pcrtest-810x500.jpg

Izraelské nemocnice sa vzbúrili proti nariadeniu vlády testovať všetkých nových pacientov na COVID

30
Neutral

Čitateľom odporúčame: silné výrazy.

(LifeSiteNews) - Izraelské štátne nemocnice údajne odmietli vykonávať PCR testy u všetkých nových pacientov, čo je v rozpore s požiadavkou ministerstva zdravotníctva.  

Podľa listu izraelského Fóra manažérov všeobecných verejných nemocníc ktorý teraz koluje na sociálnych sieťach, sa verejné nemocnice nebudú riadiť požiadavkou ministerstva zdravotníctva testovať každého prichádzajúceho pacienta, ale  budú naďalej vykonávať PCR testy podľa klinického posudku.” 

“Dostali sme Váš list so žiadosťou o vykonanie skríningových testov Covid PCR u všetkých prijatých na hospitalizáciu na internom oddelení počas 3 týždňov, bez ohľadu na dôvod hospitalizácie,” anglický preklad listu poskytol izraelský právnik Gal Gur znie: “Chápeme potrebu zdravotníckeho systému charakterizovať chorobnosť a klasifikáciu vírusu.”  

“Podľa nášho odborného názoru vykonanie testu u všetkých hospitalizovaných pacientov neprinesie efektívne informácie,” pokračuje list.  

“Na druhej strane, takýto objem činnosti nás neprimerane zaťažuje, najmä v laboratóriách, ktoré sú aj tak veľmi vyťažené. Okrem toho to bude mať za následok značné výdavky na nákupy a mzdový rozpočet v období, ktoré je ekonomicky náročné.” 

“Pri veľkej úcte, [počet] pacientov prichádzajúcich na hospitalizáciu kvôli Covidu je nízky, [a] preto môže byť vhodnejšie vykonať tento prieskum testovania v komunite, kde sa nachádza väčšina pacientov s respiračnými symptómami a tam bude mať prieskum výraznejší efekt.” 

“Verejné nemocnice budú naďalej vykonávať PCR testy podľa klinického posúdenia,” v závere listu. 

Vyjadrenie predstaviteľov verejných nemocníc je reakciou na široko medializovanú žiadosť izraelského ministerstva zdravotníctva adresovanú všetkým nemocniciam, aby “vykonávali PCR test na Covid [u] všetkých osôb prijatých na hospitalizáciu” počas “nasledujúcich 3 týždňov,” teda od 3. septembra do 24. septembra 2023. 

SÚVISIACE: Izraelská vláda’nariadila nemocniciam vykonávať PCR testy COVID u všetkých nových pacientov 

Na začiatku krízy COVID bol Izrael jednou z prvých krajín, ktoré zaviedli reštriktívne opatrenia vrátane rozsiahlych uzáver. Požiadavka ministerstva zdravotníctva na opätovné zavedenie povinných PCR testov, ktoré preukázalo sa, že sú chybné a prinášajú nepresné výsledky, prišla uprostred chýrov o návrate výluk a mandátnych masiek na jeseň tohto roka. 

V tlačovej konferencii 6. septembra generálny riaditeľ WHO Tedros Ghebreyesus uviedol, že “COVID je tu, aby zostal”, a že “budeme naďalej potrebovať nástroje na boj proti nemu,”, čím podporil špekulácie o tom, že sa čoskoro opäť zavedú drakonické opatrenia. 

Odmietnutie izraelských verejných nemocníc vyhovieť príkazu na vykonanie rozsiahlych PCR testov môže byť znakom rastúceho odporu proti drakonickým a nezmyselným zásahom súvisiacim s COVID. 

ČÍTAJTE: ‘Nevyhovieť’: Maxime Bernier vyzýva Kanaďanov, aby boli silní, keďže sa šíria fámy o mandáte COVID