy.” 

Bernier napísal, že Kanaďania “to už nemôžu’znova absolvovať. Ešte stále sa spamätávame z posledného prípadu.”

“Tentoraz im nemôžeme’dať ani centimeter,” poznamenal.  

Bernier varuje, že Konzervatívna strana ‘nikdy nezaujme žiadne zásadné stanovisko’ k mandátom COVID  

V rozhovore pre LifeSiteNews si Bernier vzal na mušku Konzervatívnu stranu Kanady, ktorá v rokoch 2020 až 2022 nezaujala rozhodný postoj voči mandátom COVID.

“Konzervatívci si urobia prieskumy verejnej mienky a fokusové skupiny a rozhodnú sa, aký druh zmäteného postoja im skôr prinesie väčšiu podporu medzi niektorými skupinami voličov a zároveň ich bude stáť najmenej podpory medzi inými,” povedal pre LifeSiteNews. 

Pierre Poilievre sa stal lídrom Konzervatívnej strany koncom roka 2022 po tom, ako vyhral súboj o post lídra v dôsledku toho, že vtedajší líder Erin O’Toole bol zo svojej funkcie odvolaný. Mnohí považovali zosadenie O’Toolea’za priamy dôsledok protimandátového hnutia Freedom Convoy, ktoré Poilievre podporoval, ale O’Toole nie. 

Kým Poilievre vyzval premiéra Justina Trudeaua’federálnu vládu kvôli mandátom COVID počas a po proteste proti Konvoju slobody, pred tým, ako sa stal lídrom strany, k tejto otázke väčšinou mlčal  

“Oni [Konzervatívna strana] nikdy nezaujali žiadne zásadné stanovisko. Mlčali a podporovali liberálov až do Konvoja slobody, keď Poilievre urobil 15-minútovú fotku a využil ju na víťazstvo v kampani o post lídra,” povedal Bernier.  

Bernier pre LifeSiteNews povedal, že si myslí, že nové obavy z COVID sa vracajú, pretože je to “najlepší spôsob” pre “globalistických politikov”, ako “využiť” krízu na zisk. 

“Som presvedčený, že obavy z COVID, podobne ako klimatický alarmizmus, sú pre socialistov a globalistických politikov najlepším spôsobom, ako využiť krízu a ospravedlniť opatrenia, ktoré by inak nemohli’prijať,” povedal Bernier pre LifeSiteNews. 

“Môžu zvyšovať výdavky, vytvárať nové sociálne programy, presadzovať cenzúrne opatrenia, ktoré majú údajne zaručiť našu bezpečnosť, rozdávať masívne dotácie svojim priateľom a zvýhodneným podnikom, prenasledovať disidentov.” 

Bernier povedal, že takýto diktát sa robí “pod zámienkou, že nás zachránia pred nejakou strašnou katastrofou.” 

Od zajtra sa v Quebecu koná výročný konvent Kanadskej konzervatívnej strany, ktorý potrvá do 9. septembra a na ktorom sa bude voliť nová rada. Niektoré z tém, o ktorých sa bude diskutovať, zasahujú do viacerýchhorúcich otázok vrátane “mandátov na rozmanitosť, rovnosť a inklúziu” (DEI), rodovej ideológie a lekárskej slobody. 

Mandáty na očkovanie proti rakovine, ktoré prišli od provinčných vlád s podporou federálnej vlády Trudeau’rozdelili kanadskú spoločnosť. Samotné mRNA očkovania boli spájané s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí.    

Žakovky majú tiež spojenie s bunkovými líniami získanými z potratených detí. V dôsledku toho ich mnohí katolíci a iní kresťania odmietli prijať.    

V máji provinčný súd v Manitobe zastavil dve obvinenia vznesené voči Bernierovi za porušenie zdravotných pravidiel izolácie COVID v roku 2021, pretože sa ho “nezákonne” pýtali na jeho stav v súvislosti s injekciami COVID, ale boli mu uložené pokuty vo výške viac ako 2 000 USD za ďalšie dve obvinenia týkajúce sa nezákonných zhromaždení.