vance-810x500.jpg

Senátor JD Vance chce presadiť hlasovanie o návrhu zákona, ktorý zakazuje federálnej vláde opätovne zavádzať povinnosti týkajúce sa masiek

0
Kultúra smrti

Americký republikánsky senátor J. D. Vance z Ohia v stredu oznámil, že na pôde Senátu presadí hlasovanie o svojom novom zákone, ktorý má zakázať opätovné zavedenie masiek vo verejnej doprave a v školách.

V stredajšej tlačovej správe Vance’office uviedol, že senátor má v úmysle vynútiť si vo štvrtok hlasovanie o svojom “zákone o slobode dýchania”, ktorý by Bidenovej administratíve zakázal zavádzať akékoľvek nové “federálne povinnosti týkajúce sa masiek pre vnútroštátnu leteckú dopravu, systémy verejnej dopravy a základné, stredné a vysoké školy.”

Katolícky senátor v utorok predstavil zákon, v ktorom vyzýva Kongres, aby zabránil návratu mandátov aspoň do 31. decembra 2024. Zákon by nezakazoval opätovné zavedenie mandátu na používanie masiek v nemocniciach alebo domovoch dôchodcov.

V utorok v rozhovore pre Fox News Digital Vance podčiarkol, že Američania už “vyskúšali mandáty na používanie masiek,” ktoré “nedokázali kontrolovať šírenie respiračných vírusov, porušili základnú telesnú slobodu a poštvali našich spoluobčanov proti sebe.”

“Táto legislatíva zabezpečí, že žiadna federálna byrokracia, žiadna komerčná letecká spoločnosť a žiadna verejná škola nebude môcť zaviesť chybnú politiku z minulosti,” povedal.

PODĽA: Jill Bidenová mala pozitívny test na COVID, keďže pokračujú špekulácie, že by sa mohli vrátiť výluky

Vyhlásil Vance povedal, že “[m]noho subjektov v rámci našej vlády, v rámci byrokracie verejného zdravotníctva, v oblasti D.C. sú teraz miestne školy, ktoré opätovne zavádzajú povinnosť nosiť masky, to sa vráti, ak tomu nezabránime.”

“Ak povedia, že sa mandáty na masky nevrátia, potom príďte na pôdu Senátu, hlasujte s nami a povedzte ‘už žiadne mandáty na masky,’” dodal senátor z Ohia. “Urobme to”dvojstranne.”

Vance’sa vyjadril po tom, čo bývalý americký minister zdravotníctva prof. prezident Donald Trump — ktorý dohliadal na počiatočnú reakciu na COVID-19 a naďalej si pripisuje zásluhy za rýchle zavedenie experimentálnych injekcií COVID — vyzval Američanov, aby “nedodržiavali” žiadne nové uzávery alebo mandáty COVID-19.

Na videu z konca minulého mesiaca Trump vyzval “ľavicových šialencov”, ktorí nám chcú “vziať slobodu.” “[K]aždému tyranovi COVID, ktorý nám chce vziať slobodu, povedzte tieto slová: ”My sa nepodriadime, takže na to ani nepomýšľajte.” 

“Nezatvoríme naše školy. Nebudeme akceptovať vaše uzamykanie,” pokračoval. “Nebudeme sa podriaďovať vašim príkazom na masky a nebudeme tolerovať vaše príkazy na očkovanie.”  

ČÍTAŤ: ‘Nebudeme sa podriaďovať’: Vance v utorok v rozhovore pre Fox News označil Trumpovo’posolstvo za “veľmi rozumné.”

“demokrati vyli na protest a povedali, ‘nikto’sa nesnaží vrátiť mandáty masiek.’A predsa tento týždeň vidíme viacero prípadov potvrdzujúcich Trumpovu’tézu,” povedal.

Vance’svojím komentárom vyvolal pochvalu Trumpovho’najstaršieho syna Donalda Trumpa ml, ktorý na Twitteri/X napísal, že je “skvelé vidieť, ako [Vance] prechádza do útoku, aby okamžite premenil” svoj otcov’vzdorovitý odpor voči mandátom“na zákon a vynútil si hlasovanie o ňom.”

“Každý republikán, ktorý to myslí s porážkou ľavice vážne, by mal verejne podporiť návrh zákona JD’na zastavenie návratu mandátov,” povedal Trump mladší.