GettyImages-522834702-e1688566808483-810x500.jpg

Novou prioritou Alexa Sorosa je boj proti "MAGA" v snahe pokračovať vo vojne na Ukrajine

49
Kultúra smrti

Alex Soros chce uviesť veci na pravú mieru: to, čo môže vyzerať ako ústup v Európe, je v skutočnosti len zmena priorít, aby sa zabránilo silnejúcej vlne slobody a populizmu na Západe, alebo tomu, čo Soros nazýva republikánske hnutie v štýle MAGA” a prezident Donald Trump.

Soros, dedič notoricky známeho nacistického kolaboranta Georgea Sorosa a predseda Nadácie otvorenej spoločnosti, je autorom krátkej eseje ktorú nedávno uverejnil Politico; z článku:

Správy o tom, že Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF) a Soros ‘odchádzajú z Európy’ sú zavádzajúce. My neodchádzame. … Pri pohľade na súčasný stav Európy je však’jasné, že naša nadácia potrebuje zmenu…. Preto, keďže OSF mení spôsob svojho fungovania na celom svete, meníme podľa toho aj naše priority v Európe. Áno, znamená to, že opustíme niektoré oblasti práce, pretože sa sústredíme na dnešné výzvy, ako aj na tie, ktorým budeme čeliť zajtra. A áno, budeme tiež výrazne znižovať počet našich zamestnancov, aby sme zabezpečili, že viac peňazí pôjde tam, kde je to najviac potrebné.

Ako píše aj Soros, “musíme byť pripravení a schopní reagovať na neistú a nebezpečnú budúcnosť”, ktorá je… ? No hrozba nie je“čo”, ale skôr kto. V jednom z posledných odsekov nájdeme toto:

Ako človek, ktorý trávi až polovicu svojho pracovného času na kontinente a myslí si, že bývalý prezident Spojených štátov Donald Trump — alebo aspoň niekto s jeho izolacionistickou a protieurópskou politikou — bude republikánskym kandidátom, verím, že víťazstvo republikánov v štýle MAGA v budúcoročných’voľbách do Európskeho parlamentu.prezidentských volieb v USA by mohlo byť v konečnom dôsledku pre EÚ horšie ako pre USA. takýto výsledok ohrozí európsku jednotu a podkope pokrok, ktorý sa dosiahol na mnohých frontoch v reakcii na vojnu na Ukrajine.

Hrozbou pre globalistov sme my, zástancovia slobody a antitransparentní držitelia… alebo ľudia. Rodina Sorosovcov má za sebou bohatú históriu podporovania nacistickej veci, či už’ide o pomoc okupačným nemeckým vojskám v Budapešti v štyridsiatych rokoch minulého storočia, alebo o financovanie azovských bojovníkov ukrajinskej armády; Sorosovi muži majú záľubu vo fašizme, takže’sa nemožno čudovať, že sa obávajú jednotlivcov populizmu.

Čítajte: George a Alex Sorosovci poskytli maximálny povolený dar na Bidenovu’predvolebnú kampaň

Podnet na zamyslenie: Považujem za veľmi zvláštne, že Soros píše “kontinent” ako vlastné podstatné meno—na čo to, preboha, odkazuje? To’sa rozhodol pomenovať ešte nezriadenú “kolísku” globalizmu?"

Prepísané so súhlasom American Thinker.