handy-1-810x500.jpg

Vedúci predstavitelia za život odsudzujú podľa zákona FACE: "Hanba pre náš súdny systém

43
Kultúra smrti

Tri významné americké pro-life skupiny vydali vyhlásenia, v ktorých odsúdili Bidenovo ministerstvo spravodlivosti’stíhanie a odsúdenie piatich aktivistov, ktorým teraz hrozí viac ako desať rokov väzenia za blokovanie prístupu do zariadenia na vykonávanie umelého prerušenia tehotenstva.

Dňa 29. augusta 2023 porota v hlavnom meste krajiny’uznala Lauren Handyovú, Willa Goodmana, Heather Idoniovú, Johna Hinshawa a Herba Geraghawa vinnými z porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) a konšpirácie proti právam.

Ako LifeSiteNews obšírne informoval, piati aktivisti proti potratom stáli pred súdom za blokovanie prístupu&nbspdo&nbspkliniky Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu, D.C., v rámci “tradičnej záchrannej akcie” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie,” ktorých bolo v začiatkoch pro-life hnutia pred tým, ako sa zákon FACE stal federálnym zákonom, veľa, spočívajú v tom, že aktivisti fyzicky vstúpia do potratových centier a odmietajú ich opustiť v snahe presvedčiť ženy, aby sa rozhodli pre život svojich detí.

Aktivisti boli po vynesení rozsudku okamžite uväznení a neskôr budú odsúdení.

“Toto odsúdenie je hrubým zneužitím politickej moci, ktoré má zastrašiť pro-life hlasy. Je to hanba nášho súdneho systému,” povedala Penny Nanceová, výkonná riaditeľka a prezidentka organizácie Concerned Ženy pre Ameriku (CWA). “Týchto päť úprimných pro-life protestujúcich sa stalo terčom zlomyseľného stíhania zo strany amerického ministerstva spravodlivosti, [ktoré] presadzuje nebezpečný pohľad na pro-life aktivistov ako na zločincov. Preto nedávne interné zápisnice klasifikovali veriacich katolíkov ako ‘násilných extrémistov.’ Takýto druh protiústavného konania proti občanom by sme mali odsúdiť všetci bez ohľadu na politickú ideológiu. Je to nemorálne a nespravodlivé.”

ČÍTAJTE: Záchranca života spomína na inšpiratívnu ‘Vstaneme’ homíliu Jána Pavla II. pred odsúdením v procese vo Washingtone

Susan B. Anthony Pro-Life America vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla: “Stojíme pri všetkých našich spojencoch, ktorí sú prenasledovaní pre svoju lásku k nenarodeným deťom a ich matkám,” a odsúdenie označila za “hanebný deň pre národ založený na neodňateľných právach, medzi ktoré patrí predovšetkým život.”

Celé vyhlásenie SBA’znie:

Toto je hanebný deň pre národ založený na neodňateľných právach, v prvom rade vrátane života. Obhajcovia života, ako je Lauren Handyová, riskovali svoju slobodu – pokojne a odvážne – aby ochránili deti a ženy pred brutalitou potratov. Vykonali dôležitú verejnú službu v odhaľujúci hrôzy prebiehajúcich neskorých potratov vo Washingtone, kde neexistujú žiadne obmedzenia pre potraty až do narodenia, a v celej krajine. Zachovali pamiatku na obete potratára Cesareho Santangela’vrátane päť plne vyvinutých detí ktoré boli pravdepodobne zabité pri nelegálnych potratoch čiastočným pôrodom alebo porodené živé a ponechané na smrť, potom vložené do krabice a smerovali do spaľovne ako ‘zdravotnícky odpad.’

Na miesto toho, aby ich za ich hrdinstvo ocenili, najviac pro-potratová administratíva v histórii proti nim vyzbrojila celú silu federálnej vlády – zaobchádza s nimi ako s teroristami a hrozí im až 11 rokov väzenia, zatiaľ čo úrady pred zverstvami Santangela’zatvárajú oči. Extrémna propotratová zaujatosť, ktorá sa prejavovala počas celého procesu – napríklad darcovia potratového gigantu Planned Parenthood, ktorým bolo umožnené pracovať v porote – ukazuje, že sa im nikdy nedostalo spravodlivého vypočutia na súde sudkyne Kollar-Kotelly’s. Bez ohľadu na to, aký je náš postoj k potratom, všetci by sme sa mali zhodnúť na tom, že toto je zlé a neamerické.

Násilie voči bezbranným a nevinným ľuďom nikdy nemôže byť ‘právom’ – niečo, čo priekopníčky feminizmu hlboko pochopili. Preto sú potraty najhorším porušovaním ľudských práv v súčasnosti a záchrana týchto nenahraditeľných životov je najnaliehavejšou ľudskoprávnou záležitosťou. Stojíme pri všetkých našich spojencoch, ktorí sú prenasledovaní pre svoju lásku k nenarodeným deťom a ich matkám. Boj sa ešte neskončil a dúfame, že spravodlivosť zvíťazí.

Troy Newman, prezident organizácie Operation Rescue, povedal: “Modlím sa, aby Boh udelil týmto súcitným a odvážnym zástancom života nežné milosrdenstvo, keď trpia nespravodlivým trestom za svoje činy na záchranu života, ktoré pripomínajú dlhoročnú prácu organizácie Operation Rescue.”

“Hnutie Operation Rescue bolo najväčším hnutím občianskej neposlušnosti v dejinách Spojených štátov, v ktorom bolo zatknutých viac ako 75 000 ľudí za pokojné a nenásilné sedenie pred dverami potratových kliník od konca osemdesiatych rokov do polovice deväťdesiatych rokov,” vysvetlil Newman. “Hoci sme rozšírili našu taktiku o odhaľovanie príšerných potratových praktík potratového kartelu”a už ‘nezachraňujeme”, oceňujem týchto pokojne bojujúcich bojovníkov za život, ktorí dobrovoľne obetovali svoju slobodu, aby predčasne narodené deti žili a boli ušetrené pred krutým nožom potratára.”

Lila Roseová, prezidentka a zakladateľka organizácie Live Action, reagovala vyhlásením: “Nespravodlivosť, ktorú sme dnes videli na súde, svedčí o nespravodlivosti, ktorá sa denne pácha v amerických’potratových továrňach.”

Čítajte: Porote v súdnom procese v rámci zákona FACE Act nebolo dovolené vidieť šokujúce video potratára z Washingtonu, ktorý opisuje svoju prácu

Písala Rose na X, predtým Twitter, vyhlásila, “Títo pro-life aktivisti by mali byť považovaní za HEROES” a poznamenala, že v roku 2013 Live Action v utajení navštívila Santangelovu’Washingtonskú chirurgickú kliniku a tajne nahrala potratára, ktorý “uviedol, že je ochotný nechať zomrieť novorodenca na následky zanedbania a nedostatočnej lekárskej starostlivosti, pričom to uznal za federálny zločin.

“Tento súdny proces bol podvodom so zaujatým pro-potratovým sudcom, ktorý sa stal výsmechom nášho súdneho systému,” napísala Rose v ďalšom príspevku. “Proti tomuto rozhodnutiu sa odvoláme & požadujeme, aby bolo zrušené.”

Výber poroty prebieha v súčasnosti v nadchádzajúcom súdnom procese FACE s Joan Andrews Bellovou, Jonathanom Darnelom a Jean Marshallovou, ktorým tiež hrozia dlhé tresty odňatia slobody, ak budú usvedčení z tej istej záchrany z októbra 2020. Obžalovaný Jay Smith prijal dohodu o vine a treste a piata obžalovaná Paulette Harlowová bola uznaná za nespôsobilú zúčastniť sa na tomto procese.

PODROBNOSTI:

Sudca v procese DC Face Act zamietol žiadosť o predčasné prepustenie pro-liferky Lauren Handyovej

‘Boj sa neskončil’: Obhajcovia sľubujú odvolanie po tom, čo pro-life záchranárov uznali za vinných v procese DC FACE

EXKLUZÍVNE: Joan Andrews Bellová hovorí, že sa bude zastupovať počas druhého procesu DC FACE Act

Pro-life záchranári okamžite uväznení po verdikte poroty’o vine v procese DC FACE Act

Väznený pro-lifer Will Goodman: Záchranári sú pravdivým svedkom dobra proti zlu